Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4080 / Morgonnyheter är det nödvändigt så tidigt? Och MeToo!

Morgonstilleben!

Morgonstunden med DN och kaffe är en bra start på dagen, men jag har aldrig haft Tv eller radio på samtidigt, för då har jag svårt att koncentrera mig på läsningen!  (Och att vara vara koncentrerad, och även medvetet kritisk, ni kommer ihåg Orson Welles radioutsändning 30 oktober 1938 och orsaken till att så många gav sig ut på vägarna)

Den här morgonstunden har blivit trevligare sedan några år tillbaka, då jag nu inte behöver hasta iväg till jobbet! Men ibland vet jag inte om alla nyheter e en så bra start på dagen egentligen! Nyheter e ofta inte en lugnade läsning, utan ofta pulshöjande, och då försvinner litet av den lugna morgonstunden! Nu menar jag inte att man skall skippa nyheter, det e inte det som det handlar om, utan kanske ta nyheterna vid rätt tidpunkt! Och kanske även fundera på, behöver jag veta det här igen! För ibland e det ett evigt ältande, eller bara en upprepning, eller utfyllnad från nyhetsredaktionerna!

Det ständiga nyhetsflödet, som kanske inte e så viktiga nyheter alla gånger, ger mig i bland en olust över vad som händer, och då jag inte kan göra något åt det! Nu menar jag inte att man skall gå i kloster, utan kanske fundera på vilka nyheter man behöver för att klara dagen! Och att tänka "det där har jag redan koll på!"

.

Här e en intressanta lokal information för mig! :)

Och det man kanske även kan tänka på, det är att de här nyheterna väljs till oss i flera led! Ett eller flera företag samlar ihop nyheter, och gärna nyheter som säljer, för det här är ett affärsdrivande företag! Och så får andra företag, typ radio och Tv köpa ett eller flera nyhetspaket! Det finns flera paket att välja på såklart, och sedan plockar Tv, radio eller tidningsredaktionen ut det som kan tänkas passa för dagen, och lägger på lokala nyheter! Å gärna det som säljer även här, för här är det viktigt att jobba med höga tittarsiffror då reklam e inblandat! Mao, det gäller att locka in många läsare så de som köper reklamplats blir nöjda!

.

Viktig lokal intern information! Pelletsbrännaren tuffar på! Värme och varmvatten finns i huset! :)

Nåja, alla gör som dom vill! Jag står såklart ut med DN ett tag till för det finns många intresanta och tankeväckande artiklar!  Men jag väntar med de "tunga" nyheterna till en bit fram på dagen! ;)

.

Å så e det nya tider! Moderna tider! Men så är det! Man kan inte hålla tag i det gamla bara för att man e uppvuxen med det! För den nya tiden har också fördelar! Det gäller att välja rätt bara, som påminner om det gamla! ;)

Roffe sover fortfarande! Å han läser sina nyheter när vi är ute och går!

/Bengan

Ps. Håller på att läsa religionshistoria med anledning av MeToo! Jag misstänker att våra Abrahamsreligioner, Judendom, Kristendom och Islam har en stor del i det hela! För kvinnan, om hon överhuvudtaget fick vara med i församlingen, skulle sitta längst bak i kyrkan, dölja håret och hålla tyst!
Visst finns det en intresant gemensam nämnare här!Postat 2018-03-02 08:35 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4099 / Inte så mycket att blogga om i dag på en fotosida! Å inga nya bilder heller!

#3569018

Men lägger i alla fall en gammal bild här! Alltid nå't!

Och det har inte blivit nå't fototande än, då jag inte kom ut med Roffe i morse, för det fixade min fru! Lika bra det! Med fotograferandet menar jag! För det kan bli mycket skräpbilder! Jag va nere i pannrummet och lättsotade pelletspannan under tiden juniorerna va ute! Men inga större grejer! Såg att rökgastemperaturen hade gått up till´+ 230, så då tyckte jag det va dags! Man stänger av pannan, låter den svalna litet, öppnar/viker ut brännaren och öppnar upp vid tubulatorerna! Sotsuger, drar litet i spiralerna som hänger i rökrören, och sotsuger även brännaren! Se'n e det bara å stänga, sätta på brännaren och se så det tänder igen! Och det gjorde det! :) Arbetstid c:a 20 minuter! Pannstopp c:a 45 minuter! Å nu när det e - 15 och under så går det åt två säckar pellets per dygn! 80:- kronor totalt!

En annan grej! Om jag har en digital fullformatskamera, typ 24 x 35 mm, och tar en bild som jag sedan beskär som om den va tagen med en APS C-sensor, 18 x 24 typ, då blir det väl inte en bild tagen med 24 mpix utan ungefär 16 mpix!? Funkar det så? :)

/BenganPostat 2018-03-01 11:40 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 9 10 

Tidigare blogginlägg