Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2757 / Jag kommer att fota mest svartvitt med iPhone!

.

Det är slösatid med bilder just nu! Jag fotar, kollar och kastar bilder i mängder! Just för att få koll på vad iPhone 4 S passar bäst för! Det verkar vara ett något mindre dynamiskt omfång på en mobilkamera, som jag uppfattar det, å då gäller det att undvika de stora omfången! Så mulet, eller jämt ljus, och kanske det blir bäst inomhus! Och så tycker jag att svartvitt maskerar en del släpp! Och så e svartvitt fint, å då e det klart!
Alltså:  Svartvitt, jämt ljus inomhus, allt gråväder utomhus! (Eller att fota i skugga)

Så vare med det! :)

/BenganPostat 2015-03-24 15:40 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2756 / Mera iPhone 4 S!

.

Jag har två fotofunktioner i "kameran", en original och en via Belkin-appen! De verkar ge lika bra bilder, konstigt vore väl annars, men det som skiljer, det e det praktiska!  Belkin-greppet ger en bra kamerakänsla och ett mycket stadigare avtryck! Och som jag sagt tidigare, det blir skarpa kort med den här lilla fotoapparaten! Å närbilder blir också bra! :)

.

Jag skall göra en större bildkopia via Crimson på den här bilden! Skall bli intressant att se hur stor jag kan göra bilden med hyffsad skärpa!

.

Nattfoto eller kvällsfoto på fri hand när jag va ute med Roffe! Tja, en bild blir det i alla fall, å litet impad e jag nog av iPhonen...

Å just nu skiner solen, ofta e det  ganska Ok, men inte när man skall fota...
Försök att ha det bra ändå!

/Bengan

Ps. Å i morgon onsdag, Tårtan!Postat 2015-03-24 07:23 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2755 / Tårtan nu på onsdag! Från c:a 15.00!

Som sagt, nu på onsdag så e det Tårtan! Eller Ellens bageri, eller Ellens fotografiska! Kärt barn har många namn! Misstänker att jag inte kan komma, då jag e på Nyköpings sjukhus på förmiddagen för att plocka bort den lilla inspelningsapparaten jag haft i tre år, tänk vad tiden går, för nu e batteriet slut! :)
Så det får bli en elevstyrd lektion på Tårtan nu på onsdag! ;)

/Bengan

.Postat 2015-03-23 22:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2754 / Visst e det litet knepigt det här med att fota med en mobiltelefon.. ;)

Jag menar nu inte så tekniskt knepigt, man lär sig snabbt vad som går och inte går med en iPhone, utan mer det här med själva "fotoapparaten!" Har man fotat några år med en Leica, men även med andra kameror, så har man en känsla för litet "större" grejer, och har även en del annat med sig i bagaget då man fotar! Och inte minst, omgivningen har såklart en bild av mig som fotograf! ;)

.


Å nu tar jag fram en mobiltelefon och fotar! ;)

.

Och det här känner nog många igen! Man har en image som fotograf! Å då ska det vara riktiga grejer, gärna stora grejer och tunga, med handtag och motor och zooooom, och kanske ett hölster, så det syns att man e en riktig fotograf på långt, långt håll! Och gärna ett känt märke!

Och räcker inte tyngden, och storleken, så kan en rött märke på kameran fungera!
Så stora tunga grejer, eller grejer med röd prick, de e de det handlar om!
För trygghet och image! :)

Nu är det nåt helt annat!
Läskigt det här! ;)
Men intressant!

/BenganPostat 2015-03-23 08:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2753 / Mera bilder med iPhone 4 S

.

Tycker jag börjar få hyffsad koll på hur man skall fota med iPhone 4 S! Men en liten nackdel, de e att man inte har nå'n koll på vad för inställningar kameran väljer! 

Men som jag sagt tidigare, är mycket imponerad av fototekniken i den här lilla fotoapparaten! Måste även skaffa ett fodral till kameran! Just nu har jag kameran liggande i en strumpa i fickan! 

.

Närbilder klarar IPhone bra tycker jag!

.

Å även fjärrbilder! (Å så frågade jag såklart vad Roffe gjorde däruppe!)

.

Å då började han prata om Proust, och hans spaning, och att han Proust borde ha hoppat upp på en sten då och då för att få litet större överblick...
 Ok tänkte jag, jag håller med, så det inte blir nå'n längre diskussion, för det mörknar om några timmar!

.

Vi tog även en sväng förbi Björnlunda! Här bakom ligger järnvägsspåren! Här stannade tåg en gång! Men ju snabbare tåg, desto färre stopp såklart! Å med riktiga snabbtåg, så blir det bara pendeltrafik mellan Stockholm och Malmö! Å inga stopp emellan! :)

Allt för idag från iPhone 4 S!

/Bengan Postat 2015-03-22 14:54 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg