Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3734 / Solnedgångar e populära! Så här kommer en! :)

Bilden är tagen på Regionaltågsperrongen i Gnesta i kväll, då Roffe och jag va på hemgång efter en tur ute på gärdena vid Vackerby! Optik jag använt är en sjuttiosju år gammal Zeiss-optik, den optik som jag visade bild på i förra bloggen! Optiken är i Contax-fattning, men funkar bra på Fujin via den Venezulanska Amedeo-adaptern! Optiken har T-Belag, men en enkel sådan! Och 1940, så va den här antireflexbehandlingen inget man kunde få som privatperson på sin optik!

.

Och riktar man optiken litet på sidan om solen, så kommer det bättre teckning i nära föremål! Nu är frontglaset på optiken aningen repigt, men jag tycker att den här sjuttiosjuårigen klarar motljuset hyffsat bra, för det här e svårt läge även för en modern optik!

.

Här e det nästan för lätt! Medljus! Solnedgång det med!

God natt!
/BenganPostat 2017-05-02 23:13 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3733 / När man skall sälja saker, gäller det att hitta rätt köpare! * Å så om att köpa ny bil uppdaterad!

Det finns en intressant länk sist i bloggen! :)

.

Och ibland e det litet svårare att hitta köpare på kameragrejer! Å det beror ofta på att grejen man försöker kränga inte e så känd i större kretsar! Så att samla på Rolex, de e nog det bästa! ;) Obs, nu va det här ett skämt, de e klart att man kan ha en Rolex, den säljs mycket bra numera, som man säjer i klockbutiken!

Å ju vanligare grejer man har, desto lättare e dom att sälja så klart, men ofta till ett lägre pris, då dom e vanliga! Så det e bara å välja vad man skall samla på sig, lättsålda eller svårsålda grejer! Jag har ett litet kameraobjektiv, som inte ser så mycket ut för världen! Men rätt köpare, skulle nog tycka det är intressant, just genom att det är udda! Men köparen måste såklart se det udda! 
Å andra sidan,
jag tycker det e kul att använda den här lilla optiken, så ingen försäljning e i sikte ännu!

Å så till nå't helt annat! Bilköp!
I dag va jag på Skoda och kollade bilar! Vi funderar på att "uppgradera" oss! Och funderar på vad som e bäst för miljön! Jo jag vet, ingen bil e bra för miljön! :) Men vi gillar att åka till fjällen, och då e det praktiskt med att ha en liten bil, just nu dieselbil!

Men jag blir inte klok på vad som e bäst för miljön! Om vi tar bilar alltså! De första e väl att dom skall dra mindre bränsle och ha katalysator, och tidigare så va det det bra bränsle man gjorde på sockerrör, som nu ingen i de bilarna kör på, för bensin e billigare! Å se'n kom miljödiesel, fast nu heter det fuldiesel, även om man blandar in svensk tallolja i bränslet! Utan nu e det elbil som gäller! Fast det finns ju inte så många laddstolpar i fjällen (å inte vet man väl säkert vad batterierna tar vägen efter att dom e slutkörda, men det e nog som vanligt en senare fråga) Och så kostar det väl att tillverka batterier också och nya elbilar i fabrikerna, jag menar, det släpps ut mycket avgaser även i fabriken! Å så kommer det nya elbilstyper på varje ny bilmässa!  Så förra årets elbil e redan gammal och bör skrotas! :)

Å det finns kombinationsbilar, eldrift i sta'n och bensin på landet! Men elbilar e dyra grejer, litet för dyra för en normalpensionär som jag!

Å så säger en del motortidningar, kör din gamla bil så länge den går, det e det mest miljövänliga! Om man räknar in bilen alla utsläpp, från tillverkning i fabriken och ända till slutet! Förr så lappade och lagade man, även kläder, i stället för att köpa nytt hela tiden! Det fanns Hushållningssällskap!

Men jag tycker bilmiljöpolitiken e ganska rörig, i alla fall tycker jag det e svårt att veta vad för bil man skall köpa! Förra gången litade jag på Staten och köpte en Miljödiesel, men det visade sig att det va inte bra! Så nu smygkör jag med en fuldiesel! ;) Å nyss har det kommit nya miljödirektiv från Staten i veckan! "Laddstolpar åt alla, och elen köper vi från Tyskland, för nu e Vattenfall inte med där längre!" ;)

Jag tycker det här e svårt, å ingen vettig finns det att fråga! Politikerna bara velar, för det e ju val snart! Jag tycker det borde finnas en långsiktig plan, längre än några år alltså, vad man som kund med begränsad inkomst skall tänka på när man köper sin pensionärsbil! :)

De va en blogg om ett udda objektiv,
och om något ganska vanligt, bilköp, men svårt idag!

Å så den lilla länken!

/BenganPostat 2017-05-02 13:45 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3732 / De e viktigt att träna då man e äldre! Å så en objektivjustering som funkade bra!

Man blir stelare när man blir äldre! De blir man inte alls! För de e klart man blir stel när man inte rör på sig! Å så brukar det vara när man blir äldre, att man rör sig mindre! Så därför kör vi träningspass med Roffe! Först va det en uppvärmningspromenad på åtta kilometer, sedan bollträning! Roffe e väl en sjuttio hundår nu! (Han e tio år alltså)

.Här e det hoppa och fångaträning av liten boll! (De va svårt att kasta upp bollen med ena handen och fota med den andra handen, skall be om kasthjälp näst gång) Här tar han bollen i luften! Roffe e själv en bit upp i luften! Ibland, då jag kastar långt, kan han ta bollen efter första studs!

.


Svårt att fota som sagt, man tycker man fotar när han e som högst! Men här e han i alla fall på nedfärd med bollen i munnen!

.

Å nöjd, efter fångat byte!

.

Å så va det en del annat pyssel i helgen också, både på tomten och på ett objektiv! Bla så shimsade jag ett Jupiter-3 objektiv så det stämmer på oändligt!

.De e klart att de e inte den bästa skärpan på full öppning på det här ryska objektivet från 1956, men det e det nog inte på nå't annat objektiv heller å andra sidan! Skärpan ligger i alla fall där jag ställer den! Å skärpan räcker för mig! Å vill jag ha det skarpare, så blir det bra redan på 2,8!
Bländare 1,5 och 1/60-del på fri hand!

Allt för denna helgen!
/BenganPostat 2017-05-01 19:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg