Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2417 / Fotomässan e slut, och nu sitter jag och sorterar visitkort!


 

 

Å tre dagar nästan helt stående, det tar på krafterna! Men som sagt, det va mycket trevligt under de här dagarna! ;) Svårt att göra någon bra sammanfattning, för mycket av det som hände e privat! Nu menar jag inte att det e hemligt på nå't sätt, utan det var mer personliga samtal om intressanta saker!

 

 

Inte så mycket mer idag!
Och i morgon vilodag!
Nåja, skall ut med Roffe några gånger, handla, städa på tomten, plocka in trädgårdsmöblerna, städa litet inne i huset, diska, laga mat, men annars så blir det en vilodag!
Men det verkar bli regn i morgon, så jag kanske bara behöver vara ute med Roffe några gånger, resten får ske inomhus....

/Bengan

 Postat 2014-11-23 22:07 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2416 / Andra dagen på Fotomässan! Leica, Zeiss å annat hemligt!

 

 Å den andra dagen på mässan den va lika intressant som den första! Nu vill jag inte räkna upp alla människor från Fotosidan jag har träffat de här dagarna, för då glömmer jag säkert bort nå'n, men många vare!

Å startade dagen med en espresso hos Fotosidan såklart!

 

Fast det här va igår! Men espresson va bra även då! ;)

Kollade också Zeiss-montern, och fick träna engelska en stund med mina frågor om Zeiss-optiken som passar M Leica! Intressanta förklaringar! 

Och så ringer telefonen, jag hade satt mitt telefonnummer vid mina bilder om jag inte är på plats, och en kille som också varit uttagen till Unga Fotografer 1966 eller 1967, ville prata minnen med mig!

Och så talade jag med Inta Ruka, och tog några bilder på henne! Analoga bilder förstås! Så dom bilderna får ni se senare!

 

Och innan allt det här har hänt så talade jag med Brian Felskov, Nordisk Foto Import A/S, en bit från Leicamontern, för att få prata litet i lugn och ro! Trevlig man det här!

Ok, det här va bara en liten del av dagens händelser på mässan!  

I morgon ännu en dag i Älvsjö, och jag startar med en espresso såklart!

/Bengan

 Postat 2014-11-22 20:09 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2415 / Fotomässan fredag

 

Fotomässan tröttar, men på ett positivt sätt! Jag va på plats 09.00 för att justera och lägga till några bilder på min vägg! Men jag började med att gå till Brian i Leicamontern för att säga hej och tala några ord om hur det va förr! ;) Drog också iväg Brian till mina bilder, och visade bilden på mig själv hållandes i en svart Leica M2!  "Har du kameran kvar", frågade Brian! Jag svarade litet undvikande på frågan och sa, "jag hade två svarta M Leicor på 1960-talet, en M3 och en M2!" :)

Men det e trevligt det här med att träffa människor, så tröttheten känns först då jag kommer hem! Nåja, kände väl litet av tröttheten under bilkörningen hem i fredagstrafiken i duggregnet...

Tänkte också gå runt och fota litet på mässan, men det blev bara några få bilder, hoppas jag får mer tid över i morgon!

 

 

 

 

 

 

 

Ny dag i morgon alltså! Tar litet sovmorgon, och kommer nog vid 10-tiden till Älvsjö!

/Bengan

 Postat 2014-11-21 21:35 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2514 / Att sälja bilder på Fotomässan!

 

Efter att ha sett en del snygga bilder med snygga inramningar och snygga presentationer i går på mässan, så känner jag mig självklart litet udda i bild och inramningssammanhanget! :)
Men tänker i alla fall försöka sälja några kopior av mina bilder till "mässpriser!"

 

Dom e i storlek 30 x 40 cm, och jag har i alla fall tre kopior av varje!

 

Men har även fyra kalendrar!

 

 

Jag tycker en så'n här "analog" kalender e praktisk att ha hemma! Alla inneboende kan notera i den, och hänger den praktiskt, så kan man se glömda födelsedagar och liknande, som ofta bara en i familjen normalt håller reda på!

Man kan även se sådana här bildinköp och kalenderinköp som en investering,
för man vet aldrig, priset kan gå upp.....!  ;)

Hur som helst, har fått tag på bra kartnålar att fästa bilderna med! De nålar jag använde i går var att dålig kvalitet! Så i morgon 09.00 e jag på plats för att byta nålar på några av bilderna, sätta upp en presentation och justera i bildordningen!

Väl mött på Mässan alltså!
Jag finns i monter A11:54

Å finns jag inte på plats vid mina bilder, bilder som lätt syns då man går en av huvudgångarna, 
så finns det bara två alternativ!
1. Jag fikar hos Fotosidan!
2. Eller så e jag i Leicamontern! ;)

/Bengan

Ps. Å de bilder som sitter uppe, e också till salu på söndagens sena em! Nålhålen i hörnen 
går att peta igen ganska fint, eller så döljer man dom med en passepartout om man så vill!
Å vissa av mina bilder har en stor rubriktext, den går också fint att dölja med en passepartout!
Om man vill!

 

 Postat 2014-11-20 16:24 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2513 / Byggarbetsplats, Fotomässan!

 


Är åter efter att ha "provhängt" mina bilder på Fotomässan i Älvsjö! Först så hämtade jag ut "legitimationen", sedan skulle jag hitta till utställningsväggen! Och då det va en byggarbetsplats, så stämde inte kartan det minsta!

 

Men efter ett tags letande så hittade jag där vi skulle vara! Vi har 2,5 meter långt och 2,5 meter högt var, och då det går i bokstavsordning, så skulle jag hänga från vänster på väggen! Nu hade jag fler bilder med mig än jag fick plats med, men det va meningen också, för att kunna prova olika bilder på olika ställen!

 

Men platsen e nog ändå bra, här e en mittgång och till vänster är det en scen med sittplatser! Å bilderna jag kommer att visa, de e inga nyheter för några av er här på Fotosidan, men jag får hoppas att det inte bara kommer folk från Fotosidan till Fotomässan! ;)

 

Gick runt och kollade......! Jag sätter opp mina bilder med kartnålar, i stort sett alla andra har det snyggt ramat på olika sätt, och färgbilder! Men det får bära eller brista! Jag har i alla fall tre färgbilder med just nu, om jag inte tar bort någon! :)

Skall tillbaka på fredag fm tidigt, för att flytta om litet och byta ut nå'n bild och nåla fast dom ordentligt! :) Och skall även jag försöka sälja några bilder!

 

Har gjort några kopior på Målaren och Helgumannen bla! Hoppas nå'n e intresserad! Mässpris! :)

Å så har jag provat å gjort en bildkalender, med tolv svartvita 1960-talsbilder!
Å e dom svårsålda, så får det bli julklappar i släkten! :)

Nu e det dag för bingen!
Roffe sover redan!
Godnatt!
/Bengan

 Postat 2014-11-20 00:01 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg