Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3721 / Morgonstund och Tårtan på TORSDAG denna vecka!!
Måndagsmorgnar förr då va jag på jobbet, eller på väg till jobbet vid den här tiden! Och det va väl en intressant tid de med, men den här tiden e också mycket OK, bla för att få sitta kvar vid frukostbordet och läsa klart! :)

Jag går nog upp som vanligt, vid c:a 06.30 men där slutar likheterna! Och söndagskvällen är också annorlunda, inget funderande på möten i veckan, resor eller vad som e Pg i veckan! Nu e det såklart andra planeringar, och tempot e annorlunda, i alla fall på morgonen! ;)

Fick två tjocka allmänbildande fotoböcker av en kompis i går, tack Ronny! Det e mycket fotohistora såklart, men jag tror historia e viktigt att kunna för att kunna tolka nutiden! Å det gäller såklart inte bara fotohistoria!

De va läsning i morse om Life-fotografer, också läsning i Fotosidan Magasin och i DN såklart! Läste på om pixlar i Magasinet och jag blev väl litet klokare, så jag tror att Fuji X-Pro2 med 24 megapixlar kan ta lika skarpa bilder som Leica M10 med 24 megapixel, fast Fuji X-Pro2 gör det till ett billigare pris!

.Och ute skiner solen, litet tråkigt fotoväder kanske, dramatiska moln e ofta bra!

Och som sagt, Tårtan e på TORSDAG denna vecka!

/Bengan
Postat 2017-04-24 07:12 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3720 / Jag undrar om inte gatufotografer klamrar sig fast i färg litet för mycket ibland?

Innan dom murade igen...

Man tänker att verkligheten e i färg, å svartvitt tillhör en förgången tid, och då blir det färg!
Men en bild e bara en bild, och för att försöka förmedla en känsla i en bild, e ofta svårt! Då kan svartvitt nog vara till hjälp i vissa fall! Och fungera mycket bra även i dag! Svartvitt kan hjälpa till att renodla ett bildbudskap! Konkretisera liksom!

Ibland när jag ser gatufoton i färg, så kan alla ovidkommande färger dra till sig min blick så jag tappar sannolikt bort mig från det fotografen vill visa mig!

Och ute på gatan, i verkligheten alltså,  så e det mycket färger, i reklam tex, och färgerna kommer och går nästan hur som helst i de motiv man ser och fotar,  så vad göra!
Vissa bilder, även i gatufoto, kanske kan funka bättre i svartvitt!

Men visst finns det bra gatufotobilder i färg, det e inte så jag menar, men då handlar det ofta om få färger! Sparsmakat med färg alltså! Och medvetet användandet av färgen! Och färgerna ingår ofta som ett bildelement!

Men jag tror det ändå e bra att fundera på om det alltid skall vara färg, om man brukar ha det i gatufoto!

/BenganPostat 2017-04-23 13:01 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3719 / Det här med megapixel! :) Och så Tårtan på TORSDAG nästa vecka!Pixeltätheten verkar var viktig hos en kamerasensor! Så en större sensor behöver inte automatiskt betyda högre upplösning! Så en mindre sensor skulle kunna funka lika bra? Om den e pixeltät?

Och två sensorer, en "halvformat" och en FF, med samma antal megapixel,
skulle det kunna bli lika bra skärpemässigt?

Och om man talar om likvärdiga sensorer vad gäller antal megapixel, både Fuji X-pro2 och Leica M10 har ju 24 megapixel! Skulle dom kunna vara likvärdiga då vad gäller skärpa?

Nå'n som vet?

/Bengan

Ps. Vi kör Tårtan på torsdag nästa vecka! Men bara på en torsdag just den här gången! :)Postat 2017-04-23 09:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3718 / Mera automatkamera! Kvällsfoto i Gnesta!

Mera enhandsfoto också! Jag har Roffe i koppel i vänsterhanden och kameran i den högra! Så de e bara å sikta å trycka av!
.

Här e utsikt bort mot kyrkan med regionaltåg, pendeltågsstationen och parkering här nedanför! Jag står i en trappa och fotar! Trappan går dit ner!

.

Och här e det fotat åt andra hållet, från det håll vi kom alltså! Hit e det c:a fem minuter hemifrån! Lagom kvällspromenad för sista turen med Roffe!

God natt!
/BenganPostat 2017-04-22 22:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3717 / Fotat med automatkamera! :)

Det mesta går ju automatiskt numera, så man slipper göra så mycket själv! Ibland e det praktiskt också! Som nyss när jag va ute med Roffe! Hade Roffe i koppel med vänsterhanden och kameran hänger runt halsen, då e det bara att ta tag i kameran med högerhanden, och med autofokus, auto-ISO så e det bara att sikta och trycka av!

För övrigt så blev det samma runda som i går kväll! Roffe ville ha det så! De va intressanta dofter på ett ställe som han inte va riktig klar över och ville kolla det spåret litet mera sa han! Vadå för spår? Har han läs Leif GW nyligen? Å jag vet nog va det va för spår, det va en tik som hade gått där, men det sa jag inget om!

Å det va blåsigt på "Tundran" idag, men vad gör man inte! ;)

/Bengan

Ps. Vad gäller den aviserade avstängningen av vattnet 07.00, så rinner det ännu i kranen 12.00, å det e väl bra på nå't sätt! Men nu har man börjat gräva nere på gatan och står och fikar via thermos på avspärrningarna, så det e nog saker Pg! ;)Postat 2017-04-22 12:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg