Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3764 / De får bli som det blir idag, liggande spaning från trappan!

Värmen har kommit, och då får man ta det litet lugnare när man har päls! Så tidig utgång och sedan får spaningen ske från trappan! Där e det skugga, å man ligger bra, och ser bra, och så har jag en våt handduk på ryggen och friskt vatten i närheten! Inte mycket annat att göra mitt på dagen!
Men det kommer en kväll! :)
/Roffe

 Postat 2017-05-27 08:45 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3763 / Omväxling, eller vila från det litet tråkigt perfekta! ;)Ibland kan det kännas litet enahanda med de perfekta, eller nästan perfekta, objektiv som det numera finns att tillgå för oss amatörer! Då tycker jag det kan kännas inspirerande att byta till ett äldre objektiv ett tag! I dag va det ett Carl Zeiss Biogon från 1948 som satt på min X-E1! (Fast objektivet kom nog ut från fabriken 1946 eller 1947, och sitter i en Rysk fattning) Å det e inte bara ett äldre objektiv, utan objektivet har en intressant historia också! Men inte minst, så funkar det fint att fota med år 2017 också! :)

.

Fina färger va, som vi säger i amatörkretsar! ;) Ibland så stannar Matte och bara står och tittar!

.

.

Jag tycker optiken funkar bra även till snapshotsporträtt!

Skall sätta på en liknande Zeissoptik på kameran i morgon!
En något senare årgång bara! Om växling förnöjer!

/BenganPostat 2017-05-26 22:10 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3762 / Det finns fördelar och nackdelar med allt! Ofta fördelar!

Raukarna och rosornas ö, Gotland, har kvalat in på en andraplats på reseguideboksföretaget Lonely Planets lista över de platser i Europa som är mest värda ett besök i sommar. Å andra sidan, vi brukar åka till Gotland på vår och höst! Så det e egentligen inga problem med trängsel å så'nt! Å på vår och höst e det lättare att få plats på Gotlands bästa matställe också!

.

Å den här offerkällan ser inte så många, för man e mest fokuserad på husen därborta! Man har semester, och har ett besöksprogram att följa, och då blir det bara husen,
se'n iväg till nästa glasställe och sevärdhet! ;)

Men visst e det kul att Gotland e så populärt!
Nåja, Ok då, lagom e väl bäst! :)
/BenganPostat 2017-05-25 08:52 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3761 / Att ställa skärpan manuellt, visst går det, men svårare!

Efter Tårtan i dag gick jag till Dubbeltolvan! (Ni som läst Slas vet nog va det handlar om) Och när jag kommer ner, så e det morsningar, nickanden och en hälsningar på ett speciellt vis! :)
Men som sagt, att ställa skärpan manuellt e svårt!

.

Här är det lättare!

.

Och bilder skall visas på väggen där dom hör hemma, å inte på nå't galleri! ;)

.

Å här ser man att man bytt väggströmbrytare och satt igen trappan!

På vägen till Pendeln så verkade det va litet rörigt på sta'n, så det kändes skönt att komma hem till "landet" och där kunna sova med öppet fönster utan problem! Även Roffe sover mest hela natten, även om fönstret e öppet, men skulle han höra det minsta ljud, då! Men det e mycket sällan! Jag menar, det e sällan ljud på natten på landet! :)

God natt!

/BenganPostat 2017-05-24 23:52 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3760 / Morgontankar om demokrati!Vissa tecknare tycker jag sammanfattar nutiden på ett bra sätt! Även om bilden är några år gammal! Och folkhemmet e nog passerat numera! För nu e det marknaden som är det nya Folkhemmet!
Å i stället för att nå'n annan väljer åt en, så får man välja själv hos Folkhemsmarknaden, å det e väl superbra! Å det e väl det som e tanken med demokrati också, att kunna få välja!
Å ju fler val, ju mer demokrati då såklart!

.Annars rätt lugnt, förutom Tårtan i dag! ;)

/BenganPostat 2017-05-24 09:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg