Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1816 / Nikons proffskamera alla kategorier! Kanske även den allra bästa proffskameran!?

 

 


Nu kommer det säkert motargument till det här påståendet, men det är inget konstigt, för jag är heller ingen Nikon-specialist eller yrkesfotograf.  Å mitt först möte med Nikon va ju med Nikons mätsökarkameror. De va ju med mätsökarkamerorna Nikon startade sin "karriär", och man kopierade då det bästa som fanns på den tiden, Zeiss och Leica.

Se'n kom SLR-kameran, med Nikon F, som blev många proffsfotografers kamera, och följdes av Nikon F2:s olika modeller. Det här va slitstarka kameror, även om det blev litet glappt här och var på kameror och optik, så funkade grejerna!

Se'n kom den kamera som jag tycker e Nikons proffskamera alla kategorier, Nikon F3!
En "proffsautomatkamera!"  ;)
Det va väl först en del tyckanden bland yrkesfolk som va vana med de manuella Nikon F och F2, men efter ett tag så upptäckte många att det här funkade och va praktiskt, och att kameran va mycket slitstark!

Och jag som bara såg det hela på håll på den tiden, tyckte då i alla fall, att var och varannan proffs/yrkesfotograf gick omkring med en Nikon F3!   Onödigt många! ;)

Nåja, efter ett antal år så köpte även jag en Nikon F3, jag pallade inte för trycket! ;) Eller att jag hade blivit nyfiken på kameran! (Och det här va långt efter att Nikon F4 funnits på marknaden många år)

Så utan att ha använt Nikon F3 yrkesmässigt, utan bara som amatör, så vill jag nog ändå påstå att kameran e bra! Den exponerar bra! Å den e mycket slitstark! Och numera finns det dessutom mycket bra och billig begagnad optik att tillgå!

 

 

Min Nikon F3 utrustning ser ut så här. Nikon F3 HP med 2/24 mm! 
Jag gillar ju vidvinklar!  :)

 

Mycket mer va det inte i dag!

/Bengan

 


 Postat 2012-11-01 11:23 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg