Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3775 / Gnesta-Planket för åttonde året i rad!

Gnesta-Planket!

Tiden går fort, det va inte så länge sedan, 2010 alltså, som Gnesta-Planket startade! Å nu e det dags igen, för åttonde året på raken! Och det känns kul! Nu e det här en liten lågbudgetutställning, på lånade plankväggar, men vad utställningar handlar om, det är om det är spännande utställare! Och i år kommer det många spännande utställare igen! :)

Så boka in lördagen den 29 juli för Gnesta-Planket!

Utställningen ligger mitt i centrala Gnesta, mitt bland matställen, kaféer, butiker, glasstånd, så Gnesta-Planket fungerar mycket bra som en lördagsutflykt för hela familjen/vänkretsen!

Å här knyter ni kontakter, å träffar andra från Fotosidan! I verkligheten!

Och i år finns såklart också en liten kameraloppis! Ni vet, där man kan hitta de där viktiga grejerna man saknat! Nå'n gammal M Leica typ! ;)

Som sagt, väl mött på Gnesta Planket lördagen den 29 juli mellan 11 och 15!
Och alla inbjudna fotografers bilder hänger under tak, i fall! 

Mvh Bengan

Ps.  Läs här om tidigare Gnesta-PlankPostat 2017-06-05 08:41 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3774 / Sista Tårtan för vårterminen nu på onsdag! Och om ett kvällssamtal!

Bild tagen från Roffes och min kvällspromenad! Vi va helt ensamma här ute på åkrarna, och då hinner man prata i lugn och ro! I alla fall så pratade Roffe mest! Han gillar inte supersymmetrin, sa han, när man räknar på de teorier man har inom fysiken vad gäller universum! "Man gör det för lätt för sig" fortsatte han! Ok sa jag, men ville inte fråga mera för misstanken just nu va att han, Roffe alltså, bara ville hålla mig utomhus så länge som möjligt genom att locka in mig i en diskussion! Så jag tillade bara, låter intressant det där!
Tror Roffe genomskådade min plan att vara ordknapp, för han suckade och sa, "Ok, vi åker väl hem då! Men visst va det ett bra försök" sa han! Mycket bra sa jag! (Tänkte säga, jag känner dig, men sa det inte)

Som sagt, sista Tårtan inför sommaren, missa inte sista tillfället!
Vi fikar som vanligt från 15.00 till 18.00, för då stänger Tårtan för dagen!
Och man kan komma och gå när man vill.
Fotosnack är icke obligatoriskt!
Kamera medtaget om behov föreligger!

Väl mött!
/BenganPostat 2017-06-04 22:01 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3773 / Backträning, fika och en snygg bakdel som tittar fram ur buskarna! ;)

Behövde träna backe idag, så jag laddade matsäck åt Roffe och mig och drog iväg mot en backe! Parkerade vid badet, därifrån går en bra backe upp till en utkiksplats! Puls dryga över 120 under uppstigningen! Och spanaren spanar sedan såklart när vi fikar, så jag kan sitta med ryggen åt allt, kommer det nå'n så märker spanaren det på en kilometers håll! :)

.

Vi pratade om nya bilen såklart, och Roffe håller med om att bakdelen på Fabia Combi har blivit mycket snyggare! :)

Nu er'e fredag, ett bra vin är inköpt! Tips på det är, Lynx California 2015 (Petite Sirah Zimfandel)

/BenganPostat 2017-06-02 14:14 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3772 / Nu skall vi snacka klartext! Om alla automater i allting! Känsligt läsning kanske!

Classic Telemark


En gång för länge sedan, innan de flesta av er va födda, så krävdes det kunskap och även något annat, som man ofta kallade för sunt förnuft då man skulle göra något! ;) Tex, när jag började åka skidor, då fanns det inte några lättsvängande specialskidor, eller specialvandringskläder, så man inte riskerade att bli förkyld om man blev litet fuktig på ryggen när man fjällvandrade! De va kunskap, erfarenhet och sunt förnuft som gällde! ;) Samma med bilkörning! Och kameror, och osv, osv, osv! ;)

Men så började man tänka att det e ju orättvist att bara några få människor skall kunna köra bil, eller åka skidor eller fota! De blir en bilkörande, skidåkande och fotande elit!

Då startade en demokratirörelse bland ett antal större affärsdrivande företag i runt om i världen, och det e det vi ser resultat av i dag! Alla skall såklart kunna köra bil, alla skall kunna åka skidor och alla skall kunna fota! (Och alla skall såklart även få kommentera på internet)

Och mycket av lösningen blev ju automatik! Tex, man skall inte behöva sitta och vara hyperkänslig på foten när man drar i väg med sin motorstarka BMW, utan då finns det hjälpmedel, typ antispinn, och när det omvända gäller, ABS-grejer, krockvarnare, autobroms och krockkuddar osv!

Så det e den demokratiskt arbetande fria marknaden som gett oss möjligheter att få pröva på det mesta utan att behöva lära oss alltför mycket onödigt, då vi ofta har knappt om tid för onödigt lärande! ;) Och många arbetsplatser blev även automatiserade (här hemma hos oss) så vi inte behöver jobba så mycket heller!

Ha nu en bra dag!
Roffe har vaknat och börjat morgongäspa ( så det hörs) då e det nära utgång!
Å han kommer bergis att säga, vi tar automatbilen va?  ;)

/BenganPostat 2017-06-02 08:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 Nästa 

Tidigare blogginlägg