Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3529 / Jens Assur, SD, P.O.Enquist och Fuji 18 mm!


Efter två timmars bok och tidningsbläddrande nu på morgonen, så e det dags för ett avbrott och börja planera för en förstarunda med Roffe! Läsning i dag va i DN och SN bla om anhängare till Trump och SD! Men jag tycker inte att de etablerade partierna här i Sverige e på spåret ändå, så SD kommer nog att bli ännu mer etablerat!

.Har även tittat vidare i de två fotoböcker med bilder av Jens Assur som jag fått låna!  Tunga böcker på flera sätt, e nog den minsta sammanfattningen! P.O, Enquist har skrivit förord i en av böckerna!

Vad gäller Fuji X-E1 och 18 mm f2, så börjar jag lära mig den kombinationen! Så litet mer träning, så bör det nog funka bra!

I morgon näst sista Tårtan för år 2016!

/BenganPostat 2016-12-06 08:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3528 / Objektivtest och den dyraste Nikonkameran?Börjar väl med Nikonkameran! Nikon va ju en slags kopia av Contax/Leica när den kom på sent 1940-tal! Med en del konstigheter! Nu säljs ju de här tidiga Nikonkamerorna på auktioner för bra priser! (Någon hade visat det i ett Forum här på FS) Men jag saknar en kamera, en liten svart en! Men den kanske finns kvar hos Nikonfabriken eller så ligger den i ett bankvalv och väntar på bättre tider! Men den e nog ganska dyr, var den än ligger!

.Å så har jag ju skaffat ett objektiv, och testade det såklart innan köpet! Här är en av testbilderna! Här köps inte nå'n gris i nå'n säck inte!

.


Å så tog Ronny en testbild, se'n va testen klar!

.

Se'n testade jag en selfie också för säkerhets skull! Tycker allt verkar mycket Ok! Å skulle det gå för fort, så kan man köra manuellt! :)

/BenganPostat 2016-12-05 19:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3527 / Fattigmansleica Q! Påfyllning alltså! Och Tårtan på onsdag!Mao, har fyllt på med ett objektiv, men även med bildkunskap från böcker! Man måste utvecklas! Progress kallas det också! Motsatsen e att stagnera! Stagnera e att använda samma gamla grejer under en längre tid! Sötäljeavdelningen av Fuji hjälper mig att utvecklas! Säger dom i alla fall! Både tekniskt och att ta bra bilder! Det säger dom också! För teknik i all ära, men bilder e också viktigt!

Och att titta på bra bilder e viktigt i  sammanhanget! När man själv ser en liknande bild som den man sett i en bok av en berömd och bra fotograf,  då kan man själv ta liknande bilder! Därför har jag fått låna bra fotoböcker alltså!

Att bara utgå från vad kompisar tycket om mina bilder, är tveksamt! Kompisar vill en bara väl, och trycker Gilla vare sig det e bra eller dåliga bilder! Ni vet själva hur det e va! :)

.Så nu sitter jag och fikar och bläddrar i två böcker av Jens Assur! De e en bra fotograf! Och på bordet ligger Fuji Q! Q som i kul! En liten kompakt Fuji med 18 mm! Motsvarar c:a 28 mm ff!
Har testat Q-kameran, den funkar bra och e mycket Qul! Och det blir ganska billigt kul!
Utgången kameramodell och begagnad optik! Dubbelt kul! ;)


/BenganPostat 2016-12-05 12:20 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 3526 / Tårtan på onsdag! Och ett reservobjektiv till X-E1:an! ;)


Fotomöte i dag på Gustafsviks Cafe i Gnesta! Boköverlämning och fika och mycket trevligt snack om allt! Ni anar inte vad som avhandlades! ;)

Å fikabrödet va mycket bra, avslutade med e saffranssockerkaka! :)

En en de närvarande från Sötälje hade under en tid sett hur utsatt för kommentarer jag varit på Fotosidan då jag inte haft någon originaloptik till min Fuji, och har förbarmade sig över mig, så nu har jag en originaloptik, men säger inte vilken!

Och som sagt, Tårtan på onsdag!

/BenganPostat 2016-12-04 18:38 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3525 / Sista dagarna på Hornstulls bibliotek!


Jag har bilder på biblioteket i Hornstull (Stockholm) men nu börjar tiden rinna ut! Jag tar ned bilderna nu på tisdag, så vill ni se bilderna, passa på innan dess!

/BenganPostat 2016-12-04 09:55 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg