Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1949 / Mina bilder från Kocksgatan 24, kanske inte e så mycket boxning? Å så Ellens på onsdag.

 

Jag har tittat på boxningsbilder på olika ställen på webben i dag, bla på Flickr. Och jämför jag med mina bilder som jag tagit de senaste åren på BK Örnen och på Hammarby IF, så e det liksom mera boxning på bilderna på Flickr! ;) Så man kan nog fota boxning, eller boxningsträning på olika sätt verkar det som.

 

Man kan nog fota det mesta på olika sätt, fast man fotar inom ett samlingsbegrepp. De e väl det som gör det hela intressant, att inom en viss ram kan det ändå vara mycket olika!

 

 

Nog med klurande för i kväll, och så e det Ellens kommande onsdag från c:a 15.00.
Väl mött där!


/Bengan

 

 Postat 2013-03-03 18:53 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 1948 / Vilka bilder e populärast? Vilken typ av bilder alltså! Tex naturbilder, gatufoto, porträtt, osv, osv.

 


Å man kan väl då fundera på vilken typ av fotoböcker som säljs mest? Tänker också på sk "berömda bilder" som finns i fotoböcker som säljs ganska litet? Vad beror det här på? Och en fråga kanske då blir, vem sätter den här berömmelsen på vissa bilder? Jag tycker det här e intressant, att många bilder, läs fotografier, som man ser på gallerier, och som säljs på gallerier, e litet udda, så upplever jag det i alla fall. Och även att svartvita bilder e populära på gallerier.  

Så sammanfattningen borde väl vara att om man skall komma på ett galleri, och sälja bilder, då skall det vara litet udda, och kanske svartvita bilder, även om den typen av bilder inte tillhör den mest populära bildgruppen?

 

 

Nu har de här bilderna inget med innehållet i bloggen att göra, bilderna e bara en bloggutfyllnad!

Se'n om det här med populära eller udda bilder e nå't att fundera på, de e som vanligt en smaksak! :)

/Bengan

 Postat 2013-03-03 10:33 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 1957 / Å så kom de där bildfunderingarna igen...

 


Min fru, som är mycket mer modern än vad jag är, har en iPhone, där det finns en massa grejer att använda, bla så kan man microblogga! :) Och det här förstärker mina funderingar, "De e mycke nu!"  Ni som varit med några år vet varifrån uttrycket kommer ifrån! ;)

Men för att komma till sak, de e mycket bilder i rörelse numera! Överallt! Visst kan det vara kul och trevligt att titta på bilder. Men det här mycknandet kanske gör så att vissa begrepp förändras?  Jag menar, att ett kvalitetbegrepp för en fotograf numera, det kanske har blivit att ta många bilder och ofta, istället för som tidigare, få och kanske några bra bilder!? Å en fotograf som numera inte tar så många bilder och tillräckligt ofta, där kanske man undrar, "Vad er'e för fel liksom, har fotografen tappat styrfarten?  Eller er'e nå't fel på kameran eller va er'e!"

Så för att märkas i den stora mängd bilder som tillverkas varje dag så måste man såklart synas, ofta och mycket!  Försöka ta en "frontplats" i den dagliga bildmängden! Hallå! Här e jag! ;)
Men då det tas många bilder, så kanske kvalitén inte riktigt hänger med hela vägen?
Om det nu är viktigt med kvalitet?

En fundering som jag har.

/Bengan

 Postat 2013-03-02 09:16 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg