Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3065 / Så funkar smart marknadsföring! Läs och lär!

Läste Tobbes blogg om kameraplattformar! Intressant på flera sätt!

Bla vad gäller marknadsföring, som ofta är mycket mer förfinad än vad man tror! De e inte bara stora skarpa färgkort på nya grejer som gäller, utan när Sony visade upp sina nya kameror för ett tag sedan, hade Sony Metabones adaptrar och Canon-objektiv för journalisterna att testa.

Konstigt va? Logik i det? Vill inte Sony sälja sina egna objektiv? Eller e det nå't fel på Sonyobjektiven?

Naturligtvis inte,
Sony kommer nu att sälja ett mycket intressant kamerahus även till många Canon och Nikonanvändare, och när de använt sina befintliga objektiv ett tag, så köper dom säkert något eller några Sonyobjektiv också! Men de e inte de som e huvudsaken! 

 Allt e inte så ologiskt som det verkar vid första anblicken! :)

/BenganPostat 2015-12-05 13:46 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3064 / Man måste vara hård som bloggare! ;)

Nalen..

Eller allt beror på vad man vill med sin blogg! Å det här e nog inte speciellt med bara bloggar utan ganska generellt där man öppnar upp för kommentarer på internet! Man bör tåla en del!

Men det beror såklart på innehållet i bloggen, man kan säkert få bara vänliga kommentarer genom att blogga om något högst okontroversiellt! Men va blir det då? Mellanmjölk med pingpongeffekt! (Pingpong = Jag tycker Gilla om dig, om du tycker Gilla om mig!)

Såg Skavlan i går, och Lassgård! Han spelar ju Ove i en kommande film! Tror det finns många Ove, även i bloggvärlden! Och det finns såklart även Ovar som ena riktiga bloggtroll! Man kan kalla dom för nätets ordningsmän! För det är ofta män, sannolikt ensamma, som försöker hålla ordning i en för dom mycket ny, konstig och orolig värld!

Nu slutar filmen om Ove på ett bra sätt, men de e ju på film!

Å så kan man väl kanske undra om man utvecklas som fotograf genom att lägga sina bilder i en blogg eller på annat ställe på internet och få kommentarer! (Och då såklart även kommentarer av några Ovar) Jag tror inte man utvecklas speciellt mycket! Bilder på nätet kan man ha då man e utvecklad redan!

Men man väljer ju själv vad man vill göra med sitt bloggande! Men som sagt, att man utvecklas som fotograf med sitt bloggande, det tror jag e mycket tveksamt, för Pingpong skall spelas på ett för Pingpong avsett bord! ;)

För övrigt så letar jag efter en begagnad adapter för att kunna använda M Leicaobjektiv på en Fuji X-E1 :)

/BenganPostat 2015-12-05 08:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3062 / Test av Leicaobjektiv på Fuji X-E1! Kort sammanfattning!

Bengt-Åke fotad med Summicron 50 på bländare 2,8!

Tycker Fuji-kameran klarar M Leicaobjektiv bra! Nu testade vi äldre objektiv, bla så fick Summicron 50:an stryk av Fuji 35:an, men konstigt vore det väl annars! En Leica ASPH hade säkert klarat sig bättre!

.

Med Summicron 35:an

Det funkar bra att fota med M Leicaobjektiv på Fujin! Det blir som en Fattigmans Leica M8! Fast Fuji levererar mycket bättre filer när ISO-ökar! Och med en mindre sensor, så blir tex en 28 mm 42 mm osv.

.

Nokton 40 mm

Den manuella avståndsinställningen funkar bra! Å man kan förstora bilden när man ställer skärpan! Men det går litet långsammare, marginellt långsammare, att ställa skärpan än på en M Leica!

.

Canon 1,5/35 mm

Så visst kan man använda Leicaoptik och motsvarande på en Fuji X-E1! Men vill man räkna pixlar i bildhörnen, då väljer man såklart nå't annat!
För det e inte de som det här handlar om! :)

.

 Canon 1,2/50 mm! Full öppning! Något mjuk på full öppning såklart! 

Och Bengt-Åke höll med kameror, och va även teknisk rådgivare och ställde också upp som fotomodell! Tack för det! 

Nu har jag litet bättre koll på läget liksom! :)

/BenganPostat 2015-12-03 18:27 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3061 / Test av Leicaobjektiv på en Fuji X-E1 och så en fråga om skärpedjup!

Det blir tio objektiv vi skall testa, men nu är inte alla Leicaobjektiv utan det blir några Zeiss och Voigtländerobjektiv också, från 28 mm till 50 mm! Men vi får se om vi hinner med alla idag!

Fick hjälp på Tårtan i går att testa Voigtländer 1,9/28 mm, och den verkade fungera bra på en så'n här litet mindre sensortyp!

Och en annan fråga! Vet någon om det blir skillnad på skärpedjup på samma objektiv vid användande av film respektive sensor? Gör den tunnare och planare sensorn att skärpedjupet blir mindre/kortare?
(Nu gäller det en sensorstorlek och filmrutestorlek på 24 x 36 mm)

Vad gäller testen, så kommer såklart en utförlig rapport efter bästa förmåga senare!

/Bengan

Ps. Blogg utan bilder! Här får fantasin spela fritt! Spännande va! Å kanske litet ovant! :)Postat 2015-12-03 09:31 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg