Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3516 / Palio di Siena lämnar ingen oberörd!


Vill ni se en bra dokumentär, här är den!


/BenganPostat 2016-11-27 10:55 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3515 / Black Friday-optik, blaskig öl, men en superbra pizza!Börjar med ölen! Jag va inte säker om jag smakat ölen förut när jag såg den på Bolaget, men nu när jag drucket ett halvt glas, så kände jag igen den, tyvärr, och resten av ölen åkte i slasken! En bra öl e viktig när man lagar mat! Men jag tog en IPA från Gotland i stället, och då blev allt bra igen!

.

Här e det klart för att köras in i ugnen! Efter femton minuter skall fetaosten på, å så fem minuter till i ugnen!

.

Det blir en del över när man skalar grönsaker!

.Å här e Black Friday-optiken, alltså den optik jag fotade med under den här svarta fredagen!


Ha nu en fortsatt bra svart fredagskväll!

/BenganPostat 2016-11-25 22:37 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3514 / Ok, e det nå'n som tror på miljön en så'n här Svart Fredag?


I dag e det köpdag, på varor som blivit över! För man måste så klart tömma lagren för det kommer nya grejer hela tiden!  Fast å ena sidan skall vi leva litet knappt och sortera tomglas för miljön, å andra sidan skall vi konsumera varor vi sannolikt inte behöver, bara för att det e billigt!
Jag får det inte att gå ihop riktigt!
Jag vet såklart att det är marknaden som styr på den här planeten!
Och att de flesta regeringar måste vara försiktiga för det e val snart!

Men lösningen kan kanske vara närmare än vad vi tror, man har ju uppmätt ovanligt höga temperaturer runt Nordpolen! Å med litet annat störande i klimatet, så kan det bli svårt att hålla igång livsmedelsproduktionen på planeten! Då blir det konserver som gäller! ;)

Ha en nu bra fredag trots det här!
Vi som e vuxna kommer att hinna undan!

/BenganPostat 2016-11-25 13:22 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3513 / Om yttrandefrihet! (Och bildfrihet)


Det har ju varit en del debatt om Kakan Hermansson, och om samarbetet med Audi! Vi lever i ett informationsöverbelastat samhälle, och då måste man sticka ut för att märkas! Det tänkte Audi göra med hjälp av Kakan! Men dom hade nog inte tänkt igenom det här hela vägen!

Vad gäller Kakan och andra och yttrandefrihet, så är det inte så att yttrandefriheten gäller även dem som provocerar, man kan i stället säga att det gäller dem i första hand.
För den som bara säger mesiga medhårsmeningar är yttrandefriheten tämligen ohotad.


Tycker Erik Helmerson i DN formulerat det här sista bra!

Å idag e det äntligen fredag, undrar om det är svartafredagspriser på mat och vin också? ;)

/BenganPostat 2016-11-25 08:09 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3512 / Vi kan skapa vår egen sanning och vår egen verklighet i den nya sköna nya världen! :)Förr i världen så kom spännande historier, eller hemska historier inte så långt! Inte skvaller heller! Det kom bara ut till några andra i byn! Eller till nästa by, om någon hade något ärende dit!

Nu e det nya tider, härliga tider, för nu kan man välja sin egen verklighet! Å berätta bra och spännande historier till många tusen byar! Å ingen skall bry sig om vad jag tycker, eller tror, för det e min mänskliga rättighet att tro och tycka som jag vill! Å det e fler som tycker som jag, så måste det ju vara rätt och sant! Eller om många gillar det!

Och så har vi ju Photoshop,  då slipper moster Agda va så rynkigt i ansiktet på bild som hon i själva verket är! Eller så kan vi göra främmande kulturer ännu rynkigare, för å visa hur fattiga dom är!
Och så kan vi fota med 1930-tals objektiv utan att ha något sådant objektiv! Det finns spännande programvaror för nästan all verklighet!
Framtiden e här! Du sköna nya värld!
Du väljer dina egna bilder och din egen verklighet!
Visst e det praktiskt!
Ha en bra dag!

/Bengan

Ps. Bilden ovan e tagen med ett mycket gammalt objektiv, men bilden e bearbetad i PS, så man ser att det e ett gammalt objektiv! :)Postat 2016-11-24 10:07 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg