Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2898 / Åter efter några dagar i Sigtuna...

Time Bandit...

Så jag får väl ta tag i bloggen igen!  ;)
Börjar med en bild!
Mer text kommer nog i morgon! Kanske nåt liknande som, "Behöver vi ett medvetande?" Jag menar, vi gör så mycket saker helt automatisk, så ett medvetande kanske inte behövs, eller bara är i vägen, eller kanske bara ställer till problem? 

Sov gott!

/BenganPostat 2015-07-28 22:12 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2897 / Gnesta-Planket dagen efter...

.

Litet tomt var'e idag på flera sätt när jag gick runt godsmagasinet och Färghuset och drog ut några kvarglömda spik och suddade ut kritmarkeringar och tog ned några affischer!

Passade även på att stämma av med Lasse i godsmagasinet hur dom tyckte det hade varit! "Kul, roligt och när kör vi igen" sa Lasse! :)

Annat va det igår! Då va kajen full av bilder och bildintresserade och spännande möten!

.

.

Det stod folk även nedanför kajen! 

.

.

Idag finns bara några namn kvar...


Och det tar tid att smälta utställningen, så känns det för mig i alla fall! För det va många intressanta och spännande möten under dagen och många fina bilder att uppleva!

Och "Vi hade i alla fall tur med vädret!" ;)
Det kom några droppar vid 14-tiden, då började loppisen att plocka ihop sina grejer, och vid 15-tiden, då vi bildmakare stängde butiken, blev det litet mer än bara dugg, och då passade det bra att gå till Bistron i Stationshuset för en öl!

/BenganPostat 2015-07-26 12:30 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2896 / I dag har jag rensat mossa och sopat på golvet runt Gnesta-Planket! :)

.

Eller så här, delar av Gnesta-Plankets plankväggar sitter på baksidan av Godsmagasinet och behöver snyggas till inför besök! De e väggen där bilderna skall hänga, men även "golvet" där man skall gå på! Nu e väggen nymålad,  och i dag blev "golvet" mosskrapat och borstat och även testat! De va nog ett år sedan nå'n snyggade till här! ;)

.

Test av utställningsgolvet! Ingen fara för punkteringar nu inte!

.


Och en lyktstolpe alldeles bredvid utställningen behöver vind och regnskydd! Har ringt till kommunen om det!

Nu e det en del annat kvar att pyssla med! Ut med mera affischer och en del annat!
Tror också mina egna bilder kommer från Crimson i dag! :)
Men nu en påtår! De e väldigt viktigt!
/Bengan

Ps. Nu kl. 15.45 e det gaffatape över den vita Leican i stolpen! Postat 2015-07-24 11:38 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2895 / Tiden går liksom, första Gnesta-Planket va 2010! Nostalgia...

De va här jag hittade Gnesta-Planket! Och frågade Affe Johansson, Micke Borg, Krister Kleréus och Mats Adsten, om dom ville komma till Gnesta sista lördagen i juli och hänga några bilder!

Varför jag valde det här datumet det är för att det e mycket folk i Gnesta Kommun i juli månad, många sommarboende har flyttat ut, och att de flesta har fått lön i slutet av månaden och är inne i centrum och handlar! Och har då möjligheten att få titta på bra fotografi också!

.

Och Sörmland Nyheter va vänliga att skriva om utställningen! Det betydde mycket lokalt! Och att Fotosidan skrev om planket betydde mycket utanför Gnesta! Å förresten, de va Magnus Fröderberg som kom på idén om att ha en kameraloppis i Gnesta!

.

Här pågår uppmätning av platser på planket! Fem fotografer kräver millimeterrättvisa! ;)

Här är mer att läsa:

http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-802-valkommen-till-fotoplanket-i.htm

http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-803-ostrukturerad-bildsammanfattning-fran.htm

Så väl mött i Gnesta nu på lördag! Vare sig ni tittar på bilder eller bara köper en kamera på loppis!

/Bengan


Ps. Och inne i Godsmagasinet, finns det mängder av saker också! Retromöbler, retroporslin, retrolampor, retroglas, retrobestick, mao allt man behöver! :) 
Postat 2015-07-23 11:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2894 / Ibland så tar inspirationen slut! Vägs ände liksom! Hur gör man då?

.

Och det e väl inte så konstig, om man har fotat ett antal år, så går nog inspirationen i vågor! Men ibland tar vågorna slut! Vinden mojnar liksom! Det blir spegelblankt! Inte en enda liten inspirationskrusning på ytan finns att tillgå! Vad gör man då? Man kan sluta helt med att fota! Sälja rubbet och börja med nå't annat!

.

Men det känns som att ge upp, litet fegt liksom, så det bör finnas andra lösningar! ;)

Men man kan tex byta fotomiljö, träffa andra fotografer, å inte bara sina vabradufotar-kompisar, men ibland så räcker inte det heller för att man skall bara nöjd!

Då återstår nog bara, så tror jag i alla fall ;) att byta utrustning! :)
Att förnya sina penslar! Byta sitt fotografiska verktyg! Även om det inte blir ett helt nytt verktyg, så kan bara det att man byter till nå't intressantare verktyg skapa den här nya inspirationen som gör att man kommer upp till ytan igen och kan börja på en ny kula med fantastiskt nya eller nyskapande bilder! ;)

.

Så här kommer några tips på verktyg, å då litet äldre fotoverktyg, som man ofta hittar på en loppis! Äldre verktyg skiljer sig ofta från de moderna digitala verktygen, genom att dom inte e så monokulturella, utan mera personligheter!  Även det kan öka kreativiteten! ;)
Men se det här bara som mitt Gnesta-tips för att förnya ditt fotograferande! Å inget annat!

.

Så ni som känner att inspirationen inte riktigt e på topp, kolla på kameraloppisen nu på lördag i Gnesta! Där kan din nya karriär som fotograf ligga och vänta på dig! Missa inte den här chansen! För världen är tyvärr full av missade loppischanser och därmed tappade sugar! ;) Och som jag sa i en kommentar här nedan, det här e reklam för loppisen i Gnesta såklart! En liten reklamsköna!  :)


/Bengan

Ps. Å det finns säkert nog någon digitalkamera också på loppisen! ;)Postat 2015-07-22 11:00 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg