Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4448 / Analog optik på en digital kamera! Porträtt!

Vi hade bestämt en fika nere vid Hornstull idag, Affe, Per-Erik, Ronny, Bengt-Åke och jag! Och diskussionens vågor gick höga, både om bågskytte, politik och kameror! Och de va mycket automatik på bordet, både fullformat och APS-C!

.Tog några bilder på de som satt mittemot mig på bordet! Å bilderna e fotade med manuell avståndsinställning och manuell exponering och fast ISO och Jpg! :)

.

Fotoutrustningen va Fuji X-E1 och Summicron 35!

.


Och sista bilden e tagen på Bengt-Åkes nya kamera!

Tycker bilderna blev Ok! 
Å förstora gärna bilderna om ni absolut måste! :)

Slut för idag!
/BenganPostat 2016-08-11 23:51 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4447 / Mera Rosenlundsbjörkar i svartvitt! ;)Rosenlundsbjörkar igen, på begäran, tyckte jag i alla fall! Så jag tog några nya bilder på björkarna jag visade i förra bloggen! Nu va det mycket grönsaker i vägen och så höll jag på att trampa på en huggorm, men här kommer i alla fall en bild!
.


Och svartvita björkar känns bra för mig! En bättre verklighet liksom!
Jpg, ISO 1600, skärpa i kameran, rödfilter!

.

Fast människor blir intressantare i svartvitt!

/Bengan


Postat 2016-08-10 16:53 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 4446 / Det här med att samla bra fotbollsspelare på en plats! Kanske även fotografer?


Funderingen kom när jag läste om Maxwells demon! Ni vet den där lilla filuren som försökte sätta käppar i hjulet på andra huvudsatsen! Och nu förstår jag varför man försöker samla bra fotbollsspelare på ett ställe! Landslag typ! För bra spelare kan hålla högre tempo och ger då såklart högre värme! Annars blir det bara en utspädd och ganska ljummen verksamhet!  ;)

De va de om det! :)

Annars rätt lugnt i Gnesta! Å Fuji X-E1 och Zorkij 1,5:an trivs bra ihop! Testade i kväll!

/BenganPostat 2016-08-09 23:23 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 4445 / Tyckademokrati! ;) Och en äldre Leicaoptik igen! :)

"De sociala medierna har gjort Tryckfrihet till Tyckfrihet! Att få tycka har blivit ett opium för folket!" Nu e det inte jag som säger så utan de e Aase Berg i en artikel i gårdagens DN om 250 år av frihet.

Nu va det inte de jag skulle blogga om utan om det moderna fotograferandet! Ni vet, det kommer nya och "bättre" kameror hela tiden så fotograferna har nå't att prata om om! ;) Nåja, jag har fotat någon månad med moderna grejer, auto för hela slanten! Fått låna ett objektiv! Superobjektiv med superteknik! Lätt och snabbt går det, och skarpt blir det!

.


Superoptik helt klart!

Men efter ett tag, så blir det litet enahanda, jag känner mig litet instängd bland allt det perfekta, jag får inte "kämpa" litet själv! Så nu byter jag och kör litet manuellt ett tag med en mycket omodern optik från 1945! (Den här optiken sattes i fattning 1949! Sannolikt i fattning för Leica, och så gick åren och objektivet kom på 2000-talet till en butik i Stockholm, Sergelfoto såklart! Det va en man från Ryssland som kom med objektivet, och jag köpte det av honom! Optiken är en Zeiss Sonnar 1,5/5 cm, T-behandlad. En slags optikens Graal!)

Å vad e nu finessen med att fota med ett så'nt här då kanske nå'n undrar? De e väl som med andra äldre grejer, somliga håller på att spela på en äldre gitarr, andra kör äldre bilar, eller motorcyklar eller seglar en gammal segelträbåt typ i skärgården!

De kanske e så, att det finns nå't mer i de här litet äldre grejerna än bara perfektionismen!
Vad det är, kan vara svårt att ta på!
Och ombyte förnöjer!

Ok, de va de om de! :)

/BenganPostat 2016-08-09 16:11 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4474 / Att göra en Planket-utställning, typ Gnesta-Planket, de e mycket lätt!


Får frågor då och då om Gnesta-Planket! "Är det inte svårt att anordna en så'n utställning?"
Inte alls svarar jag, för de e inte jag som fixar det hela liksom, utan det e dom som ställer ut sina bilder och dom som håller med väggar att hänga på och alla besökare, de e dom som fixar det hela! Jag samordnar bara litet, så vi se's på rätt lördag!

Så det här e ett tips för andra att göra nå't liknande fotoplank!

Å med det här vill jag också bocka och tacka alla utställare och besökare som gjorde Gnesta-Planket så himla kul och spännande i år igen! (Jag va tvungen att ta semester en vecka efteråt för att riktigt suga på karamellen)

Som sagt, stort tack för hjälpen alla ni utställare och besökare!
Vilken spännande och kul grej ni gjorde!

/BenganPostat 2016-08-08 11:40 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg