Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4565 / Återvinning e bra för planeten! Att försöka att återanvända det som redan e tillverkat alltså!

En kompis gav mig det här loppisfyndet! Så nu skall vi sitta och titta på diabilder en kväll framöver! Återvinning! :)

Å då e det bra att fika på en loppis varannnan onsdag! Och hitta prylar! Och böcker! Det e väl det som e en del av framtiden, att återanvända saker i stället för att köpa nytillverkade! Att förlänga livstiden på våra prylar alltså, återanvända, och inte bara köpa nytt från Kina hela tiden! Även om det är miljötrendiga elbilar och elflygplan! För även nytillverkade elprodukter tar kraft och miljö från planeten! ;)

Jag tror även att vi förlänger livstiden på oss själva om man träffas runt ett fikabord!
Social samvaro är viktigt! IRL alltså! :)

.

Elmar 3,5/50 mm från 1932 på en digitalkamera!

Lästa nyss Affes blogg om skärpa och ljusstarka objektiv! Ljusstarka objektiv behöver jag själv mest när jag fotar analogt! De märkte jag på igår kväll när jag försökta ta en stämningsbild inomhus med Biogon 2,8/28 mm på en analog kamera! ;)

När jag fotar digitalt, så e det bara att skruva på ISO-knappen! Då räcker en Elmar 3,5/50 mm från 1932 hur lätt som helst! Även vad gäller skärpan! Ni ser den delförstorade bilden här ovan!

.

Men vad gäller ljusstark optik, så va det den här optiken som Leica-ägare på 1930 0ch 1940-talet försökte få tag på till sin Leica! För en fungerande ljustyrka på 1,5/5 cm va ganska unikt på den tiden!

Och som sagt, återvinningsfika i dag på loppisen i Viksängen i Södertälje från 15.00 c:a!

/Bengan

Ps. Närmaste pendeltågsstation till Viksängen är Östertälje! Sedan 10 minuters promenad!Postat 2019-04-03 09:38 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4565 / Omkring 2013-03-17 tror jag att det va!

Det va då jag bloggade om Contax G2 för första gången! Jag hade fått låna en Contax G2 med optik för att se om det kunde vara något att ha, och några månaders senare fick jag ett erbjudande från Tyskland att köpa en begagnad G2! Och det gjorde jag! Och för att sammanfatta Contax G2, det är en kamera byggd av tekniker, för tekniker! ;) Nåja, så illa e det nu inte, men aningen åt det hållet faktiskt! :)

Å nu är jag igång med kameran igen efter uppehållet! Å mest för att jag hittade en rulle Tri-X i kameran och att batterierna funkade! (Skall nog köpa några batterier att ha i reserv) Och att det e kul att fota med kameran förstås! Det jag saknar på Contax G2, det skall jag inte berätta om! Utan jag fotar!

.

Å vad gäller den stora oron bland oss riktiga fotografer, mobiltelefonkamerorna alltså, så e jag mycket imponerad av tekniken! Fototekniken i "kameran" alltså! Jag har ju min mobil som produktkamera! I iPhone 4S satt det en Zeiss-optik, vad det nu kan betyda, och vad som sitter i iPhone 5S det vet jag inte, men det blir lika skarpa bilder! Förstora! :)

Och i morgon onsdag, fotofika på Viksängens loppis i Sötälje! Från 15.00!
Väl mött där!

/Bengan

Ps. De va mycket Zeiss i dag, ursäkta! :)Postat 2019-04-02 19:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4564 / Att leva i två olika fotoliv samtidigt! :)

Fotar med Contax G2 i det ena fotolivet och iPhone i det andra! Å det beror mycket på tidens lösen, bloggar du inte, så finns du inte! Så för att finnas, så får iPhone för tillfället vara min räddningsplanka i det livet! Och det litet mer spännande och oförutsägbara, och även mytiska fotolivet, det får Contax G2 stå för! Så dagsbilderna här e tagna med iPhone! Å jag tycker skärpan via iPhonen räcker! Förstora gärna! :)

.

Ok, till varandet då! I dag en promenad i ett nästan folktomt Trosa! Men inte så konstigt att det e folktomt, det e ju arbetsdag för de flesta! Å Roffe fick hålla tempot! Han doftar sig fram, det e nog det minsta man kan säga!

.

Och fågelfoto med iPhone! Tror att det va en koll på om det går att bo med kommande ungar här i blomlådan på bron!

.

Och se'n en fika med havsutsikt! För vattnet därborta går ända ut till havet, nåja, till sjön i alla fall! (Östersjön)

Och jag tog såklart även bilder med Contax G2! Konstnärliga svartvita bilder! Men det e femton bilder kvar innan! :)

Ha en fortsatt bra 1:a april! Å se upp för, ja ni vet för vad! :)

/Bengan

Ps. Viksängenfika nu på onsdag! Alltid Viksängen jämn vecka, Tårtan ojämn!Postat 2019-04-01 18:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4563 / 1:a april hela året numera liksom! ;)

Numera e allt förflackat! Förr så va det mer ordning och reda! Förr började man äta Semlor på en viss dag, kräftor likaså, och en del annat gjordes på rätt tid! Å lurades det gjorde man på 1:a april!

Numera så e det 1:a april hela året på nätet! ;)
Det va annorlunda förr! ;)

Å strax ut med Roffe!

/Bengan

Ps. Viksängen på onsdag!Postat 2019-04-01 08:43 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 

Tidigare blogginlägg