Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3307 / Måste man hålla koll hela tiden? Hur andra fotat?

Jag menar, måste man hålla koll på vad andra fotografer fotat tidigare? Kunna sin fotohistoria alltså! Eller kan man uppfinna hjulet på nytt?

Tänker på det när jag ser bilder! Inget e nytt liksom! Det e nog svårt att hitta på nå't riktigt nytt! Men man kan väl pröva nå't gammalt och se om nå'n märker nå't!

Och det kanske även är så, att vissa vill gärna visa "redan tagna bilder",  just för att visa att man kan sin historia! 

Alltså, jag tror det e bra för fler att kunna sin fotohistoria! Annars får man nog ingen fundering alls på vissa bilder man lägger ut! Å hur kul e de! ;)

/BenganPostat 2016-06-13 13:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3306 / Sista Tårtan för vårterminen nu på onsdag, se'n har ni ledigt! Och några ord om X100!

Jag fick hjälp med en uppdatering i går på min Fuji X100! Det jag märkte direkt är en säkrare och snabbare autofokus och att den manuella avståndsinställningen känns mer exakt! Men de här funktionerna va inte på nå't sätt dåliga tidigare! Så en X100 bör kunna räcka för en bildmakare ett antal år till!

Och har man använt en analog M Leica med 35 mm optik tidigare, så e det här nog det närmaste man kan komma i det digitala! Och kameran e lättare och mer kompakt än M Leican och helt ljudlös! Och den optiska Fuji-sökaren är mycket bra!

Och som sagt, Tårtan nu på onsdag!Postat 2016-06-13 09:07 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3305 / Sannolikt en stor del frigörande pedagogik i det här fotografiska samtalet!

.

I direkta möten mellan människor fungerar nog det fotografiska samtalet bäst! Samtal överhuvud taget fungerar nog bäst så! Även om det ibland nödhjälpligt kan gå att kommunisera i via internet! ;)

Om vi hade chattat eller mailat varandra om det här vi talade om på ett fik i Södertälje under några timmar, så hade det nog tagit en vecka, plus en massa missförstånd, som ytterligare dragit ut på tiden! ;)

.

Miner, minspel, tonfall, beskrivningar med händer tex, hjälper till för att göra de här fotografiska samtalen så trevliga och effektiva och med ofta total avsaknad av missförstånd!
Med kaffe och bakelse till så blir det ännu trevligare!

.

På hemvägen blev det även en färgbild

/Bengan

Ps. Sista Tårtan för Vårterminen nu på onsdag!Postat 2016-06-12 21:00 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3304 / Bilder från Gnesta

.

Jag tog några bilder på Tom under några år här i Gnesta, här är en av bilderna, en bild som jag även gav till Tom

.

I förra veckan ringde en man och berättade att han hittat en bild i sin pappas lägenhet, en bild som det stod mitt namn på, och undrade om jag kunde ta en bild på honom på samma plats som jag fotograferat Tom.

/BenganPostat 2016-06-12 09:00 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3303 / Fotosidan, och mellanmjölken och pressfriheten! ;)

Trappan 1

Fotosidan är ju en träffpunkt för fotografer, men när alla nu är fotografer, enligt ett Tv-program i alla fall, hur skall man hitta dom intressanta i den här stora mängden? Nu tycker säkert nå'n att det går visst! Det e tex fullt av åsikter och fina bilder på Fotosidan!
Ok, smaken e som sagt, olika!

Men varför har flera som jag tycker haft både intressanta åsikter och intressanta bilder slutat här! Ok, jag vet, allt e ju fortfarande en smaksak! Och kunderna styr såklart! Jag menar, om tillräckligt många kunder gillar läget som det e nu, då e det ju bra för Fotosidan! De e ju så marknaden fungerar! Mängden e bra! Många inklick e bra! "More is more!" ;)

Å de e väl bara å göra som alla andra gör, sitta stilla i båten å inte vara så dj-a märkvärdig! ;)

Udda grejer, udda personer, udda bildmakare, dom får söka sin lycka någon annan stans!
För dom e ändå inte så många!

Fast jag skulle nog ändå, ursäkta, vara litet undrande, som fotograf alltså, om man nu råkar söka det litet udda själv, varför dom här stack från FS, och vart? För det e ju dom udda, som kan bli berömda, även om dom tar en massa konstiga bilder....!

/Bengan

ps. I dag skall jag vara i radio! Tänkte som sur gubbe ta upp ämnet fri press och pressfriheten!Postat 2016-06-10 12:23 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg