Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3691 / Objektivtest och kameratest i Södertälje!

Man har öppnat ett nytt fik i Södertälje, eller rättare sagt, renoverat ett äldre fik, som vi  träffades på! Fiket ligger nära stationen, de e bra för dom som kommer från Gnesta!

.Testade X100 som snapshotskamera, den funkar fortfarande mycket bra till det!

.Och testade även ett Jupiter-3 objektiv på X-E1:an! Objektivet har jag haft isärplockat och ville se så inget konstigt hade hänt! Men det va inga problem,  skarpt som vanligt!

Och två och en halv timme i trevligt sällskap går fort!

/BenganPostat 2017-04-02 21:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3690 / "Sparkade igång" en gammal kamera igen! Kul återseende!Vi lever ju i en otålig tid, vi väntar ofta på nya saker, eller händelser, saker som skall förändra vår tillvaro ;) tex nästa OS tex, eller VM, eller nya bilmodeller, eller ett nytt kök, nya sportkläder eller så väntar vi på en ny kameramodell, för det e den nya kameran som skall göra det! ;)
Men ibland undrar jag om det inte skulle kunna funka lika bra med en äldre kamera? ;)

Jag återanvänder en kamera då och då, å den här äldre kameran har nog redan blivit en klassiker! Laddade batterierna i morse och allt verkar funka!   Å det e en bra känsla i kameran, å en bra känsla e nog viktigt! :)

/BenganPostat 2017-04-02 11:46 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 3689 / Å vilket party! :)

Å när hälften av deltagarna e teaterfolk och musiker, så blir det såklart tempo hela tiden! Musik, dikter, teater, bildvisning och mer musik! Så i dag va vi litet trötta!

.

Ljuset i lokalen va allt från snubbelmörker till spotlight! Inte så lätt å fota alltså! Jag använde autofokus nästan hela tiden, försökte ställa manuellt nå'n gång, men autofokus funkade bättre! Men visst hade  även autofokus problem när det va mycket skumt! Eller så berodde det på motivet! ;)

.

Men Stickan, gitarristen, satt i alla fall stilla ett ögonblick!

Men sammantaget, de va intressant att fota så här, funderade på om ett litet ljustarkare objektiv skulle underlättat, men tror bara marginellt! Och vad gäller festen , så va den mycket ljudligt, å mycket kul och mycket mycket trevligt! :)

/BenganPostat 2017-04-01 14:13 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9 

Tidigare blogginlägg