Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2102 / Undrar om det e stöld...? Bloggämnesstöld! ;)

 

Ur DN idag!

Efter att ha läst igen både DN och Södermanlands Nyheter så satte jag mig med med ett litet intressant bloggämne! Tyckte jag i alla fall! Plockade fram en bild och tog en bild och fixar litet i PS och börjar skriva några rader, och kollar samtidigt in på Fotosidan och vad ser jag, nå'n har snott min bloggidé!!
Kolla här!!  http://www.fotosidan.se/cldoc/selfie-arets-engelska-ord.htm

Men så e det i övervakningens tider, min dator har sannolikt varit kapad på morgonen och mitt intressant bloggämne har läckt ut! Men Ok, inte så mycket att göra, här kommer i alla fall en upprepning!

 

Och en mer genomtänkt och konstnärlig Selfie-bild på fotografen, tycker jag i alla fall!

/Bengan 

Ps. Tårtan idag 15.00

 Postat 2013-11-20 07:47 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 2101 / "Bron bästa Tv-serien i världen", ser jag som en kommentar på Svt:s hemsida. Och hur ta en bra bild?

 

times changed

Spegel-Selfie 2013


Nu fattar jag såklart att den som säger det här, inte har sett så många Tv-serier, men att hen gillar Bron såklart! ;) Jag hoppade av serien efter tio minuter, "du e tråkig sa min fru" men jag tyckte att det va för mycket serietidning, och/eller för mycket aktionrulle, med poliser som aldrig skulle ha fått agera så här på en verklig arbetsplats, och så de här terroristerna...... ursäkta mej! ;)
Jag tycker jag har sett bättre Tv-serier, om man får säga så! :)
Men allt e ju en smaksak!
Nog om detta!

* Nästan nog i alla fall.. ;) De här om "bästa Tv-serien" står ju på Svt:s egen sida, så det e klart att superlativerna väller fram där! De va ju så med "Alla är fotografer" också, "alla gillade" den serien också! Så man får tänka på var någonstans en recension står, och i vilket syfte den skrivs! ;)

Nu handlar det om fotografi!
Såg den lilla snutten om JH Engström och självporträtt! Intressant att se!

Annars så e det sittande framför datorn just nu! Bildbehandling kallas det visst! Verkar vara ett nödvändigt ont inom fotografin!

Och så det här med bra bilder!  Hur ta en bra bild alltså! Jag tycker närhet e viktigt! Först till motivet, vara sig det e människor, djur eller landskap! Men se'n skall man också gå nära med kameran när man tar bilden! :)

Så det e två saker att tänka på, närhet till motivet, och se'n gå nära med kameran! :)
Visserligen kan det vara mycket att tänka på, två saker samtidigt alltså,
men visst borde det kunna funka? ;)

/Bengan

Ps. Sista bloggen för idag, lovar!!

 

Spegel-Selfie 1959

 

 Postat 2013-11-19 12:30 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2100 / Skrev ett brev till SL i går, med en fråga...

 

Gnesta Station


Ibland kan jag känna att jag i mina egna funderingar behöver få litet hjälp. Å då kanske av nå'n som e litet mera insatt i ämnet. Så här va de. Igår stod Pendeltåget från Gnesta stilla Pga, strömavbrott. De va tåget med avgång 05.54 från Gnesta. Men det kom en ersättningsbuss, men nu e det mycket folk som skall till jobbet den här tiden så bussen blev snabbt full redan i Gnesta, och skulle även hämta upp passagerare i Mölnbo och Järna. Så det va en mycket fullsatt SL-buss som körde ut på motorvägen. Fullt med människor, människor som såklart också står i mittgången!

Å då blir jag undrande och orolig!  Alltså en mer än fullsatt buss, kör upp på en motorväg och håller sedan bra fart på motorvägen! Tänk om det skulle hända något? Dom som står upp har i alla fall inga bälten, och sannolikt inte dom som sitter heller!

De va den frågan jag ställde till SL! Hur ser SL på den här typen av transporter?

Inte så mycket mer just nu!
/Bengan


Ps. Glöm inte fotofikat på Ellens bageri i morgon onsdag 15.00!

Ellens Bageri

 

 Postat 2013-11-19 07:49 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2099 / Varför gå på Fotomässan? Onödig utgift och bara en massa fotonördar, eller?

 

I helgen e det Fotomässsa i Älvsjö, om nå'n nu här på FS har missat det? Jag har varit på några mässor tidigare, startade nog med S:t Eriksmässsan ute på Storängsbotten på sent 1940-tal. Och vad kommer jag ihåg av S:t Eriksmässan då, inte ett dyft! Men kommer ihåg en hel del av Fotomässan i Nacka och Älvsjö i varje fall, å de e väl bra! ;) Å vad kommer jag ihåg då? Att de e en ständigt upprepning!

 

En massa kamerastånd! Å en massa försäljare! Å alla går omkring med påsar fulla med prospekt och billiga gratisgrejer! Å så e det några föredrag, "Alla kan bli bra fotografer!"  Men den kursen finns ju på Tv! ;)

 

Å så e det kö vid telestånden!  Telestånden är där man kan få titta i se Nikons eller Canons långa zoomar.

 

Å så e det bildutställningar i massor! Och ofta ganska dåligt kaffe på serveringarna, så varför då gå på Fotomässan? Bra fråga va?

Jag skall i alla fall gå på Mässan! För man träffar människor där! En massa trevliga människor! Som man kan snacka med! Även snacka med om foto!
På fredag efter lunch e jag på plats i Älvsjö! :)

/Bengan


Ps. Å så brukar det finnas gratisfika på ett speciellt ställe på Mässan, men man måste ha ett medlemskort med sig! För å visa att man e medlem, annars får man inget kaffe! Medlemskortet stämplas också när man får sin kopp kaffe! ;) Här e en bild på damen som stämplar! ;)
Så ni som betalat medlemsavgiften via internet får problem med att fika här såklart... :)
Å så e det inte mycket kaffe man får heller, de e nå't italiensk mått på kaffekoppen, men som sagt, de e ju gratis, å de e ju viktigt i dagens lege, och personalen e mycket trevlig! ;)

 

 

 

 Postat 2013-11-18 16:05 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2098 / Ny vecka, nya upplevelser, nya bilder!

 

Fotomässan 2008

Tidigt uppgång som vanligt under arbetsveckan, allt för att få trevligt sällskap vid morgonkaffet! Min fru startar dagen tidigt! Se'n får jag några timmar för mig själv innan Roffe vaknar, och jag hinner då ofta skumläsa två morgontidningar, lyssna lätt på radionyheterna. Å nyss bytte jag ett lysrör, fyllde på pellets, ökade värmen litet på elementen och satte mig se'n en stund vid PS för att fortsätta på några vykort.

Se'n startar andra rundan för morgontidningsläsningen. Jag läser tidningen mer noga då!
De e en fin morgonstund det här!

Och på onsdag så är det Ellens, och på fredag Fotomässan!
Jag tänker gå på mässan på fredag alltså!

/Bengan

 

Fotomässan 2008

 Postat 2013-11-18 06:52 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 10 Nästa 

Tidigare blogginlägg