Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2519 / I väntan på Godot! Eller på vadå! Inspiration kanske...?

Fotgängare

Den här blykepstiden e mest en transportsträcka! Å den har blivit längre och tyngre med åren! Kepsen har blivit tyngre alltså! Varför? Bra fråga, om jag visste svaret så vore det nog inget problem! Men hör i alla fall liknande kommentarer, att det här e en tung tid, så det verkar vara en ganska spridd åkomma! Å det e väl bra, att man inte e ensam, men å andra sidan, unika och farliga saker kan bli intressanta! Så jag kunde bli intressant! :) Tänk er en löpsedel: "Unik sjukdom hos man! Forskningen står rådvill! Smittorisken är mycket stor! Smittskyddsinstitutet ger råd! Undvikt att vara ute i vinter!"

Men nu e det nog inte så tyvärr...
jag menar att jag har en unik åkomma..

Tillbringar i alla fall tiden med att vidareutbilda mig! Man vet aldrig, snart inkallar man nog pensionärer om dom har gått från jobbet litet för tidigt, tex vid 65 års ålder, för en fortsatt arbetsplikt! Arbetsplikten bör nog vara fram till 100 i alla fall, se'n kan man kanske få ta det litet lugnare...

Vad gäller min vidareutbildning, så sker den via internet och handlar om datorer! De e framtiden! Datorer alltså! Här kommer en förklaring till hur dom funkar! Jag kallar såklart min dator för en Turingmaskin! https://www.youtube.com/watch?v=dNRDvLACg5Q

Och har man en dator så får man problem, det kallas för Stopproblemet!
Här är mer info om det problemet!
https://www.youtube.com/watch?v=macM_MtS_w4


Å ni som e litet mer tekniskt nyfikna och vill veta litet om en annan spännande maskin, som Turing också va inblandad i, här e litet info hur den apparaten funkar! (Det kan vara bra att ha papper och penna tillhands) 
https://www.youtube.com/watch?v=mcX7iO_XCFA 

För övrigt så växer högen med oframkallade filmer i mitt kylskåp! Men det e lugnt! Hade hjälp av en framkallningsman från sta'n förra gången jag hade en likande hög, trevlig kille, å e man två, med flera franmkallningsdosor, så går det snabbt! Så vi får se!

Nu e det dags för att börja med middagen! De va Roffe som påminde att Matte e på ingång om en timme! Så slut för idag!
/Bengan

Ghost Rider..Postat 2015-02-19 16:25 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2518 / Tiden går och intressen kommer och går!


Men det e väl inget konstig! Att intressen kommer och går! Om jag skall räkna upp några av mina tidigare intressen i en mera medveten ålder, så började det nog med tjejer! ;) Nåja, nu va det nog inte riktigt så, utan vad jag kommer ihåg så började det nog med en häftig kälke, och så cykel och sedan moppe! För jag e ju kille liksom! ;) Å se'n kom det motorcykel, och bil såklart, å så skidåkning, fri idrott, pingis, cykel, flygning, för att ta det hela i mycket stora drag! (Å så har jag alltid gillat att läsa)

.

Detaljer i skidor, de va litet slalomtävlande i början, men numera e det bara telemarksskidåkning! Å i cykel, så va det både litet tävlande och en del cykelturer utomlands! Och i alla intressen så va det speciella prylar inblandade såklart! Och fotograferandet, de va med hela tiden, i alla fall från 1959!

.

Å nu ;) så sitter jag och funderar på vad jag skall ta med till Fotoloppisen den 28 februari!
Tiden går! ;)

.

Men skidor och cykel skall det bli framöver! Och fjällvandring!

Annars mest torrsim vad gäller själva fotograferandet, men de e klart att jag skulle kunna bränna av några hundra bilder via min X100, men just nu så känns inte det så inspirerande...

.

Men det skall bli kul med loppisen! Tänker inte ta med mig några pengar, för då vet jag hur det går! ;)

/Bengan

.

Ps. Vägen till Storulvån i maj!Postat 2015-02-19 09:39 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2517 / Övertydlighet e dagens lösen! Annars e man fel ute liksom! :)

Trappan 3

Läste Affes blogg nyss, och det gav funderingar! Och tänkte vidare på de filmer jag sett nyligen, bla på Svt, och tänkte på en del annat i dagens mediabrus,  marknadsföring osv! Övertydlighet e nog det som gäller! Både i böcker, filmer, bilder, tidningsreportage och i det mesta som man vill skall uppmärksammas av kunder/konsumenter! Konstigare än så e det såklart inte! Pang på rödbetan! Å stort också! Och tydligt och skarpt såklart!

Så vad e det för fel med de då!?

Jag tror det e bra att fundera på den här "ljudnivån" i alla fall.....
Att man hela tiden sitter i det här övertydliga och ljudliga och jättestora alltså! ;)

Jag tror faktiskt att man kan skada "hörseln och synen" om man bara "ser och hör" så'nt här stort och övertydligt hela tiden...

Då kanske man har svårt att märka små saker, som kanske inte e lika tydliga, som ändå kan vara viktiga! Tex i en relation, eller en detalj i en fotografisk bild! :)

/Bengan

"a room with a view"

a room with a view Postat 2015-02-17 13:59 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2516 / Smaken e olika, både på bilder och filmer!

Sparkcykel


Jag satt nyss och tittade på en ny svensk deckarserie på Svt, kommer inte ihåg va den hette, men jag reste mig upp efter en halvtimme, som sagt, smaken e olika! Å tur e väl det!

Gick i stället in på Youtube för att lyssna på musik, men det blev några filmer i stället! Filmer som jag faktisk gillar! ;) Tips för den som har samma smak alltså! Men det e gamla filmer som sagt! Missing och Chinatown  e bra!

Å den här scenen i en annan film e bra!
Det får räcka med tips för ikväll! :)

God natt!
/Bengan

Vi går härifrån....!Postat 2015-02-16 23:28 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2515 / De va nog bättre förr....! ;)

Testbild med Jupiter-3 (från 1967) på full öppning! 

Men först en fundering på en äldre blogg här på Fotosidan! En blogg, med många läsningar! Konstigt nog! Det har väl såklart droppat in några klick då och då under åren från 2007 när bloggen skrevs, men jag tycker ändå att 14159 läsningar e litet för många, i alla fall när man kollar på innehållet i bloggen! ;) För jag tycker nog att bloggen känns aningen tunn, både vad gäller bilder och text för att det skall motivera så många inklick som det är på bloggen! Konstigt er'e! 
http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-om-portratt-25.htm

.

Vad gäller andra äldre grejer, och då objektivet Jupiter-3, som tillverkades från 1950 c:a och fram till minst 1988. Jupiter-3 är ju en kopia av Sonnar-konstruktionen från tidigt 1930-tal!
Och konstruktionen, som vad jag förstår är en utvecklad triplett, den lever fortfarande i den nytillverkade Sonnaren 1,5/50 mm från Zeiss! Och det tycker jag är ett mycket gott betyg på ett väl genomfört grundarbete av Ludwig Bertele!

Det här va en blogg om en blogg, och om en långtillverkad objektivkonstruktion! 
/BenganPostat 2015-02-16 08:47 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg