Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3643 / Alla dessa vykortsbilder!
Det går att ta nästan hur många bilder som helst med en digitalkamera, men det verkar inte hänga ihop med antalet bra bilder! Så jag skall försöka skärpa mig vad gäller antal bilder som jag tar! Högst en bra bild i månaden, inte fler! ;) Så e i alla fall målsättningen!

.

Jaha, under tiden då? Jo jag skall kolla mera på redan tagna bilder! Och försöka att titta på bra bilder i böcker typ! Tittar man för mycket på dåliga bilder, eller bara kompisarnas bilder, så läggar man ofta ribban själv där! Nu har jag väl inga kompisar snart, å så säger nog nå'n också, "e du så dj-bra du då!"  ;)

.

Och hittade en intressant bok på bibblan! Nästan oläst!

Det här läsandet, som jag visade bilder på,  håller mig från det onödiga fotograferandet ett par timmar, se'n blir det middag och läsning igen, så det bör inte bli några fler dåliga bilder tagna i dag! :)

Ha en fin fredagskväll!

/BenganPostat 2017-02-24 16:19 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3642 / Gödel, Escher, Bach! Ok, i alla fall litet Gödel! ;)Funderar då och då på det här beteendet! Onödigt beteende kan nog någon påstå! Blev påmind av fikakompisen i Södertälje i går som sa, "Vad har du på kameran idag då?"  När han såg att det va en Fuji-glugg, så tyckte jag att han blev besviken!

Så de e de som e frågan, varför hålla på att fota med objektiv på Fuji X-E1, objektiv som nog inte  e så skarpa som originalen, och som e bökigare att fokusera med? Som det här objektivet med Contax G-fattning, det e mycket bökigare att fokusera!

Tycker det känns litet som Gödel liksom...
"Inom ett system så finns det svar, som vårt medvetande inte kan nå!"

Nog för idag i bloggen, solen skiner, Roffe och jag har redan varit ute en runda och nu ligger Roffe i solen på soffan och väntar! 
Fast väntar e nog fel, för han sover!

/BenganPostat 2017-02-23 11:34 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3641 / Subliminal perception!
Tog en bild ut genom fönstret i morse, blötsnö och nollgradigt och slutarljudet va nästan omärkligt, och sa se'n, Du Roffe..  men kom inte längre då jag hörde Roffe mumla under sovfällen,  "jag vet.."
Hur kan du veta sa jag, "det tar vi senare" sa Roffe, och vände på sig.....
Ok, sa jag!


"Subliminal perception, omedveten varseblivning, är sensoriska intryck som aktiverar hjärnprocesser utan att de registreras medvetet. Sådana svaga stimuli kan dock orsaka primning, det vill säga kortvarigt förbereda hjärnan så att den snabbare kan reagera på ytterligare händelser som har med stimulit att göra. Med termen subliminal perception avses fenomenet att en individs tankar, beteenden eller känslor påverkas av stimuli som inte uppfattas på en medveten nivå. Den omedvetna registreringen av stimuli kallas för subliminal perception."(Wikipedia)Postat 2017-02-22 09:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3640 / Läser om Leica M10 och hur tänket va under utvecklingen av kameran!
Intressant läsning!  Och så finns det mycket annat att läsa, det finns tex Leicabloggar, här e det om Leica M8! "I’ve heard that every Leica owner has three cameras. One they’re using at the moment, one in Wetzlar being repaired, and one on the way back from Wetzlar having just been repaired"  ;)

Å så Tillbaka till film!"When I shot digital I chimped, a lot. My personality is that of a worrier. I was always worried about the shot. Did it expose right? Was it sharp? "

Å så boxning och Miles Davis!

/BenganPostat 2017-02-21 20:19 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 3639 / På spaning i det som flytt! Eller det fotografiska är intressant, spännande och mycket nördigt!
Morgonläsning alltså! Efter att jag i stort läst färdigt DN och SN så blev det litet spaning i äldre fotolitteratur!

.

Det är intressant att titta på bilder och läsa om praktiska lösningar i gårdagens fotografi! Och jag ser bilder av Hans Hammarskiöld, Robert Doisneau, HCB mfl, bilder som inte alls håller den tekniska standard som vi är vana med att se i dag, men bilder som håller mer än bara en teknisk standard!

.Läste om Leica M8 i morse också! (Det va Mattia som påminde mig om M8) En intressant kamera, en "gammal" Leica som ju inte har en FF-sensor!  (Det blir väl som på Fuji X-E1 ungefär) Och Mattia verkar inte ha några problem med det här på sin M8, snarare tvärt om verkar det som!


Kommer även att tänka på Eva Karlsson som visade våtplåtsfotografi på Gnesta-Planket 2016!

Det finns alltid saker att utforska i fotografin! Om man vill!

.Och ute snöar det! Det har Roffe redan märkt för han sover fortfarande!

/Bengan

Postat 2017-02-21 08:38 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg