Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3168 / Inget för känsliga personer! Blodtryckshöjande ev! Varning alltså! ;)

Idag när Roffe och jag va ute så tog jag inga bilder! Du glömde säkert kameran, säger nå'n! Nix!
De va så här, Roffe ville kolla en utkiksplats, så det va bara å packa ryggan med lunch för oss båda och ge sig iväg! Parkade bilen vid Kattnäs kyrka och klev in på bomvägen! Bomvägar e bra, man slipper bilister! Efter nån timmes klättrande och snubblande i skogen bland granar och vildsvinsuppbök så hittar jag bergknallen som Roffe ville äta lunch på! Milsvid utsikt, nästan vindstilla, å bra sittplats och ingen iPhone eller liknande som störde! Och jag tog inga bilder på den fantastiska utsikten! :)

Men då finns det risker! Utan iPhone eller liknande alltså, man sitter i solvärmen tillbakalutad, man börjar fundera! På den nutida fotografin tex! Och alla hjälpmedel! :)

Redan i kameran kan man korrigera grejer, gammal optik blir som ny! Totalt utsmetad vad gäller karaktär! Barbie-optik! ;) Och ett otal andra finesser/hjälpmedel finns det i kameran!
Se'n vidare i datorn, jag behöver inte räkna upp alla grejer, ni vet det redan! Å vad finns kvar då!
Att trycka på knappen!
Nåja, det finns nog automatiska avtryck också! ;)

Å bland allt det här så påstår de teknikfrälsta, och teknikfrälsta e nästan alla fotografer, att av det här blir det bra fotografer!
Jag säger bara, ett självspelande piano ger inga pianister! ;)

Ok, de va risken med att inte ha en iPhone eller liknande i vårsolen på en bergknalle! :)
Morsning!

/BenganPostat 2016-02-25 14:54 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3167 / Existentiella funderingar!

Vad göra idag då? Frånsett det basala, städa undan litet, handla och fixa middagen till vår längtan! Roffes och min längtan! :) 

För det blir några timmar över! Och solen skiner!
Alltså, våffla eller ripa? ;)
Skall höra med Roffe, när han vaknar, om han har något nytt turförslag! :)

/BenganPostat 2016-02-25 08:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3136 / Några bilder från Galleri Korn i kväll!

Passade på att besöka Korn när det va litet lugnare! Och hann också att ta några bilder!

Krille med bok och bilder!

.

Men det blev litet trångt även i dag! Men det e väl trevligt! 

.

Å litet körigt blev det också mellan varven!

.

Men hann ta en bild på Göran innan han drog sig ut mot Djurgården! Optiken är en Sonnar 1,5 / 5 cm från 1933! Icke antireflexbehandlad!
Det funkar bra det med!

/BenganPostat 2016-02-24 22:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3165 / Laurie Anderson, Lolabelle, Heart of a Dog och Roffe!

Läste i DN kultur att Laurie Anderson gjort en film,  Heart of a Dog  och blev nyfiken.  Ser då att Lolabelle, nog är en Gårdshund eller Farmdog eller i alla fall en Rat Terrier! ;)  Jag tittar på några Youtubeklipp för att se mer av Lolabelle! Det e en mycket söt liten  gårdshundslik tik!

.

När jag sitter och tittar på youtube och Laurie Anderson, så frågar Roffe vad jag tittar på, och jag berättar om filmen, om Lolabelle och vad jag ser, och visar bilder på Lolabelle för Roffe!

.

Roffe tittar och lyssnar och säger efter en stund, "kan jag få se det där klippet igen där Lolabelle är med"?  Och vi tittade på klippet ett par gånger till! 

.

Efter en stund så lägger sig Roffe i soffan, är tyst en lång stund, och säger sedan, "det va tråkigt att jag och Lolabelle inte hann träffas! Hundlivet känns konstigt i bland!"

/Bengan

Ps. Tårtan idag!Postat 2016-02-24 08:16 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3164 / En begagnad Leica M8 eller en Fuji X-E1? Ett lätt val idag! Och Tårtan i morgon!

Tiden går ofta väldigt fort för vissa saker! Om jag tex tar en analog M Leica, så har det inte hänt så mycket under femtio år! Den skärpa jag fick via kameran på 1960-talet kan jag få även nu! Och att reparera en analog M Leica är inga problem! Känner två duktiga reparatörer i närområdet! (Stockholm)

I den digitala kameravärlden är det annorlunda! Här går tiden mycket fortare! Skärpan ökar, eller i alla fall pixelantalet, för varje ny kameramodell som kommer, och kommer, det gör dom hela tiden! Och att reparera en digitalkamera, det kostar! Så vinken man får när man frågar om priset vid reparationer på litet enklare kameror blir ofta, "köp en ny kamera!"  (Obs, jag säger inget om miljön, som många ändå verkar vara så måna om)

Och vad gäller Leica M8!
Leica M8 va Leicas första digitala M Leica! En kamera som nu tyvärr är hopplöst gammal!  Ok, jag kommer att få mothugg, men tycker att Leica har lämnat M8-ägarna åt sig själva! Här köpte man den första digitala M Leican en gång för dyra pengar, vad kan det vara, 40.000:- ?
En kamera som inte va riktigt klar, om man ser vad som kom litet senare! Visst borde Leica kunnat ha haft litet billig efterservice/uppdatering på den här kameran! Kanske en uppdatering vad gäller sensorn tex! Så kameran inte e helt värdelös på höga ISO! Det skulle nog betyda mycket! Vet att det kom en senare M8 och litet uppdateringar av mjukvaran, men ändå!  Och behöver man en justering/reparation så e det Tyskland som gäller! Och kameran e då borta en längre tid!

Hade en kortvarig fundering på en M8, men den funderingen lade jag av snart! Tyvärr Leica!

.

Ultron 28:an blir ungefär som en 35:a, både på M8 och Fuji X-E1.  (C:a 37 mm på M8, 42 på Fuji)

Så nu gäller fattigmans-Leican för mig! ;) Ingen större skillnad vad gäller croopfaktorn, 1,33 resp 1,5, eller handhavande! Man kan såklart ha synpunkter på den digitala sökaren på X-E1, men det du ser, det får du! Och utan fokusskift också! Och i skumma miljöer, kvällstid, så e den digitala sökaren bättre! Sökaren ljusförstärks och skärpeläget blir krispigt! ! ;)
Och så är det en milsvid skillnad vad gäller användbarhet på höga ISO!
Och så priset såklart!
Jag köpte en sprillans ny X-E1 för mindre än tre tusen! Och kan fota på ISO 3200 utan problem! Nu va visserligen X-E1 en utgången modell, men jag klarar mig utmärkt med några år gammalt pixelantal! :)

Och i morgon är det Tårtan! 
Väl mött där! :)

/BenganPostat 2016-02-23 09:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg