Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3060 / "Sharpness is a bourgeois concept!"

.

Vad jag förstår så kommer uttalandet från Henri Cartier-Bresson i ett samtal med Helmut Newton.

.

We’re waiting....

Och det här med skärpa gäller nog ännu mera i den nutida digitala fotografin, och kanske mest i amatörfotografin? För mycket snack om skärpa i dag!  

Nu kanske det alltid ha varit så här inom amatörfotografin, skarpa bilder, men jag undrar ändå om inte den här "utvecklingen" har ökat de senaste åren, för det e ju marknaden som leder oss framåt! Och vad skall man annars sälja inom den fotografiska affärsverksamheten om inte skarpare bilder hela tiden? (Och ännu mer lättanvända kameror för att få ut alla de skarpa bilderna ännu snabbare)

Men ursäkta,
man kan väl ändå få undra vad den fotografiska fantasin tar vägen i allt det här skarpa?

Å jag saknar nog även en mera eftertänksam fotografi och inte bara mängdfotografi! En fotografi som också öppnar upp fantasin hos betraktaren! En fotografi som såklart tar litet mer tid att framställa!

Men fantasi och eftertänksamhet kanske inte har med amatörfotografi att göra? För amatörfotografin handlar om att dokumentera, typ resor, mat, barn och familjen och sedan visa upp allt i ett ofta digitalt fotoalbum, typ blogg, facebook och liknande! Och då man mest fotar såhär,  så kan nog amatörfotografin lätt kopplas ihop till skärpa (och nya prylar av marknaden)

Det konstnärliga eller eftertänksamma fotografin, den får väl konstnärer hålla på med i sin ateljé,
eller va dom nu håller hus någonstans! ;)

En morgonbetraktelse över en ny fotografisk värld!  

/Bengan

Restaurang Gnesta StrandPostat 2015-12-02 08:50 | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 3058 / Kallelse till Tårtan i morgon onsdag! Och Leicaobjektiv på Fuji X-E1!

Frisören

 

Näst sista Tårtan för 2015 är nu på onsdag! Och sista Tårtan för året är onsdagen den 16 december!

Och förberedelser inför testen av Leicaobjektiv på Fuji X-E1 pågår! Testen är planerad till nu på torsdag! Förutom Leica M-objektiv är planerna att även testa Canon, Zeiss och Voigtländers mätsökarobjektiv på Fujikameran! Det här skall bli sehr intressant! :)

/Bengan

Ps. Med förberedelser inför testen menas bla inköp av fikabröd!Postat 2015-12-01 08:13 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg