Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2732 / På upptäcksfärd i den nya fotovärlden!

Att fota med en IPhone alltså! Jag sa senast att jag skulle kolla den här telefonfotogrejen i dagsljus! Å de första jag märkte när jag tog ut telefonkameran i dagsljus, de va att det e svårt att fota i dagsljus! Jag menar, att titta i "sökaren" i motljus va svårt, och även att titta i medljus va svårt! (Men jag skärmade av ljuset med den andra handen, och då gick det bättre)

Och en annan sak som jag snabbt upptäckte, de va att kameran vill tillbringa mycket tid med sin laddare! Och det här symbiotiska förhållandet, eller man kanske kan kalla det för ett obligat symbios, det glömmer jag bort hela tiden, så det blir ofta att väcka liv i "kameran" då och då via laddaren!

Så just nu blir det inga bilder från kameran, för den ligger helt svart på laddning! :) 
Hoppas återupplivningen går bra även denna gång! :)

Och har faktiskt även litet svårt att hålla i "kameran" när jag fotar!

.


Det skulle finnas ett grepp att sätta på IPhonen!

Men har i alla fall hittat en ljudlös inställning! Men det betydde i stort bara att det skenade iväg en massa bilder helt ljudlöst!

Men jag ger inte upp! Tro inte det!
Ge mig litet tid bara! Med litet fler laddningar!
Och så protesterar Photohop ibland på vissa bilder från IPhonen!
Men som sagt, jag ger inte upp så lätt! 

/Bengan

Ps. Men, tycker ändå det e svårt att vara beredd med en så'n här "kamera!"
Om man nu inte går omkring med kameran i handen hela tiden!
Å vem vill väl gå omkring så! ;)Postat 2015-03-06 08:40 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 2731 / De här va inte alls schysst! Och från en så närstående också!

Man tror man har vänner och kompisar! Även i mycket nära relationer! Som borde förstå de svårigheter som ett konstnärsskap innebär! Och att man då behöver stöttning! För den tekniska utvecklingen, den ger ingen som helst lugn och ro för en fotokonstnär! ;)

Alltså, till saken! Min fru kom hem igår med en så'n där telefon ni vet.  Men det va en ny modell.  Hon hade såklart en så'n där telefon sedan tidigare, men hon tyckte den blivit "gammal" på nå't sätt, för den e väl något år gammal, och telefonen har även betett sig litet konstigt den sista tiden, så säger min fru i alla fall. 
Min mobiltelefon, som e från från 2003, den har aldrig betett sig konstigt!?
Nåja, så långt är allt gott och väl, för min fru har en egen ekonomi.

Men i morse just när min fru skulle gå till jobbet, så lägger hon fram sin "gamla" telefon och säger, "Du kan väl ta min gamla telefon och fota med om du vill!"
Pang! Spik i kistan, eller i foten! Välj vilket ni vill!
Vill du hjälpa mig eller stjälpa mig tänkte jag säga, men sa det såklart inte.

Min fru fortsatte, "Du har ju själv sagt att jag tar bra bilder med den här telefonen, nu kan ju du också pröva om du också kan göra det"  Där kom det tillbaka också! Nu finns det utsagor eller saker som man sagt och som är svåra att förklara. (Tror det va Gödel som upptäckte det först) så jag sa bara, "Tack, vad schysst av dig att ge mig din gamla telefon"

För er som inte vet om det, så kämpar jag dagligdags (som han från La Mancha) mot de  här ständigt pågående tekniköverfallen. Visserligen har jag en digitalkamera vid sidan om min riktiga kamera, men den digitalkameran jag har, den ser i alla fall ut som en riktig kamera.

.Och ni som inte vet om det, det analoga fotandet, det är ju det äkta och riktiga fotandet.  Det e litet som fotografins heliga graal liksom! Å här är då en bild på en riktig kamera.  Den här kameran behöver man inte byta vartannat år heller. (Kamera e från 1950-talet)

/Bengan

Ps. Va såklart tvungen att genast provfotografera med den här "bildtelefonen" som jag fått av min fru! Bilderna här i bloggen är några av de bilder jag tog! Och tyvärr måste jag säga, nå'n eller några av bilderna blev bra, onödigt bra! (De va nog så att nästan alla bilderna jag tog blev bra)  Men jag skall nog kolla den här fotoapparaten litet bättre i dagsljus. Då bör sanningen komma fram! Och när jag fotade min selfie, så gjorde jag det självklart som man gjorde förr, fotade i en spegel! :)
 Postat 2015-03-05 09:03 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Straight 2730 / Alla är fotografer, andra säsongen på SvT, å va det nå't att se?

De tycker jag nog! Trots att jag va litet tveksam till förra säsongen av "Alla är fotografer"! Men nu har det hänt nå't! De va flera intressanta saker, tex "Den manliga blicken" :)  Och så det blev bra bilder, och ovanliga reklambilder! Några bilder va mycket bra tycker jag! Och som sagt, ovanliga! Å han "Genusfotografen" Tomas Gunnarsson va en spännande och klartalande person!
Klart sevärt program tycker jag!

.

Emilia Bergmark-Jiménez va med i programmet, här e Emilia vid Planket 2007.


/Bengan.Postat 2015-03-05 00:01 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2729 / Äventyr i Bankvärlden!

Strax, inga fler insatser...

Allt e inte bara foto, det finns nå't som heter pengar också! ;)  Så en god vän skulle sända över pengar till mitt bankkonto via internet i söndags! Låter snabbt och bra va? Å de trodde ni! För när han knappar in mitt kontonummer så får han svaret, "konto saknas"!

Jag har ett äldre och litet kortare kontonummer och det brukar ställa till problem även på min banks egna kontor! "Det e för kort kontonummer, det måste vara fler siffror"! Jag säger då att det e ett äldre kontonummer och jag tror att man kan lägga några nollor mellan clearing och kontonummer! Jag säger det här väldigt, väldigt, väldigt diplomatiskt...
Men hen bara tittar på mig och säger, "får jag se på legitimation!!"

Nu gör jag det här inte så ofta, går på bankkontoret alltså, så jag hade glömt bort hur många nollor man skall lägga till! Nåja, det borde vara lätt att ta reda på, så jag kontaktar banken för att få hjälp! Numera kontaktar man sitt kontor via e-post, låter snabbt och bra! Men så ser jag att svaret kan ta upp till två dagar...!

Ok, då tänkte jag att jag gör som man gjorde förr, jag går ned till kontoret! Men det va inte som förr på kontoret! Det va en enda handläggare och så minst tio kunder som väntade, och några verkade ha väntat väldigt länge... Och handläggaren skötte en massa olika ärenden, så det här med att ställa en snabb och enkel fråga, det skulle jag nog få vänta med, och så va Roffe i bilen och väntade....!


Försökte sedan hemkommen ringa telefonbanken, men då skulle man ha en kod för att få ställa en fråga... Sände i alla fall ett mail till telefonbanken! Internet å mail e bra!
Men nu gällde det att få ett snabbt svar!

Kollade på Bankens hemsida och hittar nå't som heter teknisk support! ;) :) Ok, kanske inte helt rätt avdelning för mig, men nöd häver lag har jag hört! (Trodde också att man måste a en kod här för att ställa en fråga, men det behövdes inte!?!?!?!)

Och handläggaren va såklart tveksam om jag kommit till rätt avdelning, men jag förde över frågan till en litet mer teknisk natur, och efter en stund kollande och funderande så sa internet-supporten, "det skall vara tre nollor mellan clear/kto-nummer!
Bara man kommer in på banken, så går ett ärende fort!

/Bengan

Ps. Nyss kom ett mail från telefonbanken! :) Och snart får jag väl snart ett mail från mitt lokala kontor också! Men nu vet jag vad jag skall säga då jag e inne på ett bankkontor, och dom påstår att det e ett konstigt kontonummer, "Lägg bara tre nollor framför kontonumret  så går det bra"! Kunskap e makt! Eller säg så här, viss kunskap e kul! :)Postat 2015-03-04 14:26 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2728 / Beata Bergströms M Leica, noteringsblock och bild på Ingmar Bergman

Man kanske kan kalla det för ett stilleben, eller en fotografiskt notering hemma hos en fotograf...

Slut för idag!
/Bengan Postat 2015-03-03 23:05 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg