Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4085 / Att samtala med någon! Det känner vi nog igen!

Götaplatsen

Läste i gårdagens DN om Stefan Eklund som har en hund som heter Svante. Han är en högst egensinnig hund. Varje morgon går de sin väl inpinkade promenad, i ur och skur, i sol och bitande vintervindar. Svante är ovanligt beläst och imponerande i sin breda bildning. Han är ettrigt elitistisk och fnyser åt husses passion för fotboll och andra plebejiska böjelser. Svante har vigt sitt liv åt litteraturen och konsten. Slitstarka och återkommande favoriter är tankens tunguser som Friedrich Nietzsche, Maurice Blanchot och Jorge Luis Borges.

Sokratates hittade sin Faidros att samtala med, och författaren till Gilgamesheposet gav Gilgamesh Enkidu som samtalspartner om livets korthet och den orättvisa döden, och Faidros återkommer i boken "Zen och konsten att sköta en motorcykel!"

Jag samtalar med Roffe när vi är ute! Roffe e också litet elitistisk  :)

Nu är vi åter efter en timmes diskuterande längs en bilfri bomväg, och Roffe gick direkt till korgen och lade sig när vi kom hem, och jag skall ta en påtår! Hittade en äppelmunk i frysen! :)

/BenganPostat 2018-03-05 11:17 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4084 / "Mörkrummet" har blivit populärare numera av lättförklarliga skäl!

Hans Christian Nygård, konstnär och korsordskonstruktör!

Förr så innebar mörkrum för bildframställning, en lokal eller utrymme som kunde mörkläggas till viss del, olika vätskor som skulle hållas färska och i rätt temperatur, förstoringsapparat, olika skålar, tänger/pincetter, olika papperssorter osv, osv, osv! Hade man möjlighet att ha en lokal där man kunde låta grejorna stå framme, så va det en stor fördel! Sedan kom ett visst mått av kunskap för att använda vätskorna, negativen och papperen så att det blev en bra bild! Å hade man inte lust med det här arbetet i ett mörkrum, så fanns det ett antal fotolabb eller framkallnings/bildmaskiner i nästan varje fotobutik!

Numera sätter man sig framför en dator som har ett bildbehandlingsprogram och en skrivare! Och man kan enkelt göra fantastiska bilder, både proffs och amatörer! Om man inte e nöjd med sitt utseende tex, så finns det programhjälp för det, eller man kan lägga på korn i bilden! Korn som man helst ville slippa förr! ;) Och det finns mängder av bildbehandlingskurser!

Och i startändan så kommer det "förbättrade" digitalkameror hela tiden! Som man måste hålla koll på! För kameralivslängden verkar ha minskat drastiskt de senaste åren! ;)

Alltså, jag får en känsla att man e fullt upptagen med att hålla koll på vad nytt som kommer i kameraväg ena ändan, och i den andra ändan så e man upptagen med spännande och intressanta bildbehandlingsprogram! ;)

Så om man tänker efter litet, vad kommer då själva fotografin in i bilden! Å då kanske fotografi på djupet, och inte bara som bildbehandlingsyta! ;)

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

/BenganPostat 2018-03-04 19:45 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4083 / Intressant läsning i DN i dag! Som jag känner igen, brukar ju diskutera Gödel med Roffe

Å det här känner nog de flesta hundägare till att det går att ha intressanta och spännande diskussioner med sina hundar! I dagens DN finns det några författare och hundägare som har skrivit om sina erfarenheter! Så det blir nog ett bokinköp snart!Problemet kan väl vara att det e jag som får högläsa för Roffe, för han gillar att ligga och lyssna när jag läser för honom! Och avbryter när han vill fråga eller har en annan synpunkt! Så läsningen blir ofta litet hackig, men trevlig och intressant!

Å idag fotofika i Gnesta! Gustafsvik!

/BenganPostat 2018-03-04 09:53 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4082 / Man fotar grejer som man tycker e lättast att fota när man fotar, så e det nog!

Linje 6 vid Roslagstull 1964!
Å i dag inget fotande, eller rättare sagt, det blev inte nå't bra tillfälle att fota, och det hade inte blivit något bra heller, för att bara fota för att jag måste fota, eller för att det går att fota, det blir aldrig bra liksom!

Så det får bli gamla bilder idag! Återanvändning! Här från förra Fotomässan!För risken finns, att visar du inte bilder under en dag eller två,  så kanske du inte finns på dag tre! Här Högalidsparken 1963!Fotifika på Twang för några år sedan! Å i morgon "kyrkkaffe" igen i Gnesta! Det verkar inte finnas något bra fik i Sötälje, utan man åker till Gnesta och fikar!

Hammarby boxning!
Å det skall bli trevligt att få fikasällskap på Gustafsvik igen! Skall försöka boka punchverandan! Så ser i alla fall en del av min söndag ut!

Och som sagt, bilderna e gamla och bara utfyllnad i bloggen! :)

/BenganPostat 2018-03-03 20:02 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 4081 / Bara en bild!

/BenganPostat 2018-03-02 13:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9 10 Nästa 

Tidigare blogginlägg