Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4063 / Läste i DN nyss om köttets och flygets stora miljöpåverkan! Och så om Ok-knappen!

Bild tagen före Ok-knapp

Men de e nog som vanligt en världskonspiration av internationella Veganjournalister, så jag kommer att blogga om något viktigare än flyget, tex varför jag köpte en nästan ny kamera med en större OK-knapp!

Men vad gäller flyg och miljö, så behöver man väl inte hålla på å älta miljö hela tiden! Vi människor kan inte påverka klimatet i stort genom att elda litet i en vedspis eller flyga litet och äta en köttbit! Det fattar väl vem som helst! Å förresten, när jag tittade på termometern nyss, så va det 3 minusgrader ute, så inte ser jag någon uppvärmning av jorden hemma hos oss! Utan jag låter mitt sunda förnuft styra och blir inte lurad av några utländska forskare! Det skall vara svenska forskare om jag skall tro på något sådant! ;)

Ok, då till Ok-knappen på kameran! Jag har under sju år tid retat mig på en liten knapp på min förra kamera, knappen va för låg, så jag måste använda nageln för att trycka OK! På min nya kamera, som e likadan som den gamla, fast i bättre skick, e knappen högre! Så nu slipper jag reta mig på Ok-knappen och kan koncentrera mig på att fota i stället! :)

Och tar jag några bättre bilder med en ny eller nyare kamera med en bättre Ok-knapp då? Självklart gör jag det, även om inte andra fattar det! :)


Slut för nu, och ha en fortsatt fin fotohelg!
/Bengan

Ps. Å när det e väldigt låg aktivitet i bloggar och på Fejan,
då misstänker jag att det e Sportens fel! Typ OS! :)Postat 2018-02-18 09:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4062 / Utökade tester med Fuji X100S! :)

De e först när man kan jämföra praktiskt som man kan se tydliga skillnader med Fuji X100 och den efterkommande modellen Fuji X100S! Och det e inte bara en gradskillnad, utan vissa saker är avsevärt bättre! Och vad gäller x100S, så stärks min uppfattning att det här är toppmodellen av X100-kamerorna! Det som tillkommit på senare modeller, typ T och F de e mest kosmetika! ;) :)

För när X100 kom ut, så fick ett antal proffsfotografer ge synpunkter på kameran under de första åren, synpunkter som man sedan åtgärdade till nästa modell, X100S! Sen va kameran klar! :)

Å det jag märkte tydligast, det är att när man trycker på Ok-knappen, så trycker man inte samtidigt på några andra funktioner runt om, utan nu e det bara Ok-knappen som trycks ned! Då går det avsevärt snabbare att radera dåliga bilder tex! :)

Och så autofokusen! Jämförde X100 och X100S på en mängd olika föremål i olika ljus! X100 har svårt ibland på jämngråa ytor, man måste pröva en eller två gånger extra innan ramen blir grön!

.

X100S!

.

X100S igen!

X100S missade sällan! Det va någon gång på grått tyg som en röd ram dök upp!
Det är en mycket stor skillnad mellan AF på kamerorna alltså!

Och X100S e kanske litet snabbare! Men det viktiga är att den hittar skärpan snabbt! Och jag tycker det blir en tydligare skärpa och kontrast i bilderna från X100S jämfört med bilder från X100!

.

Så X100S bör räcka bra för mig några år framöver! :)

/BenganPostat 2018-02-17 19:27 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4061 / Så där ja, nu är X100S uppdaterad!

Fick nyss tillbaka min nyinköpta Fuji X100S från uppdateringsverkstaden i Sötälje! Vilken skillnad det blev! Fuji X100S som jag köpt, hade inte gått många bilder, å leveransfirmwaren låg i kameran, så kameran behövde en uppdatering! Och kära fotovänner, när man nu fotograferar, så känner man hur det crispar till i kameran när bilden tas! Vilken skärpa det blir! :)

.

Modellen var litet reserverad då ja ville ta en testbild efter firmwareuppdateringen! Men helt klart så funkar kameran! Inga konstigheter i PS, och jpeg rakt ur kameran!

Å varför inte köpa en ännu senare model, frågar säkert vän av konsumtion! Det får ni prata med Fuji om! Dom gör onödigt bra kameror, så det behövs inga ständiga nyköp!

Men en anledning till att jag också bytte de va för att Ok-knappen på min X100 va litet bökig, knappen på X100S e mycket tydligare! :)

.Och att lägga ut 10-12000 på en begagnad X100T när den här kostade knappt en fjärdedel, och är i absolut nyskick, kändes bra! Kallas för återanvändning, om man nu e litet rädd om planeten! ;)

.

Å autofokusen fungerar rappt å fint! Intressant hur firmwareuppdateringar kan förbättre en kamera så mycket! (Förstora gärna bilderna så syns allt bättre)

Men det e klart, det kräver en viss inre styrka, karaktär och trygghet, att stå emot kören, "Köp nytt! Köp nytt! ;) Men den här inre tryggheten den kommer ofta med åldern, vänta så får ni se! :)

Hur som helst, det här blir kul!

/BenganPostat 2018-02-16 12:57 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Straight 4060 / Så blev det i alla fall en ny modell av Fuji X100! Efter ett tags funderande! ;)

Jag har inte hittat något större fel på min X100 om jag skall vara ärlig, jag tycker kameran hittar skärpan bra, och ger mycket bra och skarpa bilder! Det som retade mig en liten aning, det va den där lilla OK-knappen, som man måste ta nageln till hjälp för att trycka in!
Så därför köpte jag en nyare modell av X100! :) Där sticker knappen upp en bit! Nu e inte den här nyare kameran, så se'n som många tror, men knappen e i alla fall mycket bättre, då får den här modellen i Serien räcka! Och om jag får tycka litet extra, så visst verkar den här nya kameran vara litet snabbare, eller rappare, som fotogreferna säger! Och bilderna blir nog litet krispigare också! Så tror jag! Och med tro kommer man långt!

Å bra betyg har kameran fått också! Kolla här!

Nu e det egentligen kameramodellen om jag gillar, och speciellt då hybridsökeran! Och så att kameran liknar en M Leica såklart! Jag e nog präglad från 1960-talet av det här M-Leicautseendet, och när nu Fuji gjorde den här lilla M-Leicaliknande kameran, då e valet lätt! Men ni som inte e så präglade på M Leica, ni hittar säkert andra bra kameror på marknaden!

.

Kollade skärpan med kameran på Tårtan igår, å skärpan den räcker för mig! I morgon skall Elektrofotomekanik I Sötälje hjälpa mig att fylla på med litet firmware, och då kan jag samtidigt leverera ett Jupiter-3 objektiv!

.

Så nu stundar nya tider, som jag nog inte märker så mycket av! Men räknar i alla fall med att köra kameran lika länge som min X100! De e onödigt tåliga grejer det här!

/Bengan

Ps. Och för er som inte vet, så e en kromad kamera den nya svarta! Många fotografer har märkt att en kromad, mindre och gärna litet analoglikande kamera, stör folk mycket mindre än en svart kamera!  :)

Men det som stör folk extra, de e stora kameror med stora zoomar! För det e "tidningsmurvlar" bakom dom kamerorna tror man! ;)Postat 2018-02-15 19:12 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4059 / Mobilförbud från Microsoft! Va? ;)

.

.

När "missbruk" börjar störa viktiga samhällsfunktioner, typ skola, i trafiken, under arbetet, utan att missbrukarna själv förstår det, så måste man nog hitta på något! 

/BenganPostat 2018-02-15 09:18 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg