Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2430 / Sverige ligger mycket närmare numera!

 

#1461110


Vi brukar läsa om oredan i regeringsbildningarna i en del länder, och le litet!
Nu kan vi läsa om det på närmare håll, och håller kanske inne vårt leende!

Jag kan inte låta bli att tänka på en liten seriesnutt jag såg för en trettio år sedan! Serien va bara på två bilder! På första bilden satt en man och läste en tidning, och sa: "Antingen e det smarta politiker som bluffar, eller så e det idioter som menar allvar!"

På nästa bild så tittade han upp från tidningen och sa: "Jag är rädd!"

Hur om helst, välkommen till vad det nu är! ;)

/Bengan

Ps. Tårtan idag från c:a 15.00!

 Postat 2014-12-03 08:11 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2430 / * Bloggen Uppdaterad! Slarvläser ni bloggarna eller? ;) Och Tårtan!

  

Försökte få igång något ifrågasättande i en text via några ord i en tidigare blogg, men icke... Ok, får väl se det som mitt fel! Ointressant ämne liksom, även om alla människor e berörda! Även om ni kanske inte vet om det! Men det man inte vet om, behöver man ju inte oroa sig för, de e ju klart! Tänkte inte på det!  :)

Men på onsdag e det i alla fall Tårtan! Där e det e ändå ganska handfast liksom! Vi pratar religion, pensioner, fokusshift, testar objektiv vad gäller fokusshift, och att det va bättre förr, men även polaroid som kommit tillbaka, samt en del annat, tex fotografi och så fikar vi! Så välkommen nu på onsdag vid pass 15.00 till Tårtan! Jag tar med fyra 2015-kalendrar med 1960-talsbilder!

Ordet var "beredskapspotential"! :)
Och söker man på det ordet via Google, så får man http://sv.wikipedia.org/wiki/Fri_vilja

De va det uppdaterade! :)

 

 
Inte Mallorca, utan Italien! Vicopisano heter närmaste stad.


Ok, nu när min Metisse e körklar i källaren, kommer minnesbilder, som det gör på oss äldre! :) En gång i världen så tränade jag Spårvägen cykel! Var bla ansvarig för ett träningsläger på Mallorca! Nu fick jag säga det också! :) Men de va inte det jag skulle tala om, utan om en ny "uppfinning!" 

Jag tar det från början så förstår ni bättre!
Under vinterhalvåret så tränade vi i en källarlokal nere vid kommande Hammarby sjöstad, gympa, mjukhetsträning men även styrke och konditionsträning! Jag hade ställt upp ett antal motionscyklar i en grupp, och jag stod framför den här gruppen eller gick runt med visselpipa under träningen! Vi hade olika tempo, vi hade backar och spurter! Och så hade jag musik till det här! Hög musik! :) 
Och åren gick, och jag började med andra saker....

Några år senare, ganska många år faktiskt,  så samtalade jag med en god vän som visste att jag hade hållit på med cykel, som sa: "Har du hört talat om den här nya träningen som heter Spinning?" Nej det hade jag inte , så jag bad honom förklara! Han berättade att man satt på en motionscykel inne i en lokal och tränade i olika tempo med hjälp av en träningsledare! "Den träningen borde du prova på som gammal cyklist!" Artig som jag va, så sa jag, "vad intressant, det måste jag prova vid tillfälle!"

Som sagt, det kommer nya uppfinningar hela tiden! ;)

 

"Egenbyggd" bakväxel! Det här är en racerväxel, men jag har satt på en längre upptagningsarm för kedjan! Har man en frigångskrans bak med tex 14 till 32, så behövs en längre kedja!

Nu skall jag leta fram cykelskorna för att testköra Metissen i källaren!
Jag har så'na där pedaler som man klickar i skon, så jag e inte helt bakom! :)

/Bengan

 Postat 2014-12-02 09:06 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2429 / Nu va det dags att ta fram cykeln! Vädret e tillräckligt grått!

 

Vissa saker blir plötsligt ganska glasklara! Man känner att nu e det dags! Man känner  beredskapspotentialen i hjärnan innan det medvetna beslutet tas! Känslan dök upp starkt när jag va ute med Roffe nyss! Och då gjorde jag slag i saken! Fysiskt alltså! Fram med cykeln! Nu e det dags!

 

Så jag plockade fram cykeln från garaget och tog ned den i källaren för att ställa den på träningsrullarna! Att vara ute i det här gråvädret, gör ingen människa glad! Å promenader får jag tillräckligt av med Roffe, speciellt under helgerna! Så nu startar snart Källar-Girot!

Å ni som inte sett en så'n här Retrocykeln, kan jag väl berätta att ramen e köpt i en cykelaffär i Vårgårda! Specialbeställd liksom! Byggd i Italien!

 

Allt annat än Italienbygge är selleri! Men nu e den ombyggd till en Metisse! Bastard alltså! En blandning mellan Landsvägsracer och Mountainbike! Man kan kalla det för en Bomvägsracer! Ni vet de där skogsvägarna som man hittar där det e en bom, så man bara kommer in gående eller på cykel! Å dom kan vara flera mil långa innan nästa bom! Skönt liksom på flera sätt!

Ok, det om det, nu e nu!
Skall torka av Metissen innan Källar-Girot startar! Skall nog ha en affisch  på väggen också! Jose Manuel Fuente skulle nog passa bra!

Som sagt, nu va det dags för cykeln alltså!
/Bengan

 Ps. Tårtan i veckan! Tar med några 1960-talskalendrar! 150:- st   :)

 Postat 2014-12-01 16:07 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2428 / Beata Bergströms M Leica på kommande LP Auktion.

 

 

När jag träffade Beata i juni inför Gnesta-Planket så talade vi inte bara fotografi, utan även om de fotografiska verktygen! :) Beta kände på min M Leica, och jag kände på Beatas M Leica!

 

Nu lägger Beata ut sin M Leica på LP Auktionen den 6 december.

/Bengan

 Postat 2014-12-01 06:14 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 

Tidigare blogginlägg