Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4189 / "Eftersom jag själv varken e hipster eller muslim..."

...behöver jag ingen hårväxt i ansiktet" Så skriver Per Mårtensen i DN i dag! Det handlar om klassmarkeringar alltså! Vi klär oss, använder olika attribut, medvetet eller omedvetet, som markerar vår klasstillhörighet! " Är de som bär solglasögon efter att solen gått ned,.....blinda eller bara dumma i huvudet!" Lou Reed typ, fortsätter Per Mårtensson!

Å vad man skriver och hur man skriver, avslöjar det också, typ liksom!
Läs gärna Mårtensens kåseri i dagens DN!

Annars körigt på morgonen! Redan fått två telefonsamtal, ett trafikinformantion typ! (Ett samtal från en lastbilshytt från Essingeleden, "det står stilla nu!") och ett samtal från en gångväg längs Södertälje kanal, "du skulle höra hur tyst och stilla det är här nu på morgonen!"  Vadå höra tystnad!
Nåja, det e två olika verkligheter!

.

Min verklighet just nu e att läsa DN, dra upp klockan och fundera på Fuji X100! Men mera verklighet kommer, skall snart ut med Roffe, innan värmen kommer, och samtidigt köpa planteringsjord och en del annat!

.

Originalet! X100!

Ha en verklig bra dag ni med! :)

/BenganPostat 2018-05-24 08:30 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 4188 / Några bilder från Tårtanfikat i Gnesta i dag!

Fotodiskussioner! Göran kom direkt från Lofoten!

.

Animerade diskussioner!

.

Och fika sittandes utomhus i skuggan är inte alls så dumt!

Det va mycket trevligt som vanligt, å när personalen stod och hummade bakom oss förstod vi att det va dags att avsluta det trevliga och bryta upp!

/Bengan

Ps. Jpg rakt ur Fuji X100S, och två knapptryckningar PS, autonivåer och autokontrast! Å så minska ned bilden å så in i bloggen!Postat 2018-05-23 22:14 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4187 / Att känna hur valvinden blåser, det är inte alls speciellt svårt!

Bakgård 1960

Tycker det är konstigt att inte några av de större partierna har märkt det här tidigare och tagit tag i problemet som ändå verkar vara ganska stort! Eller så har man tyckt att det inte är något problem! Å vad gäller valvindar, det tycker i alla fall jag är lätt att känna hur det blåser! Även tidigare om åren! Om man nu är litet nyfiken, och vill veta vad som det pratas om, då tror jag man måste gå ner och lyssna på verkstadsgolvet! Å man kan inte heller säga att det e fulprat, om man hör någon prata som man tycker e olämpligt! Då tystar man bara en diskussion och så händer det ändå saker, fast i bakgrunden! Och men den taktiken, så är det lätt att skapa ett nytt parti! Tänk så det kanske kan gå!  :)

Å nu står vi här! Eftertankens kranka blekhet liksom!
Så det enda som verkar ha hänt efter den långa oföretagsamheten är att man skapat ett nytt parti, ett parti som man nu i flera andra partier försöker härma, för att få tillbaka de röster som flytt till det här nya partiet, ett parti som man ofta kallar, "det fula partiet"!

Visst verkar det här litet oseriöst, och aningen fumligt av de "vuxna" partierna!
Det skall bli ett intressant val 2018!
Även om jag anar hur det går!
För det e inte speciellt svårt! :)

/Bengan

Ps. Fotofikat e i Gnesta idag! På Gustafsvik!

Postat 2018-05-23 08:45 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 8177 / Det går an, som han sa!

Sista promenaden med Roffe för kvällen brukar bli ute på gärdet, och det går an som sagt! Folktomt och det enda som hörs e lärkorna! Det e Aktuellt snart, de e kanske därför det e så tomt! Uppe till höger skall det snart byggas! Det va tusen år sedan sist! Och i morgon är det Tårtan på Gustafsvik! Det går också an!

Annars inga nyheter, för Fuji X100S fungerar utmärkt!

/BenganPostat 2018-05-22 23:15 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 4185 / Kafé Valand

Kafé Valand har legat på Surbrunnsgatan sedan 1954, och inredningen är i stort sett oförändrad sedan dess! Ett retro och kultställe alltså! Sista fikaträffen på vårterminen för Tårtangänget tänkte jag vi skulle ha just på Kafé Valand den 6 juni! (Har nyss ringt och kollat att det funkar) Så planera redan nu nästa fotofikautflykt! Och det är absolut ingen nackdel att göra ett fikabesök innan den 6 juni så ni vet var Valand ligger! Tex för att mäta ljuset inne i lokalen typ, och ta en fika!
Å Valand ligger nära mina hemtrakter, Sibirien!

Och så har ju i dagarna något stolpskott slagit sönder några fönsterrutor ut mot Surbrunnsgatan på Valand, så ekonomiskt stöd tar Valand gärna emot, typ att man fikar där! :)

/BenganPostat 2018-05-22 09:23 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg