Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2289 / Jesus och himmelriket. Litet eftersnack så här efter påsken. Obs, och inget om Gatufoto!

 

OK, för att ta det från början! I morse va jag och Roffe som vanligt ute på vår morgonrunda!  Vi har under några dagar tagit bilen till parkeringen vid Kattnäs kyrka, c:a fem kilometer från Gnesta C. Där går vi in på en bomväg, och då sprider sig tystnaden! Frånsett alla fåglar alltså!

Kyrkan står tyst så här i veckan, parkeringen e tom! Vi är tillräckligt långt från Gnesta så några mänskliga ljud hörs inte hit!  Fjärran från vimlets yra, kan man kanske säga! Men ibland kan man höra en skällande hund från något hus långt borta, och då spetsar Roffe öronen.

Och efter en stunds promenad och så börjar tankarna komma! Och efter ett tag så tycker jag att bättre än så här kan det inte vara! Man kanske kan kalla den här lilla skogsvandringen för en vardagsretreat?  Eller kanske för att hitta sin egen "andlighet" då och då? Hur som helst, det känns mycket bra att gå så här en liten stund i tystnaden i sina egna tankar, och i gott och kärt sällskap med den här lilla varelsen som vi benämner hund!

Det är där som Jesus kommer in, min Jesus alltså!  
Den Jesus som tar till orda i Thomasevangeliet, det evangelium som inte fick vara med i vårt Nya Testamente! På ett ställe i Thomasevangeliet frågar lärjungarna Jesus: "Vilken dag kommer riket?"
Jesus sade: "Faderns rike är utbrett över jorden, men människorna ser det inte!"
Så den som vill, hen ser! ;)

Nu är vi åter i stugan för en påtår!
Och Roffe tar en liten morgonnap!
/Bengan

Ps. Under promenaden gick vi nära ett skogsparti, det är tät granskog längre in, och man ser inte mycket i mörkret under träden! Där stannade Roffe till och tittade in i mörkret och lät höra ett mycket lågt morrande, länge....! Han förnam något som jag inte gjorde!

 Postat 2014-04-22 10:32 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2288 / P-47 Thunderbolts attack Berchtesgaden for first time!


 P-47 Thunderbolts i garaget alltså!
Av någon konstig anledning måste garaget städas varje vår, å litet underligt e det, för det e ju ingen som bor i garaget! Men varje vår så behövs ändå en storstädning! Och när man röjer och städar, då hittar man saker som ofta bromsar upp städandet. Hittade bla. en gammal flygkalender som måste kollas! Och en del annat, som även det måste kollas!

 

Och de e i kalendern som jag hittar rubriktexten! Det bör ha varit onsdagen den 21 februari 1945 som det hände!

 

 

 

Här är en version av P-47 Thunderbolt! De här e en "tung" maskin!

 

 

Här e två Mustanger på framsidan av kalendern!

 

Å så här såg nog nå'n av försvararna av Berchtesgaden ut!

 

 

Å hittade även en gammal cykel i garaget! Ni som kan cykel, ser vad det är för något! :)

 

Å en gammal DN!

 

Och ett gammalt Pingisracket! Numera utmärkt för oskruvade servar!

Men fick i alla fall litet struktur i garaget på vad som skall slängas senare, och så tryckte jag ihop en del så det blev mer plats för nya saker!

 

För övrigt va det fint väder i Gnesta i dag! 20 grader i skuggan!
Roffe passade på att sola!

Ha ett fint slut på helgen!
/Bengan

 Postat 2014-04-21 19:23 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2287 / Påskfota med Russar 20 mm på M Leica

 

 

Under Påsken har vi varit med släkten i det inre av Sörmland! Under dagarna fotade jag med Russar på en M Leica.

 

 

Och en kamera med en Russar 20 mm blir mycket behändig! Russaren har inte så hög ljusstyrka, 5,6, så den blir svårare att fota med när det blir sämre ljus. Men några bilder tog jag i alla fall inomhus. Men på da'n, när man ställer bländaren på tex 11, då har man skärpa från 0,5 m till oändligt! :)
Kul grej det här!

Ha en fortsatt fin helg!
/Bengan

Ps. Första bilden e en tidigare bild jag tagit med Russaren! De nytagna bilderna kommer när jag framkallat! Och vän av ordning kanske undrar vad för sökare jag använder? En ungefärlig! :)

 

 Postat 2014-04-19 20:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2286 / Jag e i alla fall nöjd med mina svartvita bilder via min skärm!

 

 Patrick Dallard, konstnär

Läste Affes blogg, OmTag. Tillbaks till DOGMA, och i kommentarerna så blev det en del diskussioner om bilder och Mats Alm skrev bla. "Om man nu skall komma så nära idealet vid exponeringen så tycker jag din uppladdade bild missar målet. Precis som många andra sk. Dogma bilder jag har sett sett så är den alldeles för mörk. Totalt igensotad i skuggorna." 
Och så startade en lång "debatt.

 

 

Jag e inte så hemma på det här med skärmar och sån't, man har olika intressen liksom, men mina bilder jag lägger upp på FS blir bra! För mig alltså! Å det e väl bra! Man kan väl också se det som ett sätt att undvika normsmak! Att vi gör saker litet olika!

Och vad gäller diskussionen om Dogma, så kom det fram intressanta synpunkter! Tack för dom!

Å nu är de här bilderna som jag visar här i bloggen även gamla, har fått synpunkter på gamla bilder tidigare! ;) Men Obs, den ena bilden e bara dryga dagen gammal, och bilderna e bara exempel, exempel på bilder som blir bra på min skärm. Även om det e en onormskärm kanske! Och framställda med en gammal teknik, och med en dator som e över tio år gammal, och XP och Photoshop 7.0 som jag fått av grannen! :)

För övrigt vill jag önska alla en fin och glad påsk!
/Bengan

 

 Postat 2014-04-17 14:16 | Permalink | Kommentarer (16) | Kommentera

Straight 2285 / Tårtan igår, samt ett opåkallat Dogmaredaktionsmöte!

 

 

Det va ganska lugnt på Tårtan i går, den näraliggande påskhelgen gjort nog sitt till! Men omväxling förnöjer!

 

En udda och intressant kamera gick kors och tvärs över bordet, se'n när Tårtan stängde så gick vi till Gert för att få de senaste inom världskrisnyheterna, och där blev det även ett Dogmaredaktionsmöte! 

 

 

Johan Ericson va i sta'n och visste att vi ofta går till Gert efter fikat på Tårtan. Så vi hann avhandla en hel del Dogma mellan kameratittandet hos Gert, se'n stängde Gert butiken för han hade ett viktigt ärende inför helgen, så vi fick fortsätta mötet ute på trottoaren! Å vad gäller Dogma, så e det saker Pg!

Annars rätt lugnt i den del av sta'n som vi va på i går!
/Bengan

 

 Postat 2014-04-17 07:11 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg