Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3923 / Att bli vän med sin kamera! Å visst missar X100 skärpan ibland!De e nog som vanligt bara träning som gäller! Jag menar att bli vän med kameran! Man får fota i tid och otid! Till slut så vet man vad kameran klarar av! Här på bilden ovan, har jag missat skärpan, men det beror nog mest på att både jag och motivet rörde sig!

.

Annars så funkar inomhussnapshots bra med X100 bara motiven står någorlunda stilla!

.

Å med snapshots så blir det mer levande bilder, och kanske litet humoristiska!

.

Men det går såklart också att ta allvarliga bilder!

Så jag kör vidare med X100 för att lära känna kameran ännu mer!

/BenganPostat 2017-11-02 14:40 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3922 / Bild på Tårtan i kväll!

Då den litterära delen av Tårtan redan är fint redovisad i en blogg,  då återstår bara en tekniksammanfattning! Så här kommer en autofokusbild på Tårtan! En chokladtårta! Mycket smarrig! Tack för den Ulf! Och autofokusen hann som synes med att ställa skärpan på tårtan, trots att tårtan va i rörelse i rummet mot kameran!  "Rörelse i rummet.."  låter som Einstein skulle ha nå't med en tårta att göra..  ;)

.Nåja, det blev litet blandade testbilder under kvällen och jag, jag menar kameran, missade nog skärpan på några få av ett tjugofemtal tagna bilder! Tycker min Fuji X100 klarar sig mycket bra trots åldern!

.

Men visst e den här snygg!


Ok, nog för idag!
Tack för idag!
Sov gott!
/BenganPostat 2017-11-01 23:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3921 / Min gamla Fuji X100 tuffar på! Som säkert nå'n flitig läsare av min blogg redan märkt! ;)

Å som vanligt, svartvit jpeg rakt ur kameran!

Å vad gäller X100, skyll på Fuji, de va dumt av dom att göra en så här bra och kul kamera! Då får man fotografer som e nöjda! Å vissa blir mer nöjda än andra! Så det finns alltså en liten hake i det här Fuji! ;) Men de här som e nöjda litet längre, e kanske ändå inte så många, vad vet jag!

.Å så blir det ju en hel del bloggskrivande såklart då man e nöjd med sin kamera! Kan bli för mycket skrivande om en gammal kamera kanske nå'n tycker!

Å andra sidan, vilken massa skrivande e det inte om allt det nya då! Och om nå'n skall köpa en ny kamera eller har köpt en ny kamera! Å all reklam för nya grejer som finns runt om oss hela tiden!
Men det e nog mera ett normaltillstånd, som man kanske inte märker eller tänker på, då man e mitt i det!

Och som sagt, skyll på Fuji, å inte på budbäraren!

Tårtan i dag!

/Bengan

Ps. Tycker fotografer skulle avvika litet mera i sina bilder!
Å då kanske man märks litet mera, även om man blir udda och utsatt! ;)Postat 2017-11-01 11:17 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg