Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3682 / Åter efter Loppisen och med många trevliga och intressanta samtal i åtanke!Att stå, Ok, jag kunde sitta en liten stund då och då, i sex timmar och svara på frågor och sälja prylar tar på krafterna! Jag hann i alla fall köpa en kaffe och en kanelbulle, men fick ta det stående på "arbetsplatsen"!  Nytt för i år va att man släppte in några köpare innan öppning, det märkte jag först när en man från ett östland plockade bland mina knappt uppackade grejer och sa att han hade pengar, och visade en rulle sedlar! :)

Och efter öppnandet så rann prylarna iväg ganska bra, sökare, motljusskydd, objektiv och nå'n M Leica! De va nästan bara ungdomar som handlade!  Med Swish! ;) Men Swish funkar ju bra på min gamla Nokia från 2003, så det va inga problem!

Kände igen en uppköpare från förra loppisen, tror han va från ett tysk kameraauktionsfirma! Förra gången kom han fem minuter före 15.00 och lade upp en bunt Eurosedlar på bordet och pekade på några saker jag hade kvar! Den här gången va han tidigt och väldigt ivrig på några saker som jag knappt hade packat upp, "How much?"  Jag svarade och han sa, "Too much!" Ok sa jag!
Men han kom åter efter en timme, men han tyckte fortfarande de va för dyrt, och då han talade i Euro så sa jag att det blir för krångligt med Euro, jag måste ju gå till banken! Ok sa han och gick! Efter ett tag så va han tillbaka och sa att han hade växlat till SEK! :) Då förstod jag att han va sehr intresserad av grejerna! ;)

Och så va det många andra trevliga samtal, både med kunder och fotovänner! Allt från DN fotografer till LP Fotovänner! Hade även ett längre samtal med en annan Fujifotograf som också kör äldre analoga objektiv på sin Fuji! Kul med likasinnade nördar!

Å så va den här loppisen slut! Så tack Mattia och medhjälpare! Allt funkade mycket bra som vanligt! Å de va mer folk än förra gången! Å de va mycket bra kanelbullar till kaffet även den här gången!

Och efter fyra loppisar så har jag inte så mycket kvar i kameraskåpet!
Utom det absolut nödvändigaste såklart! ;)

/BenganPostat 2017-03-26 12:33 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 3681 / SMHI slipper bli bättre i sina prognoser!Träffsäkerheten i SMHI:s prognoser blev inte bättre än knappa 85%  trots inköp av en större dator! Men så e det, alla måste uppfinna sitt eget hjul i en historielös tid! ;) Hade man Läst Edward Lorenz, och fjärilarna, så hade man såklart fattat det här utan att köpa en ny dator! ;) Men kan såklart mata in alla uppgifter i hela jordatmosfären i realtid, men det som händer e att svaret man får ut, de e det som man får när man tittar ut genom fönstret i samma ögonblick! :)

Nåja, nu skall jag inte vara helt orättvis, visst går det att göra säkrare prognoser, märk väl, prognoser! Så med erfarenhet och en större räknesnurra, så kanske 80-85% ändå e ganska bra!
Se'n kan litet sunt förnuft hos den som ger sig ut på sjön typ, göra resten! :)

Och, även om man skulle kunna mäta läget på alla ingående atomer i jordens vädersystem, så e det inte säkert att man får ett speciellt bra svar på hur de här atomerna fungerar ihop i stora hopar! Mao, bara för att man har kunskap om naturens alla minsta delar, så betyder det inte att man får veta hur dom funkar exakt i större sammanhang! Dom kan funka mer än annorlunda, och plötsligt också! ;)
/BenganPostat 2017-03-24 09:59 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3680 / Som sagt, förberedelser inför kameraloppisen i morgon!

Här er'e mycket motljusskydd!

Sammanfattningen vad gäller loppisen e att där finns nästan allt! Vare sig man fotar storformat, eller småbild! Tillbehör finns också i mängder!

Jag har inte så mycket kvar i kameraskåpet numera, jag har sålt det mesta på de tidigare auktionerna, och ligger efter det, en dryg Leica M10 plus! Men känner att Leica M-tiden e förbi för mig!

Jag hade min M Leicatid från tidigt 1960-tal och fram till 2010 c:a och det va kul, spännande  och funkade bra! Men jag gillade aldrig att framkalla film, så rullhögen växte i kylskåpet! Så när gode vännen Leif Liard fixade fram en av de första Fuji X100 till påseende på Tårtan!  En liten Leicaliknande digitalkamera, som Leica borde ha gjort!  Så det blev en X100 och nu har jag också en X-E1! Å den här X-E1:an e väldigt kul och mycket kompetent, och sätter jag på ett Fuji originalobjektiv, typ 18 mm f2, då e det inte kameran som e problemet vad gäller tillräckligt bra bilder! :) Å jag kan även fota manuell med E-E1:an, tex nostalgifota med några Summicronobjektiv!
Så de e nya tider och härliga tider igen!

/BenganPostat 2017-03-24 07:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3679 / Sortering inför loppisen, och en fikaträff i går!

Canon 1,8/35 mm på Fuji X-E1! Och jag tycker skärpan räcker trots att optiken e över femtio år gammal

Å vad gäller loppisen, de kameragrejer jag inte använder speciellt mycket borde jag göra mig av med, det låter väl logiskt! Men så finns det vissa grejer som e litet speciella, tex det här objektivet jag fotade med i går, en liten Canonglugg på 1,8/35 mm, för jag hade en likadan glugg på 1960-talet,  så de e litet nostalgi i den! Men jag har dubbletter av några objektiv, typ Jupiter-3, där borde det vara lättare! Så vi får se!

.

Å köpte en bok i går för 30:-  Vi fikar ofta på en loppis i Södertälje! 
Ni ser också den lilla Canongluggen på bordet! Objektiven va mindre förr!

Nu skall Roffe och jag ta en längre promenad i det vackra vårvädret!
Carpe liksom!

/BenganPostat 2017-03-23 08:45 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3678 / Nu kommer nog den som också har den här Leicaoptiken att nicka gillande! * Bloggen uppdaterad!

Läser en testrapport alltså! Å andra sidan, de som testar e också från Tyskland, å dom håller väl andra Tyska företag om ryggen! ;)

.

Ok, å vem skall man lita på i dagens läge när allt handlar om pengar?
Men jag tror i alla fall på det här "oberoende företaget" eftersom jag har den här optiken! Det blir lättare så! ;)

För övrigt så sitter jag och våndas inför loppisen!
Men jag får skylla mig själv! :)
/Bengan

Ps. Här e uppdateringen" Om skärpa!
"And last but not least, this beaty. This is actually a bit of a cheat, as it is not and has never been a Leica lens, but it bloody well should have been. I think this could possibly be one of the sharpest lenses ever made in the history of 35mm camera lenses."

Författaren talar om 45mm Planaren för Contax G!
Man kan numera bygga in en Planar i en M Leicafattning eller även använda optiken via en adapter på tex en digitalkamera!
Postat 2017-03-22 08:53 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg