Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4166 / Värmen kom plötsligt och då kom mopparna ut!

Nykvarnsmoppe!

.

Roffe tycker det e lagom att ligga i hallen även om dörren e öppen! Ovanligt! ;)

.

24,5 grader!

Nu skall man inte ropa hej för tidigt, vädret är oförutsägbart, trots alla datorer!
Kaos råder! :)

Å Kaos upptäckte man först när man fick datorer! Då kunde man räkna ända till slutet! Tidigare rundade man av litet, så det såg bra ut! Ingen orkade räkna hela vägen, det borde stämma ändå!

Eller om det inte blev nå't slut på datoruträkningen, då fick man reda på det också, eller hur Allan! :)

/BenganPostat 2018-04-20 18:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4145 / Varför åka till Gotland så ofta?

Helgumannen..

Nu e ju allt relativt, det finns säkert fler som åker oftare till Gotland än vi gör! Men ändå! Vi brukar åka till Gotland en gång på våren och en gång på hösten, och någon gång, efter en del diskussioner, till Medeltidsveckan! Suck! ;)

Medeltidsveckan e litet speciell, min fru och en kompis har då medeltida kläder på sig! Snygga fotsida klänningar! Å det går väl an, men vi killar måste hålla oss någorlunda nyktra så ingen rövar bort de här två snyggingarna som vi har sällskap med! Man kan inte slappna av då liksom! ;)

.

Men Gotland e finast på vår och höst tycker vi! Då kan man slappna av på riktigt! Ingen trängsel å så kan man ha vardagsklädsel! Å man kan vandra vid havet tex! Man har stora öppna långa havslandskap för sig själv! Så nu inväntar vi bara hösten! ;)

/BenganPostat 2018-04-20 08:20 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4144 / Fotofika i dag på Viksängen! Fujiträff! :)

Här är tre Fujikameror på bordet och så min X100S som jag fotade med! Men det visades även fotoböcker och bilder! Kul, intressant och en trevlig träff som vanligt! Misstänker att nästa träff e här om fjorton dagar igen!

.

.

Miniaturbild! Obs, de e ingen mobiltelefon!

Å nästa gång skall jag vara i Viksängen litet tidigare, för alla bra fotoböcker va redan tagna när jag kom! ;)

/BenganPostat 2018-04-18 19:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4143 / Släck hel och halvljus så går din bil fortare!

Visby!

När man sände upp rymdsonderna Pioneer 10 och 11 så upptäckte man efter några månader att det skedde en inbromsning av farten! Inte mycket, men tillräckligt för att märkas och att tidigare uträkningar inte stämde riktigt! När sådana här saker händer vaknar forskarsamhället, äntligen händer det något spännande! ;) Kunde Einstein haft fel!

Och man satte igång flera projekt för att få en förklaring! En av forskargrupperna backade för att titta på uppbyggnaden av rymdsonderna för att försöka hitta något tekniskt fel! En del av konstruktionsmateriealet hade kastats, eller fanns på filer som man inte hade läsare till längre! Men efter något år av läddrande i papperspärmar och läsande av filer, så började man ana en orsak till att sonderna bromsade in! En del av värmestrålning ombord på sonderna va riktat framåt!

Läs mera här:  https://sv.wikipedia.org/wiki/Pioneeranomalin

Därför bör ni stänga av framåtriktat ljus på bilen när ni kör! Det bromsar!
Det spar energi att släcka lampor också!

Annars rätt lugnt i Gnesta, och Fuji X100S,
den bästa modellen av X100-serien,
fungerar såklart utmärkt!

/BenganPostat 2018-04-18 09:14 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4142 / "Man är mans gamman"

Så står det i Havamal. En modern tolkning skulle nog kunna vara "människa är människas glädje" Läste de Havamal-raderna i reportaget om fotografen Tommy Söderlund i GT när vi va på Gotland i förra veckan.  (Tommy har arbetat som bla. tidningsfotograf och ger nu ut en bok med sina bilder, intressant läsning)

Jag hade tagit med mig några böcker för kvällsläsning till Gotland, typ Gilgamesh-eposet, och en del annat historisk! De va ju väldigt, väldigt smart, för efter en dags utevaro i friska luften vid havet, och efter en middag med några öl, så e medvetandet inte så där på topp precis! I alla fall inte för läsning! "Tänkte inte på det!" :) Nu fattar jag bättre och skall ta med en serietidning på nästa resa! Fantomen typ!

För övrigt tycker jag det är bra att komma hemmifrån då och då! Hemma finns det alltid nå't att göra, krattor och målarburkar står ständigt i vägen, så nu på Gotland fick vi sitta och titta varandra i ögonen och prata! Som sagt, människa är människas glädje!

/BenganPostat 2018-04-17 19:46 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg