Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2056 / Tror humor och fantasi e viktigt för en konstnär, även en fotokonstnär!

 

 

Så har jag fattat det efter att ha tittat igenom boken Snaps av Elliott Erwitt
http://www.youtube.com/watch?v=2BbHW8iLHI8

Det är en hel del humor i de fint fångade ögonblicken i boken, en humor som sannolikt e granne med fantasin, och har man humor och fantasi, så verkar det bli ganska bra!

Jag kan väl själv tycka att vissa konstnärer, även fotokonstnärer, tar sig själva på för stort allvar ibland, ibland alltså! ;) Och diskuterar konsten med för stort allvar, och ibland kanske ser ned på dom som inte tar konsten på lika stort allvar som dom själva gör.....

 

Tror det kan vara bra att bryta av med litet humor då och då, man kanske kan kalla det för en humoristisk självinsikt ibland. Jag menar, ibland kan jag snöa in på saker, men jag tror det e bra att inte vara insnöad för länge, eller acceptera insnöandet som det tunga och oförstådda konstnärliga tungsinnet, för då kan det bli svårt att komma ut ur snön igen! ;)

Men nu menar jag inte att man skall tappa taget om sitt ämne, de e inte det som det handlar om, sitt ämne skall man fortsätta att borra sig vidare i, utan det handlar om kanske våga tappa taget litet om sitt eget "tunga och viktiga konstnärskap", och kanske se sig själv med litet humor ett tag, och även se världen med litet humor!

För att tala idrottsspråk, man kan bli övertränad om man tränar för ensidigt! Och då minskar resultaten! Och minskar resultaten, så minskar åskådarna!
Man måste försöka träna olika, litet Yin och Yang liksom, både allvar och humor! :)

Existensiella funderingar på en måndag förmiddag i Gnesta innan 11.30-påtåren!  :)

/Bengan

Ps. På onsdag e det Ellens på Tårtan från c:a 15.00, och vi brukar sitta där tills vi blir utslängda!

 

 

 Postat 2013-10-21 11:18 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2055 / Som sagt, har Fotosidan blivit mer bloggar och mindre bilder? De kanske e så.. Å e de bra egentligen?

 

Twist på Nalen 1963


Jag tycker nog att det blivit ett mycket bloggande på Fotosidan! Jag själv bloggar ganska ofta och lägger färre och färre bilder i pooler, tom i mina "egna" pooler, som Analoga M-Leicafotografer, Night Hawks och så Dogma. (Dogma som även Johan Ericson har en stor del av, då det va han som kom med Dogmaidén)

Men allt beror nog på ens egen utsiktspunkt, och min utsiktspunkt är numera mest i bloggvärlden på Fotosidan!

 

Nalen (Kyssen 1)

Men för att ändå försöka analysera det hela en liten aning, så kanske bloggande också hänger ihop med hur övriga sociala medier utvecklas, tex att alla budskap blir kortare och kortare, och så kommer en bild i det hela, "se här vad jag åt till frukost!" ;)  
Se'n kanske det kommer, "se vad jag åt till lunch"! ;)

Å så blir det ju ibland även här i Bloggvärlden på Fotosidan! En bild, och en rubrikrad!

 

Nalen (Kyssen 2)

Och som någon sagt tidigare, om man tycker det e för många bloggar, så gäller det att begränsa sitt eget läsande! ;)  De e som när man går på Biblioteket, eller till Pressbyrån, man lär sig snabbt vilka författare som skriver intressant, eller vilka tidningar som är läsvärda!

Man kan inte skylla på Biblioteket eller Pressbyrån för att dom har dålig smak som har för många dåliga böcker eller tidningar! ;)

Men för att återknyta till huvudspåret! Jag tycker nog också att en förändring har skett på Fotosidan! Men om den här förändringen inte är till någon nackdel för Fotosidans affärsverksamhet, så får vi nog leva med den! Se'n om man gillar den eller inte, de e en annan sak!

Jag kan nog personligen tycka, att det va litet "bättre förr" när Fotosidan va litet mindre! För c:a sex eller åtta år sedan!  Jag tyckte då att Fotosidan va mer greppbar, eller hur man säger! Jag kunde hålla hyffsad koll i flera pooler, många bilder, annonser och flera diskussionstrådar! Och så handlade det mesta mera om bilder på FS, tyckte jag!

/Bengan

 

Nalen (Limbo)

 Å bilderna här i bloggen e från Nalen på 1960-talet.

 

 Postat 2013-10-20 10:09 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

Straight 2054 / Exponeringsmätare till Leica M4, men även till Kiev/Contax mfl äldre RF-kameror!

 

 

Den lilla exponeringmätaren som jag visade i förra bloggen på en Leica IIIf  går bra att ha på andra RF-kameror, och även på SLR-kameror så klart, där man behöver en exponeringsmätare.

.

 

Men på en Kiev RF eller Contax II, så blir det problem. Filmåterspolningsvredet sitter i vägen...

 

Men då e mätaren så klurigt konstruerad att man kan flytta fästet i sidled! :)

 

Så va det lilla problemet löst!

Så om ni behöver en liten men mycket bra exponeringsmätare för äldre Leica, Kiev, Contax, Canon RF, Nikon RF osv, här är ett tips!

Ha en fin lördag!
Jag själv skall strax packa bilen för att åka till återvinningen!
Men det e inte kameror det handlar om, så tro nu inget! ;)
/Bengan 

 

 


      Postat 2013-10-19 09:37 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2053 / Exponeringsmätartips för en Leica IIIf.

 


Va ute på en liten fotorunda nyss i Gnesta med Sonnar 1,5:an sittandes på en Leica IIIf. Mäter ljuset gör jag med en liten Voigtländer VC Meter II, som sitter fint uppe på kamerahuset i tillbehörsskon. Ett tips till er andra analognördar som kör med en äldre Leica! 

/Bengan

 Postat 2013-10-18 14:26 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2052 / Varmvatten i element och i kranar, med mycket teknik! Digital teknik! :)

 


Vi har en ny pelletspanna i källaren, den gamla va till åren kommen och det kändes som om det va tid att byta panna. Det jag först märkte, de va att den nya pannan påminner vad gäller inställningar mycket om en digitalkamera. Ett stort antal menyer och inställningar!

 

Den gamla pannan, en kombinerad ved, oljepanna, som vi hade satt en pellets brännare i, hade inte så många inställningar, några kranar, en shuntventil, som man kunde styra nere vid från pannan eller uppe i huset via en eldriven styrenhet.

Tom elektrikern sa när han kopplade in den nya pannan, oj då här va det mycket menyer och många inställningar! Men så är det numera, mycket digital teknik i det mesta!

Och i den gamla pannan kunde man även elda med ved....
Så nu blir vedspisen uppe i huset ännu viktigare ifall den stora proppen går! :)

Framkallning av film har legat nere ett tag då källaren har varit förråd och byggarbetsplats ett tag. Har väl en tio rullar liggande i kylskåpet. Men dom ligger inte i sjön! :)

Läste i DN i dag om smartmobilanvändandet, måste läsa det igen, för jag fattade inte riktig...
Det står, detta använder man telefonen till,
92% Kommunikation, 84% Hålla sig informerad, 95% Underhållning...
Jag måste nog läsa det en gång till, jag kanske läser fel liksom! ;)

Vad gäller det fotografiska, så måste jag framställa litet vykort för att ha till försäljning på Medborgarkontoret i biblioteket. Kommunen ställer upp med att sälja konstnärers konstkort, och det e mycket generöst!

 

Målare i profil 1964

Den här bilden blir nog ett vykort! (Konstkort)

Allt för idag!
Slut för idag!
/Bengan

 

 Postat 2013-10-18 08:43 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg