Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3696 / Är man bara tillräckligt nära så märks det inte att man fotar!

Vad gäller morgondagen, så skall vi in till galleri Korn! För där händer det saker!

/BenganPostat 2017-04-07 09:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3695 / Monokultur e dagens lösen! Inget konstigt med det! Dagens monokulturella fundering! ;)Udda grejer, eller udda bilder, hur intressant e det på en skala för den som investerar i tillverkning i varor och produkter! Stora kundgrupper skall det vara! Och likatänkande! Och det skall gärna bildas en kö framför huset där produkten kommer att släppas om en vecka! De e grejer de! ;)

Det e därför de flesta större turiststäder har ett liknande utbud på sina huvudgator, och att de flesta program i massmedia har ett så stort allmänintresse som möjligt! Inget konstigt med det!  
Det man kanske kan påstå, de e väl att smaken borde bli likriktad!
Å andra sidan, vill många köpa samma grej, så vad e problemet för tillverkaren? :)

För ingen undgår ju reklamen för de här varorna eller produkterna, även om man tror man e litet avvikande och speciell! Men Ok, man kan ju alltid kroppsmåla sig för att avvika från mängden! Eller färga håret eller måla kameran rosa! ;)

Men det har alltid funnits grupper, ofta väldigt väldigt små grupper, som e nästan osynliga, och som vill vara osynliga, som är ekonomiskt oberoende, som har andra intressen!
Men dom märks ju knapp, så varför bry sig? :)

Å en eventuell nackdel med den här monokulturen då!
Om det nu e så! Och om det e värt att fundera på!
Det får man nog fundera på själv om det e ett så himla viktigt och intressant ämne! ;)

/BenganPostat 2017-04-06 09:09 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3694 / Svart e snyggt!Som sagt, svart e snyggt! Å hade det varit en mässingskåpa också, då! ;)
Vad gäller min andra digitalkameran, X100, den börjar ju bli till åren som jag sagt tidigare, men den ger fortfarande bra bilder, trots att den bara har 12 mpix, och så har den en M Leicalik känsla också, å de e inte alls så dumt, så den får hänga med ett tag till!  Men de e klart, visst vore det kul med en svart x100! Och tycker, har väl sagt det några gånger, att det skulle varit Leica som skulle ha gjort X100, eller något mycket näraliknande!

.För övrigt läste jag nyss en kul och personlig artikel om Leica M9! "The breakup letter!"
Kan nog känna igen mig i en del! Men nu e det som det är! De e den nya tiden! :)

Å på lördag så e det spännande grejer på Galleri Korn!

/BenganPostat 2017-04-05 19:43 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3693 / Dieselgate, EU och en konspirationsteori! ;)

Det verkar som Wolkwagen kommer undan i Europa vad gäller utsläppsbluffen! Inte så konstigt, om man tänker efter, Wolkswagen e ju ett Tyskt företag, och Agneta Merkel styr det största landet i EU! Nu har också ett eller kanske flera "oberoende" Tyska testföretag godkänt Wolkswagens ändringar i mjukvaran! Och enligt Wolkswagen så är utsläppen lägre och bilens prestanda oförändrade med den ny mjukvaran!  OBS, det är inte den 1:a april! ;)

Ursäkta då en följdfråga, varför hade man inte den mjukvaran i bilen från början då? ;)

Nu har bla tidningen Teknikens Värld testat de här mjukvaruändringarna hos ett antal bilar, och intervjuat bilägare! Men testerna får inte samma positiva värden som det Tyska testföretaget! Utsläppen e Ok, men bilen drar mer bränsle och blir slöare enligt Teknikens Värld!
Och förlängningen, de här bilarna som e ändrade, borde då såklart få ett sämre andrahandsvärde också!

Men Svenska Wolkswagen är oförstående! Vad annars skall man säga! ;) Och ber bilägaren komma in med bilen för en kontroll igen!

De e nog så här man driver en långbänk mot kundgrupper som sannolikt har små ekonomiska möjligheter att själva anlita en testverkstad eller gå till domstol!

Jag kan tycka att den Svenska regeringen också borde känna sig lurade då man gett en miljöskatterabatt på de här bilarna utifrån de uppgifter man fått av Wolkswagen! Men nu verkar den Svenska regeringen sitta och vänta på ett utslag från EU! Men det är nog ganska typiskt för "Den svenska modellen, ta det lugnt, det ordnar sig säkert!"  Och vad gäller EU-utslaget, så där vet vi nog redan svaret! :)

Och läste i DN-ekonomi 4 mars 2017, att " Wolkswagen gått stärkt ut ur fusket med dieselmotorer det visar årsbokslutet för 2016!"  Rörelseresultat 14,6 miljarder Euro!

Så om man skall fuska stort, och klara sig bra, då skall man ha rätt EU-regering i ryggen! :)
Å det här e knappt nå'n konspiration heller, utan bara litet logik! :)

/Bengan
Postat 2017-04-05 08:16 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3692 / Ibland när man tappar skärpan i fotografin, så kan man byta optik för ett tag! :)

Här sitter en Sonnar 1,5/5 cm från tidigt 1930-tal på en M Leica via Amedeo-adaptern.


Läste nyss en artikel i LHSA, författare är Bill Rosauer. Citerar några rader ur artikeln. Artikeln handlar om adapters, och speciellt dom adaptrar som e gjorda av Amedeo Muscelli i Venezuela.

"The popularity of the Leica digital cameras, and the resurgense of Leica film cameras, has encouraged many Leica users to explore the world of Leica compatible lenses.  Other mirrorless cameras such as those from Fuji, Sony and Pentax have also encouraged users of these system to explore older lenses, especially those in Leica LTM." 

"Most prized by lens aficionados are the pre-war and post-war Zeiss Sonnar lenses. The Sonnar is a timeless design with a unique rendering and a fantastic bokeh!"

.

Å den här optiken som sitter på Fujin,  Sonnar 1:2/5 cm, den optiken e faktiskt speciell!
Man ser det på två saker! :)

Mycket mer va det inte! :)
/BenganPostat 2017-04-04 14:04 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg