Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1931 / Är orolig för både Roffe och DN...

Jag berättade tidigare om Roffes pälsteckning som är gjord för det Skånska vinterlandskapet, mao att hans pälskamoflage underlättar jakten på sorkar och möss på vinteråkrarna. Men Roffe har en del oskånska saker för sig också, han gillar fällda träd!?  Som han vill kvista! (Undrar om det finns femtio nyanser för hundar också?) För i dag hittade vi en hel slänt med fällda träd, och där ville Roffe tillbringa hela förmiddagen i rishögen! Visst e det litet underligt va....?


 

Gnag och slit och så duttar han till den där lilla blåa gummigrejen mellan gnagandet! Å så hade han såklart uppmärksammat att jag hade digitalkameran med mig, så då va det önskemål om en fin bild och en trädgnagarblogg!  Jag försökte, "Jag har annat för mig i dag", men Roffe bara tittade på mig och suckade, så va den diskussionen avslutad...

 

Så här skulle han sitta! För att det skulle se ut som om han fällt trädet!  Jag sa, "Du Roffe, det blir inte ett så'nt här märke på trädet om du hade gnagt av det här trädet". Han tittade på mig, suckade igen och sa, "Hört talas på Photoshop?"  Jag svarade, "Tyvärr det går inte! Jag har redan beskurit bilden en liten aning,  och att fixa större tänder på dig och gnagmärken på trädstubben via Photoshop, det går jag inte med på! Vad tror du rasklubben skulle säga om en D/S med bävertänder!?" 

Efter den här lilla ordväxlingen så blev hans inkallningshörsel ganska så mycket sämre... 

 

Vad gäller DN, så blir den tunnare och tunnare för var dag som går, och snart får man väl en iPhone med abonnemang om man slutar prenumerera på pappers-DN! Men jag kommer att kämpa till papperet tar slut! Att läsa nyheter på en iPhone, de e inte min grej liksom! DN läser man i lugn och ro vid frukostbordet tillsammans med morgonkaffet! Att se folk snubbla omkring med en iPhone som lyser upp ansiktet på morgonen, de e bara pinsamt! ;)
Resistance to the paper end!

Nog för idag!

/Bengan

 Postat 2013-02-04 13:03 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 1930 / Nu skall vi tala om riktig öl och inte om de gamla vanliga "nära vatten upplevelserna!" ;)

När man börjar dricka öl, så är det ofta en lätt, ljus och "lättdrucken" öl som det handlar om, och sedan händer inte så mycket mer under åren än att mängden öl ökar! ;)

 

Men det finns alternativ! Här är ett alternativ! :) Det var min specialrådgivare vad gäller öl, som sa då jag va i butiken sist, "Hur du prövat den här? Den e bra!! Men den bör kanske ligga till sig nå't eller några år!" Så jag köpte ett prov, drack den källarsval, 14 grader, och tänkte se'n, den här va bra! Så det blir ett återbesök i butiken för att inhandla typ fyra till sex flaskor av den här, för lagring några år i källaren! Se'n!

Courage Imperial Russian Stout (nr 11711)

"Russian Imperial Stout eller bara Imperial Stout bryggdes extra alkoholstark för att klara transporten till det ryska kejsardömet där drycken var mycket populär under 1800-talet."

 

 

Annars inget nytt, jo förresten, i natt övernattade vi på ett slott. Liten släktträff då en i släkten fyllde åttio år. Med en liten matbit, tre rätters, och sedan trevligt samkväm. Bra mat i en bra förläggning!

 

De va förresten en liten pippi på väggen i matrummet!

I morgon ny vecka med nya utmaningar!

/Bengan

 Postat 2013-02-03 19:07 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 1929 / Jag har funderat, varför köpte jag egentligen den här Leican...

 


Det här e jag nog inte ensam om, att fundera på ett kameraköp man gjort. Men den här frågan e nog ännu mer underlig, varför köpa en Leica som förstakamera? Och dessutom köpa en gammal Leica, för kameran va från 1927 och kameraköpet skedde 1959! Jag gick till en fotobutik, Öbergs på Östermalm, och köpte som förstakamera, en gammal Leica alltså!  Visst e det litet konstigt? Men Ok, de va kanske en bra försäljare i butiken!  ;)

Men jag hade inga fotokompisar då, och jag visste inget om Leica va, hade inte läst några fototidningar, ingenting! Utan jag skulle bara ha en "familjefotokamera!" Så det kanske bara var slumpen, eller som sagt, kanske en skicklig försäljare som ville rensa i butiken vad gäller äldre begagnade kameror!  ;)

 

Bakgård 1960

Här är en en av de första "konstnärliga" bilderna jag tog med Leican! 

En kamera, ett objektiv, en film, va det redan från första början alltså! :)  Och så en exponeringsmätare från Ingenjörsfirman Tekno i Katrineholm. Som första-film i Leican hade jag en dia-film, Ferrania!

 

Exponeringsmätaren från Katrineholm ser ut så här! Totalt batterifri! ;) Men visst har det blivit några slitmärken på den under dryga femtio år...

Å så här började mina år med Leica, från 1959 och jag fortsätter ju med M Leica, om nu nå'n råkar ha missat det! ;)  Och det har funkat hyffsat under åren, så tycker i alla fall jag.

Det va allt vad gäller viktiga och existensiella funderingar från Gnesta i dag,  för Roffe har redan varit och puffat på mitt ben när jag sitter här vid datorn, och jag fattar vad han e ute efter!

/Bengan


Ps. Har nu i veckan börjat tulla på en julklapp! Fick en trepack öl i julklapp av de två bästa eleverna på Ellens Fotografiska!  Å visst låter namnet på den här Skotska Portern lockande! :)

 Postat 2013-02-01 09:27 | Permalink | Kommentarer (23) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 

Tidigare blogginlägg