Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2232 / Svartvita äventyr i skogen med nya inställningen på Fuji X100!

 

Å det jag prövar på Fuji X100 är monochrome med rödfilter och några små andra ändringat! Men visst va det svårt att bara fota svartvitt i skogen! Mentalt svårt! Gick hela tiden med ett mantra, "skärp dig nu och rör inga knappar!"

Å de har även varit en väldigt knatande i "skogen" i helgen!  Skönt att det e vardag, så Roffe å jag får vila oss litet!  Vi har hittat en bomväg, de e den vi har testat, både i fredags och nu i söndags! För den e intressant på flera sätt! Dels går runt en del fina sjöar, å e nära Sörmlandsleden! Och en väg e praktiskt att gå på så här mitt i vintern! ;)

  

 

Å från vägen, så ser man alla små tjärnar som det blänker så vackert i.....

Men den här vägen kommer även att funka bra som cykelväg senare i vår och sommar, då det är dryga milen innan nästa bom kommer! Å bommen e för bilar, inte för cyklar! :)


- Hallå unge man, vad gör du på stenen? frågade jag Roffe.  - Man ser bättre härifrån, sa Roffe, och fortsatte, - och skall du ta en bild till på mig, ta den litet mer underifrån är du vänlig, det blir ofta ett bättre perspektiv då!
- Ok, sa jag!

De e nog så här det skall vara...  :)

Och som sagt, de va svartvita bilder! De e ju inte så mycket grönt just nu, så svartvitt gick ju ändå ganska bra!

/Bengan

 Postat 2014-03-03 08:44 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2231 / The Brave New World!

 

#2614225


Har hittat en ny fuktion på min Fuji X100, spännande! Och hittade, eller fick nys om några andra funktioner i förrgår, som gjorde att jag knappade in några extra småjusteringer vad gäller svartvita bilder i kameran! Man kan ju i princip skräddarsy sin kamera numera! Och få kameran att ge mycket mer personliga bilder! Å om det inte funkar, så kan man pröva en annan inställning tills man hittar den inställningen som speglar min fotografiska personlighet allra bäst! Kul och intressant! De e nästan så man kan gå vilse i alla tekniska möjligheter som ges numera!

Och har kameran även utbytbara objektiv, då kan man skapa ännu mer personliga bilder genom att köpa ett nytt objektiv! Och numera kan man ju också skicka upp bilderna direkt på en internetarena så alla vänner kan få se bilderna nästan i realtid!  Vilken konstnärlig frihet de e numera! Och så kommer det nya kameror hela tiden, med ännu mer tekniska möjligheter, så'nt kallas  progress! :) 

The Brave New World! Visst e det fantastiskt!!

/Bengan


Ps. Men så här kunde man ju inte göra förr...?
Undrar vad man gjorde i stället när man ville visa upp sin fotokonstnärlighet....?

 Postat 2014-03-01 09:22 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg