Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2762 / iPhone som motorkamera! :)


Varning! Oseriöst fotande! Mao fortsatt testande med iPhone 4 S! Och nå'n av bilderna har ni säkert redan sett också!  Belkin-greppet gör att man kan trycka av bild efter bild! Slösa på "film"!
Så här! :) 

Men trots det här, ha en fortsatt fin lördag! :)

/Bengan

.Postat 2015-03-28 12:23 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2761 / Här e bilderna som skulle ha varit med i förra bloggen! ;)

.

En svartvit bild!

.

Och en färgbild!

.

Och båda bilderna är såklart tagna med iPhone 4 S

/BenganPostat 2015-03-27 14:44 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2760 / M Leica, Tri-X och iPhone 4 S. En jämförelse! * Uppdaterad!

.

Om man bortser från tekniken, och går på resultatet, bilden alltså, så tycker jag att jag får ungefär samma resultat med iPhone som med en Tri-X i en M Leica! Nu gäller det här porträttliknande bilder i ganska bra och jämt ljus! Skärpan blir då ganska lika tycker jag!

Nu skall jag inte utveckla det här vidare, för det finns nog kilometervis att skriva om det här, tex vad gäller känsla för det analoga och det smarta vad gäller att fota med en smartphone, utan jag nöjer mig med min egen lilla privata iaktagelse!

I nästa vecka skall jag till några konstnärer för att fotografera, och jag tar med tre kameror! :)
En M Leica, en Fuji X100 och en iPhone!
Visst har fotograferandet blivit litet bökigare numera? ;)

/Bengan

Ps. Kan inte låta bli att länka till Lotta Grönings debattartikel/opinion från Svt med anledning av flygkatastofen i Frankrike.
http://www.svt.se/opinion/article2792698.svt

Håller helt med Lotta!

.Postat 2015-03-27 08:30 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2759 / Hur långt klarar man sig med en mobiltelefonkamera med 8 mpix?

Tex vid dokumentärfoto eller gatufoto? Jag tycker det e en intressant fråga! Och spännande fråga! Å då kan motfrågan från någon såklart bli, varför begränsa sig till 8 mpix när det finns bättre fotoapparater med många fler mpix numera? Och med utbytbar optik, eller zoomoptik, och även med flera tusen ISO och slutartider upp till många, många tusendelar! Och som sagt, varför då begränsa sig?

För det kan vara en utmaning!
Att även intressant att stanna upp litet! ;)

Men litet ovanligt kanske, att försöka stanna upp med en "gammal förbigången teknik" (gammal betyder ju här något år) men en teknik som ändå borde räcka ganska långt! För i går räckte den ju långt! Allt kan inte bara bli helt värdelöst och förlegat efter bara nå't år!
Å man måste väl inte hänga med i tekniken för att förnya sig!
Det går väl att förnya sig i bilder i stället?  ;)   

Å en kul utmaning som sagt, att använda "gammal" teknik! ;)
Tycker jag! 

/BenganPostat 2015-03-26 15:37 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2758 / Tre års kompanjonskap är nu över...

Men man vänjer sig nog! De e ett nytt liv som börjar, så får man se det! Vi har camperat ihop i vått och torrt, dag som natt i tre års tid, så visst känns det litet konstigt! Kompisen heter Reval XT, och är en implanterbar hjärtmonitor! Inte inplanterbar! (Inplantera gör man med växter) Den här grejen gör en kontinuerlig övervakning av EKG, dvs. registrerar hjärtats elektriska aktivitet. Det går också att programmera den så att den automatiskt registrerar hjärtrytmstörningar och förmaksarytmier. 

Monitorn har en livslängd på upp till tre år, så nu va det dags, och uttaget fixade man på Nyköpings Lasarett i morse! Tyvärr så fick jag inte behålla monitorn som ett minne! Visserligen så va den litet kladdig och såg litet osmaklig ut alldeles efteråt, men saker går ju att tvätta av! :)

.

Då jag inte kan visa originalet, så här e ett USB-minne i nästan exakt likadan storlek som Revalen!

En intressant grej hände faktiskt vid en avläsning av Revalen för nå't år sedan, läkaren frågade om ett visst datum! Kollade i min agenda och såg att jag den dagen varit hos en kirurg i Södertälje och plockat bort en liten hudflik på örat, och efteråt hade det snurrat till litet i huvudet! Och hjärtrytmen hade då ändrats en kort stund, och det såg man vid avläsningen nå't år efteråt! :)

Ok, nog om detta! Nu gäller iPhone! "The Brave New Word"
Fler iPhonebilder kommer framöver!

.

Här e en iPhonebild på våra guider i Berlin för några år sedan! Har man bara de rätta och kunniga guiderna, så spar man en massa onödigt spring på fel ställen i Berlin!

/Bengan

Ps. Vet inte om det finns nå'n iPhoneklubb eller liknande här på Fotosidan, annars kanske det e dags!?

.Postat 2015-03-25 15:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg