Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2752 / Kanske inte det bästa ljuset för å fota med en iPhone 4 S utan blixt....

.

Vi hade goda vänner på besök i kväll! Trevligt, fnittrigt men även en del allvar!
Tog några bilder med iPhonen och Belkin-greppet!

.Är imponerad av hur bra den här telefonkameran fixar det hela! 
Respekt!

God natt!
/BenganPostat 2015-03-21 23:48 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2751 / Är en iPhone, eller en liknande fotoapparat, det enda vi fotoamatörer egentligen behöver! ;)?

.

Ursäkta frågan så här på en fredag, när man snart skall ha det litet fredagsmysigt, och inte behöva ställas inför så här existensiella frågor eller problem! Men kunde inte låta bli att ställa frågan idag! :)

.

Och ursäkta, ni på Fotosidan alltså, att jag skriver en blogg till i dag! ;)

.

Hur som helst, här nedan ligger två länkar, en med läsning, och en med bilder!
Kan ge några tips och råd! Innan ni bestämmer er för ett paradigmskifte alltså! ;)

1. An iPhone experiment

2. Gatufoto och iPhone

Ha nu en fin fredagskväll! :)

/Bengan

Ps. Å bilderna här i bloggen e tagna med en iPhone 4 S!

.Postat 2015-03-20 14:23 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2750 / Belkin-handgreppet på iPhonen funkar utmärkt! Bloggen uppdaterad!

*  Det först tänkta blogginnehållet ligger sist i den här bloggen!

.

Har tagit ett tiotal bilder och försöker på ut bilderna från "kameran"! Bilderna finns i kameran = iPhonen alltså, men bara i Belkin-appen eller hur man säger! De bilderna ligger i ett eget Gallery. Snygga bilder med mycket bra skärpa!

Men, det lilla, lilla problemet de e att jag får inte ut bilderna ur kameran!
De e en viss fördel att få ut bilder ur en kamera om man skall Photoshoppa tex! :)

Jag har provat både på min Turing-maskin från 2003, men även på min frus Lapp, som bara e två år gammal! Alla bilder utom de som e tagna med Belkin-greppet går att ta ut! Och som sagt, ser bilderna i kameran, men bilderna syns inte när jag skall kopiera dom!  Kul va? :)

Alltså, någon som har ett tips om hur plocka ut bilder ur en iPhone när man använt ett Belkin-grepp vid fotandet?

* Tror jag har det nu...? Man sparar över bilderna till Kamerarullen i iPhone...!?
Det verkar funka! Bilder här nedan e fotade med Belkin-greppet! :)


Och här kommer också blogginnehållet som jag först hade tänkt!
Nu blev det i stället ett litet nödrop! ;)

.

Först en selfie, och sedan funderingar om ett tunnelseende!

Först gången jag läste om det här, tunnelseende alltså, det va i en bok om Mercedes Benz och Auto Union och biltävlingar! Jag läste boken på 1960-talet! I boken berättade man om hastighetskörningar på Autobahn före kriget, och hur man fick ett tunnelseende när det gick fort! Farten va väl i närheten av 400 km/tim? På autobahn finns det överfarter, broar över Autobahn alltså, och när det går fort, så upplevs genomfarten under de här broarna som en liten dörröppning! Kom att tänka på det här idag med all information som kommer till oss hela tiden i dag! Hur skall man hinna uppfatta det på sidan om? Man e ofta fullt upptagen att stirra framåt i körningen  mot nästa dörröppning! ;)

.

Tänkte på det här i morse när jag läste DN och SN och fikade och lyssnade på radio och pillade på en surfplatta! Efter ett tag stängde jag av radion och surfplattan, för jag behövde fundera i lugn och ro över en artikel jag läser i DN!  Litet på sidan om Autobahn liksom! :)

Funderingar om ett slags modernt tunnelseende va det som sagt!

/Bengan

.Postat 2015-03-20 08:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2749 / Testar handgreppet till iPhonen! (Och annat i det digitala)

.

Det blir litet olika funktioner i fotoapparaten när man sätter på Belkin-handgreppet på iPhonen! För det e en App inblandad också! Men i stort e det mycket bättre, och det bästa är såklart greppet! Man kan hålla fotoapparaten i en hand, stadigt! Och håller man i båda händerna, då blir det superstadigt! Avtrycket e mycket bra placerat, som på en riktig kamera! Det man måste komma ihåg när man startar upp, är att stänga av blixten! Annars e det helt osynligt och ljudlöst! :)

.

.
Och min fru tar inte bara bra bilder, hon imponerar i annat också! Vi besökte 3 butiken på Centralstation och allt startade lugnt, men efter ett tag så höjde försäljaren rösten, rösten blev vass och mästrande, och rösten undrande varför min fru inte skaffade den här informationen när hon köpte varan!! Jag tittade på min fru, men hon tog mig i armen, så jag inte skulle hitta på nå't, och fortsatte att tala lugnande till försäljaren! Min fru arbetar inom vården! ;)
Så min fru fick sin information! (Som butiken skulle informerat om vid köpet av varan)  Smart och lugnt jobbat av henne i det här leget! Se'n lämnade vi snabbt butiken, och jag frågade hur hon kunde hålla sig så lugn? "Man väljer sina slag och även sina motståndare, jag behöver andra motståndare än de här för att det skall kännas intressant! Och se det så här,  vi kommer aldrig mer besöka den här butiken! Visst känns det skönt och bra va?" :)

Kom osökt att tänka på några rader som Henrik Tikkanen sagt, den finske författaren, det lyder ungefär så här: "Små själar kan ge sig på stora själar, för dom vet att stora själar inte ger sig på de små!" ;)

På hemvägen på Pendeltåget satt vi och bläddrade i en bok som min fru köpt! Om hundar!
Författaren har själv två Dansk/Svenska gårdshundar! Skall visa bilder för Roffe senare! :)

Å i dag mer fotande med Belkin-greppet! Träning alltså!
Men solen skiner tyvärr! Inte så bra om man skall fota menar jag!

/Bengan

Ps. Och som sagt, de e svartvitt som gäller framöver! För det blir ofta bäst!

.Postat 2015-03-19 08:53 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2748 / Mera tankar om tänkandet! Å va f-n har det på en fotosida att göra??

.

Tänker fotografer! ;) Ja tror faktiskt det! Den bästa fotografen de e nog den tänkande fotografen! Tex, "varför håller jag på med det här egentligen! Å varför fotograferar jag som jag gör! E det bara för att tillfredställa andra? Och få många gillanden!"
 E de så illa...?

.

Ok, jag försöker i alla fall fundera på varför jag fotar som jag gör! Se'n om det blir nå't bra i förlängningen, det kan bara jag själv bestämma! Men det e viktigt att det ändå känns bra, kul och inspirerande! Annars e det bara ett tvång! 

.

Och just nu är det en undersökande verksamhet omkring iPhone 4 S. Som säkert några redan har förstått! Även att få pröva sin fördomar! "Att fota med en så'n där löjlig liten telefon, det blir bara töntiga semesterbilder! Å stå så där med utsträckta armar!"

.

Men man e inte sämre än att man kan tänka om! Men jag e inte riktigt färdig med tänkandet, men det här e intressant och även litet utmanande! Med iPhone alltså!  Och tendensen just nu är svartvita bilder! Tror det kan funka bra via en iPhone! Så viss tankeverksamhet pågår som sagt om detta!

Vad gäller annat tänkande, här e mer att läsa, ni som tror ni har ett fritt och självständigt tänkade! :) http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/hjarnan-ligger-fore-var-tid/

Mera läsning i det "fria tänkandet"   http://en.wikipedia.org/wiki/Neuroscience_of_free_will

Ha nu en fin dag i vårsolen!

/Bengan

Ps. Å bilderna här i bloggen e såklart tagna med iPhone 4 S

.Postat 2015-03-18 08:59 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg