Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3524 / Nu har USA en galen hund som försvarsminister! E de klokt det!
Tidningarna har haft en del mycket upplysande verksamhet den sista tiden om Trump nu när han blir President i USA! Tur att det finns så mycket bra information att få överallt numera! Så man slipper söka så mycket själv!

Men en kolumnist i DN, Anna-Lena Laurén, är trött på all den överflödiga information som sköljer över henne via mobilen! Det plingar hela tiden säger hon! Hon vet inte riktigt vad hon skall göra åt det!

Vadå överflödig!
Man måste väl hålla sig uppdaterad! Konstig och omodern inställning tycker jag!

Vad gäller politik, och då i den övre politikerklassen alltså, (infödda politiskt alltså) och boende i Stockholm, så smider man där nya planer hur man skall bemöta SD! Man har ett nytt hett spår Pg!

För övrigt så har jag bytt abonnemang på min mobiltelefon! Tyckte jag ringde för litet! Har haft kontantkort tidigare! Snålkort liksom! ;)  Nu blir det fria samtal för 95 spänn i månaden! Se upp alla polare, för snart ringer jag!

/BenganPostat 2016-12-03 08:58 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3523 / Varning! Nördblogg alltså!Att använda en objektivkonstruktion från 1930-talet, uppdaterad på 1940-talet, satt i en rysk fattning på 1950-talet, en optik som e på gränsen att kunna fungera på kameran! Och inte e den speciellt ljusstark heller, och aningen svårinställd vad gäller bländaren! Och när man skruvar på ett UV-filter, så sitter det på bländarinställningen och blir då såklart lätt att komma åt utan att man tänker på det!

Aningen bökigt kan man nog lätt påstå! Men kul!

Ha en bra helg!

/BenganPostat 2016-12-02 22:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3522 / Små sylvassa tänder! Vadå, har jag?

Det här är Dante! Dante e nästan fyra månader! Dante har sylvassa tänder! Det fattar han inte! När människor tar i hand så e det enklare, när Dante tar i hand så använder han munnen! Dante gillar att ligga mycket, mycket nära någon när han sover! Gärna på någon, om det går! :)
Förstora gärna, då syns Dante bättre!

.


Kvällsutsikt från en bil!

Ha en bra dag!
Jag har det väl sisådär, har varit hos tandläkaren!
Men om en halvtimme, då kan jag ta en fika och en Lussekatt! :)

/Bengan

Ps. Båda bilderna e tagna med Fuji X-E1 och Zeiss Biogon 3,5 cm från 1937!Postat 2016-12-02 12:56 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3521 / Blommor och bin i all ära, men vem kommer ihåg dom om hundra år! ;)

Avstigare!

Blommor å bin alltså, men de va inte riktigt så jag sa till en av mina Sötäljekompisar i det här samtalet, men nästan i alla fall! Å då slängde han sina landskaps och blombilder och solnedgångar! De sa han i alla fall!
Vi gick och pratade om fotografi och vilka bilder som överlever! Vilka bilder man minns en längre tid alltså! Bilder som kanske blir litet unika! Det kan ofta vara bilder på människor eller miljöer man minns mest! För människor och miljöer e ofta unika, dom kommer inte tillbaka varje vår som blommor och bin! Ungefär så gick snacket i Sötälje!

Nu sa jag till honom också att det e inte nå't fel på landskap och blommor och bin, allt e en smaksak, man fotar såklart som man vill, men om man vill sticka ut litet, som räcker längre än till många gillanden, de va så snacket gick oss emellan i Sötälje den gången!

Ha en fortsatt fin kväll!
/BenganPostat 2016-12-01 19:34 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9 

Tidigare blogginlägg