Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4338 / Lägga straffar på Roffe, Jupiter-3 och om regnet!

Roffe behöver inte bara mat, motion och poesi, han behöver även snabbhetsträning! Påstår han själv i alla fall! När det e dags, ofta på kvällen, så petar han mig i knävecket med nosen, och går sedan till matpåsen och pekar med tassen på påsen! Så i går kväll va det snabbhetsträning! Eller rättare sagt, att jag knäpper iväg några av hans matpellets på köksgolvet, för att han skall försöka fånga dom! Å det blir som att försöka göra mål! :) Jag fintar ofta litet med pekfingret innan skottet, och då rycker det i Roffe, de tycker jag e kul! Roffe suckar efter några finter!

.

Å han e blixtsnabb den här lilla hunden! De gångerna jag kommer förbi Roffe, de e när jag får en stolpträff i nå't föremål!

.

Å väntar jag för länge, eller fintar för många gånger, så kutar han bara fram och tar det jag skall knäppa iväg! Å det går fort!  "Skyll dig själv", säger han, "du måste vakta prylarna"!

.

Annars rätt lugnt, för regnet kommer först i eftermiddag!

.

Och jag fotar vidare med Jupiter-3 från 1951 på Fuji X-E1, i alla fall vad gäller reportage och porträtt och liknande!

Intressant info om Jupiter 3+

/BenganPostat 2018-09-27 08:20 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4338 / Teknikens Värld e en riktig glädjedödare!

Blåhammaren 1980.  (M Leica, 35 mm Kodachrome)

"Att tillverka ett batteri på 100 kWh, i dag är det endast Tesla som erbjuder den kapaciteten, resulterar alltså i att 15-20 ton koldioxid släpps ut i atmosfären. En Mercedes E 220 d (diesel) släpper ut 102 gram koldioxid per kilometer vilket innebär att den vid blandad körning kan färdas mellan 14 706 och 19 608 mil för att nå upp till de 15-20 ton som elbilens batteri kräver vid tillverkningsprocessen".

Teknikens Värld alltså!

/BenganPostat 2018-09-26 22:21 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4337 / Fotofika på Viksängen!

Å vi tittade på bilder, diskuterade objektivet 7Artinsans 1,2/35 mm, Jupiter-3, fikade och berättade saker! ;) Kul och intressant som vanligt! Och tiden bara rasade iväg!

.

.

Jag passade också på att fota med Jupiter-3 från 1951 när någon satt aningen litet stilla! (Förstora bilderna om ni absolut måste kolla skärpan)

.

.

 Å de e inte bara å trycka av när man ställer skärpan manuellt! (Om dom kunde sitta stilla också, så hade det underlättat) Å så lysröret rakt in i optiken! :)

Men jag tycker ändå att den här gamla, och aningen repiga,"Ryss-optiken" från 1951 klarar av det hela rätt bra!

Nog för nu!

/BenganPostat 2018-09-26 19:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4336 / Människan brukar ju hylla sig själv för sin förmåga till abstrakt tänkande

Cykel på Gotland för en tjugo år sedan!

"Människan brukar ju hylla sig själv för sin förmåga till abstrakt tänkande. Det sägs alltid att det är tack vare den vi höjt oss över djuren. Vi är den enda art som vet om att det finns en framtid, och som därmed kan planera för den".

"Men nu när vi står här på löpbandet i gymmet, med en sockerfri vaniljkvarg i handen, och stirrar på en fondvägg som föreställer ett väldigt hav – då är det lätt hänt att tvivlet infinner sig. Hur avancerade är vi egentligen? I de blindas rike är den enögde kung, brukar det ju heta. Och så är nog fallet med oss: att vi är bäst av djuren på abstrakt tänkande betyder inte att vi är bra på det. Tvärtom tycks den förmågan trots allt begränsad hos människan."

"Vi har ett tillräckligt utvecklat abstrakt tänkande för att uppfinna flygplan och drömma oss bort till ett semesterparadis och spara pengar till biljetten, men vårt tänkande är inte tillräckligt abstrakt för att vi ska inse att om vi fortsätter åka flygplan kors och tvärs för nöjes skull så kommer vi snart att ha förgiftat planeten så svårt att vår art inte längre kan överleva. Våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att få ett litet helvete på grund av hur vi beter oss".  (Lisa Magnusson DN)

Tycker det här är en bra nutidssammanfattning av Lisa Magnusson!

Men ha nu en bra dag, och hoppas jag inte förstört dagen för någon! ;)

/BenganPostat 2018-09-26 11:56 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4338 / Early morning liksom! Å pensionärer som jobbar!

Så va det dags igen för hösten med mörker, regn och höststormar! Men jag hann klippa gräset i går, fixade pelletspannan i förrgår, köpte en pall pellets för några dagar sedan, så nu kan man sitta inne och mysa! Nåja, Roffe behöver gå ut vare sig det regnar eller snöar! Så friheten har sina begränsningar! Å min fru fortsätter att jobba fast hon också e pensionär.....
Men det e ett fritt val, hon tycker det är trevlig att jobba några dagar då och då! Å det kan väl vara bra så jag också hinner att vänja mig vid pensionärslivet! ;)

För övrig e det fotofika i Södertälje idag! På loppisen i Viksängen! Bra ställe med mycket böcker i fiket!

.

Pelletspanna!

.

Vad gäller fotoutrustningen, så kör jag Jupiter-3 från 1951 ett tag till på min Fuji X-E1! Det är härdande för fotosjälen att inte använda både hängslen och svångrem hela tiden! Man blir bara överbeskyddad och rädd för det okända! ;)

Och som sagt, allt e nu inte bara mys, men Roffe har redan hört regnet,
så jag håller tummarna att han kan vänta tills att han hör att det har slutat regna! :)

/BenganPostat 2018-09-26 07:54 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg