Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2073 / Att fota midsommarfirandet i svartvitt! :)

 

 

 

Att försöka göra litet ovanliga saker brukar vara en konstnärs signum! Men man får nog ändå ta det lugnt, för det bör ju fortfarande vara litet "konstnärligt" och inte bara ett sätt att väcka uppmärksamhet på!  Men ändå, min misstanke är att det kommer att tas massor av färgbilder i midsommar! Inget fel med det!  Men varför inte pröva en litet udda fotografering?  ;)

Ha en fin midsommarafton
önskar Bengan

 Ps. Man kan ta porträtt tex!

 

 

 

 

Eller översiktsbilder! 

 

 

  Postat 2013-06-21 09:08 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2072 / "Jag vet inte vart jag e på väg - så det gäller att skynda sig!"

 

 

 

(Här är några ord från Owe Wickström bok, "Långsamhetens lov eller vådan av att åka moped genom Louvren")  "Vad händer med människan när allt går fortare! Ett sätt att förstå samtiden visar sig hur människor umgås med tingen! Människan omger sig med fler grejer än någonsin. Tingens omsättningshastighet har ökat. Bakom det här ligger självfallet ekonomiska drivkrafer. Och med tilltagande tingtäthet förlorar föremålen snabbare sin lyster".

Och vi människor, även vi äldre, träffar eller omges av långt fler människor numera än vad vi gjort tidigare, samtidigt umgås vi med dessa människor under en allt kortare tid. Och i förlängningen så ökar det här också de "mänskliga tingens omsättningshastighet", det blir ofta  en ganska ytlig bekantskap, och sedan kanske vi inte ger de nära relationerna tillräckligt med tid för att hinna fördjupas heller....

Vad gäller i övrigt så har jag fått tillbaka en god vän som jag tillbringat mycket tid tillsammans med. När vi åkte till Berlin för ett tag sedan så tog en uppmärksam ung man i Arlandakontrollen min fällkniv som jag tyvärr hade lagt i mitt handbagage! Inte mycket att säga om det, utan jag tackade för hans uppmärksamhet och blev sur på mig själv för min klantighet!

Jag har nästan alltid haft den här kniven med mig i ryggan, för den e praktisk. Köpte den för en fyrtio år sedan, och den har varit med på fjällvandringar, stadsvandringar, på resor och på hotellrum som saknar korkskruv. Så när jag kom hem så prövade jag att ersätta den förlorade kniven med en mycket liten fällkniv och upptäcker snart att det inte funkar. För det va inte själva kniven jag använde, utan de andra grejerna. Skruvmejsel, sax, fil, förstoringsglas, ölöppnare och korkskruv.

Så jag började titta på något nytt universalverktyg, och det finns grejer, jag lovar! Marknaden e som vanligt full med exotiska universalverktyg! Ett stort antal olika fabrikat och olika konstruktioner! Men efter ett tags tittande och prövande  så känns det som vanligt som ett jagande efter vind, för jag vet ju vad som funkat i fyrtio år, så jag ville ha en likadan igen!

 

Min fru märker mycket, mycket tidigt när jag går och funderar på något, kan bero på en långvarig relation  ;)  så i går ställde hon sig framför mig med händerna på ryggen och sa, "Vilken hand?"

Så nu är vi redo för nya äventyr igen!

/Bengan

 Postat 2013-06-20 08:08 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2071 / Hur kommer det sig att somliga har tid att blogga flera gånger om dagen??

 

Visst e det en bra fråga va! Har dom inget annat för sig än att sitta och blogga? Kanske sitter dom hela dagarna och funderar på nå'ra  kluriga bloggar som skall väcka uppmärksamhet? Eller ännu värre, dom sitter på arbetstid och bloggar!! ;)
Nu fick i alla fall jag fem minuter över av en ren tillfällighet, bla beroende på att drivningen på gräsklipparen la av! Tur eller otur, kalla det va ni vill! ;)

 

"De e mycket maskinbuller här idag!"


För övrigt så har jag varit ute med Roffe två gånger och det tar tid! (Min fru tog första passet i morse) se'n har jag tankat bilen och två dunkar bensin. Den ena e grannens, och så har jag handlat mat, diskat, köpt fikabröd och köpt en ny trimmerrulle till trimmern och kört trimmer en timme, och lindat om två trimmerrullar, och kört gräsklippare en timme (Innan den la av) och nu 16.20... f-n va tiden går, så e det dags för en lunch...!? Tog faktiskt bara en fika till lunch, säg inget till min fru! Gick upp 07.30 i morse. Så de va ändå litet sovmorgon faktiskt, men i alla fall så ni fattar att jag har massor att göra på dagarna!  :)

 

Men som sagt, hur kommer det sig att somliga, ingen nämnd ingen glömd, hinner blogga flera gånger om dagen! Har dom inget annat för sig, undrar vän av ordning!!

Men om man tänker efter, och det skall man alltid göra, vad gör det egentligen om man bloggar fler gånger om dagen...?
Bloggar e nog som att gå in i Pressbyrån, det finns massor av tidningar för var och ens intresse där, och man läser och köper sina egna favoriter!  Och har man bläddrat igenom en del tidningar, så vet man sedan vilka som skriver om M Leica, resten av tidningarna e inget att bry sig om! Spar tid liksom!

 


Å då kan man se bloggarna litet som tidningar, det finns många bloggar, men man läser dom man e intresserad av! För å bläddra igen alla tidningarna i Pressbyrån varje gång man e där, hur smart e de? ;)
Men då säger ibland nå'n analogfotograf från en by som börjar på Ö strax utanför Stockholm. Då kan du ju missa nå't bra och spännande om du bara läser några få bloggar! Ok, säger jag, då får det bli så! Jag missar säker en del annat i livet också som jag inte vet om! :)

Som sagt, en kortfundering under en se'n lunch i Gnesta! Jag kanske inte ens hinner ta lunch..
Det blir nog en snabblunch i alla fall innan jag åker till Mekonomen med gräsklipparn.

Och om ni tycker ni den här bloggen e ganska ointressant att läsa, då vet ni det till nästa gång!
För det blir ungefär samma innehåll i bloggen nästa gång, och nästa gång...
Så läs då nå't annat, då spar ni tid för nå't viktigare och roligare!

Ha en fortsatt bra dag i alla fall!

/Bengan

 Postat 2013-06-19 16:26 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2070 / Roffe e med i en hundbok!

 

I Gnesta händer allt och finns allt! I alla fall bor det en rörig och spännande grupp människor i kommunen, och det händer saker!  Nyss gick det ut information om att Trafikverket skulle ev lägga ned Pendeltåget, och då blev det fart i Gnesta som vanligt! Över 12.000 namunderskrifter på några dagar och ett antal kontakter med de politiska partierna i Rikdagen, företagsgrupper bildades, konstnärsgrupper, och ett antal frågor till berörda ministrar sändes in! Här rör ingen vår kompis Pendeltåget ostraffat!

Och så bor ju Leif GW Persson i kommunen, vad gäller intressanta personligheter!  ;)

 

Och så bor det författare här, tex hundboksförfattare! En av dom heter Åsa Ahlbom, som tillsammans med bla Anders Hallgren skrivit flera hundböcker.

 

 OCH i den senaste boken av Åsa så e Roffe med på en bild!

Vi har för övrigt gått flera kurser hos Åsa, kurser för Matte och Husse alltså! Hundar behöver inga kurser, de e vi som måste gå kurs så vi lär oss hur man talar med hundar så dom förstår vad vi menar!

Annars rätt lugnt i Gnesta så här dagarna för midsommar!

/Bengan

 

 Postat 2013-06-19 09:23 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2069 / Jag börjar bli en riktig analog gatufotograf med Contax G2 igen!

 

 

För några år sedan, då jag fotade mycket med M Leica (jag har M Leican kvar, så va inte oroliga) så hade jag en väl fungerande rutin, tills en annan helanalog stockholmsfotograf, som numera e pappa till Irma, hjälpte till att ändra på mina rutinera litet, med att framkallningsrensa i kylskåpet. För den rutin jag då hade, och som jag nu återkommit till eller håller på att återskapa via Contax G2, det är att samla mina exponerade filmrullar i en hög i kylskåpet. Och efter att ha läst artikeln i DN för ett tag sedan om gatufotokollektivet In-Public, så förstod jag att det är så en riktig gatufotograf gör, att samla filmer på hög i kylen alltså, så därför har jag börjat göra så igen.

Tex. en av fotograferna Blake Edwards, ligger ständigt nio månader efter med framkallningen och Nick Turpin ligger tre år efter!

 

Och vad gäller att gatufota med Contax G2 så går det utmärkt! Ställer ofta avståndet på tex 5 meter och med bländare 8 med 28 mm optiken, se'n e det bara att trycka av! Contax G2 har ju också den finessen, mot den äldre konstruktionen i M Leica, att man inte behöver dra fram filmen efter varje bild, det sköter Contaxen själv! Progress! I går fotade jag skate-bilder i Björns trädgård på söder, men som ni fattar, det dröjer innan ni får se dom bilderna! :)

 

På nå't sätt, så känns det här analoga fotandet med kylskåpsmellanlagring, litet på sidan om "the mainstream", mao att inte kunna, eller vilja se bilderna direkt, utan bilderna får ligga och mogna litet, eller hur man skall formulera sig! Och det blir litet spännande att sedan framkalla, som en extra julafton liksom, man vet inte riktigt vad paketet innehåller! ;)

Som sagt, filmer på hög e i gång igen!

/Bengan 


Ps. Å idag lämnade jag utställningsaffischen för Gnesta-Planket till tryck! 
27:e juli, notera i agendan!


 Postat 2013-06-18 16:59 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg