Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2416 / Varning! Höstvandring på Österlen och plocka inte brasved på stranden!

 

 


Nu e det viktigt att ni inte blandar ihop det hela vad gäller rubriken, de e ingen varning för höstvandringen, utan det e en varning för att titta på gamla bilder! Man fastnar lätt och blir sittande när man hittar en bunt med gamla bilder, nostalgi kan man kanske säga, och kan sitta ganska länge och bläddra, och den som kommer hem på eftermiddagen, från innanförskapet alltså, kan ofta undra, "Vad har du gjort hela dagen?"

Så en liten varning för att sitta och titta i gamla bilder för länge! Jag har hittat många fler bilder, men vill inte lägga upp dom i bloggen då jag vet att nå'n även kan läsa bloggen på håll...
Ungefär som NSA alltså!

En allvarligare varning e nog att jag kommer att blogga litet om valet framöver, så ni som e känsliga, stäng av min blogg redan nu!

Vad gäller Skåne och Österlen, litet senare i höst alltså, så skall vi nog gå en liten bit på Skåneleden! Men vi plockar godbitarna på leden, den del som går mest vid havet! :)

(Å letar fortfarande efter några äldre kvällsbilder från Ales stenar, som jag vet att jag har, någonstans, om nå'n undrar)

 

Men här e några bilder, nu skannade jag inte bilderna utan fotade bara av bilderna! Här e en bild tagen på stranden vid Falsterbo för en tjugo år sedan. (Alldeles innanför Måkläppen) Det här e inget man får använda som brasved, för att grilla tex, det här kan vara resterna av en medeltida båt, eller ännu värre, ett vikingatida skepp! Ni ser att båten e byggd med bla träpluggar.

Nu måste jag sluta, så ingen kommer med nå'n fråga i kväll vad jag gjort under dagen! ;)

 

 

Här e en bild från Tumba också, också de e en gammal bild!

/Bengan


Ps. Första höstfikat på Tårtan i em! Start c:a 15.00!Postat 2014-08-27 08:48 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2415 / Fotosidans utveckling under åren!

 

 

 

Den som varit med några år, märker det såklart, och man kan se det på olika sätt, alltefter sin egen utgångspunkt! Man kan nog förenklat ändå säga att fotosidan var mera en bildsida från början, även med en del fotografiska diskussioner! Men visst fanns det reklam, prylar, existensiella funderingar och en del pingpongande även då, men det va som sagt, nog mera renodlat om fotografi!

E're inte det nu då, frågar kanske nå'n!
Kanske ändå litet mindre renodlat, för det e nog väldigt mycket som innefattar begreppet fotografi numera på Fotosidan, och litet till! ;)

E det någon nackdel då?
Allt beror på den utgångspunkt man har!
Eller vad man vill göra med sin fotografi!
För den ev utvecklingen måste man ta tag i själv, om man nu vill det!
Och kanske hitta egna vägar! Även på Fotosidan!

Om man nu inte vill det då? Man kanske sitter nöjd med det som är!
För det är ändå trevligt på Fotosidan!
Det går nog bra det med!

/Bengan

 Postat 2014-08-26 11:11 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2414 / Nu e det slut på ledigheten, så på onsdag e det Tårtan igen!

 

 

Så va den här sommaren äntligen över och nu e väl de flesta också tillbaka på jobbet, i alla fall ni som e i innanförskapet! Och när hösten kommer då e det också dags för höstterminen på Tårtan! Eller Ellens fotografiska på Ellens bageri!

Så väl mött nu på onsdag! Från kl. 15.00 c:a!
Men man kan komma när man vill faktiskt,
men Tårtan stänger 18.00!

Välkomna!
/Bengan

 

 Postat 2014-08-25 22:11 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2413 / Bruce Davidson's Subway

 

 På 1980-talet var tunnelbanan i New York i dåligt skick, dåligt upplyst och betraktades som allmänt farlig. Fotografen Bruce Davidson beslutade att ge sig in på vad han kallade "en upptäcktsresa".  Med sina porträtt från tunnelbanan i New York, anses Subway vara ett av de mest spännade fotoprojekt som någonsin genomförts.

http://www.youtube.com/watch?v=gY6o2C0O9V4&list=PL4C54D1FB6B201A67&index=3

https://www.magnumphotos.com/C.aspx?VP3=SearchResult&ALID=2K7O3RJSJ42A


Väl bekomme!
/BenganPostat 2014-08-25 16:29 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2412 / Night Hawks! Att fota på kvällen och natten också!

 

Lördagskväll 1964

Nu närmar sig mörkret, och alla som har en digitalkamera får det mycket lättare att fota än de som har en analog kamera! Det här upptäckte jag ganska tidigt efter att ha kommit in i den digitala kameravärlden! Man kan fota nästan var som helst med en modern digitalkamera! Häftigt! Och ISO verkar kunna gå hur högt som helst! De e skillnad mot förr! Vad många kvälls och nattbilder det måste bli numera! Och just nu blir natten längre och längre också! Läge alltså!

 

As time goes by...

Men jag tycker inte att det e så många som fotar i skymning/mörker och natt! Man kanske fotar med en digitalkameran, som man gjorde med en analogkamera! Dagtid, helger och på semestern?

 

Nattljus

Nåja, några avvikare har jag sett, men inte så många! Det kanske e vanan, man fotar på dagtid, sover på natten, basta! ;) Men ändå, varför inte använda digitalkamerans stora nattmöjligheter och töja litet på fotogränserna? Tex att fota mer på kvällen/natten nu när möjligheterna för det ökar för varje dag! Typ gatufoto på kvällen/natten!

 

Söderport

Och ni som skulle vilja pröva digitalkameran på kvällen/natten, så finns det en pool som heter Night Hawks, om ni inte redan vet det! Poolen e öppen även för analoga fotografer också såklart! Glömde nästan bort er, ursäkta! ;)

Och man kan lägga bilder i Night Hawkspoolen och länka in dom i bloggen också! :)

/Bengan

 

Ps. Å ni som e riktigt nyfikna och undrar var jag fått namnet Night Hawks ifrån!  http://en.wikipedia.org/wiki/Nighthawks

 

Bofills Båge

 Postat 2014-08-24 19:46 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg