Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3672 / Mera rensning och snart e det kameraloppis också!

Men skall inte låta saker ligga som man inte använder! Så i dag åkte en del cykelprylar iväg som jag inte använder! Det va en samlare av cyklar och Campadelar som köpte dom! Kul att en så kunnig person tar hand om dom!

Å så e det snart kameraloppis, skall kolla i skåpet efter nå't i Leicaväg!
Nå't bör jag hitta! ;)

/BenganPostat 2017-03-16 15:51 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3671 / Selfies, vårnarkolepsi och Tårtan!
Selfies har funnits i fotohistorien sedan länge, men det hela kom inte Pg på allvar hos amatörfotograferna förrän mobilkameran! Men nu är Selfie på banan så det ryker! För alla är ju numera fotografer! ;)

.Och så e det en hel del problem med vårnarkolepsin! Såg det i går på väg till Tårtan! Men dom flesta hinner få fatt i ett stöd, så det går ändå ganska bra!

.Och så Tårtan, där va vi många! Tror vi va femton eller sexton stycken, flera kom och gick, så det e svårt att hålla en riktig koll! Upptäckte flera ansikten när dom sa hej och gick! :) Mycket beror det här på att man e så inne i diskussioner med närmaste bordsgrannar att man får en mycket begränsad rumsuppfattning! Mao, de va mycket kul och inspirerande!

/BenganPostat 2017-03-16 08:30 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3670 / Morgonstund har guld i mun och det e skönt med en tidig promenad! Tårtan i dag!

Hade ingen soluppgång från havet!

Nu e det här såklart en sanning med modifikationer, visst e det skönt att sitta vid havet i soluppgången, och se'n ta en skön morgonpromenad på stranden, men i morse va det litet annorlunda med den guldmunnen! Orosmomentet kom redan åkande i går eftermiddag när vi satt och åt, kommunen kom körande med Broadway, en gatusopmaskin! Och det vi, eller jag, brukar göra, är att sopa ner gruset på gatan från den gångbana som vi har vinteransvaret för! Femtio meter gångbana! Å då det ännu inte va maskinsopat på gatan, 06.30, så va det här bara en tidsfråga innan Broadway kom!  Så det blev en snabbfika å så ned på gatan med sop och kratta! Å jag hann! :)

Nu en påtår i ett aningen lugnare tempo!

/Bengan

Ps. Bilden ovan e nog tagen med nå't sån't här!Postat 2017-03-15 08:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3669 / Tårtan i morgon från c:a 15.00! (Och resten i bloggen e bara litet nördig utfyllnad)
Som sagt, Tårtan e på banan igen efter att ha varit stängd pga. vattenskada! Så inga nyheter är bra nyheter! Vi sitter från 15.00 c:a, men den som så vill kommer och går som det passar!

Å så till det nördiga! Jag gillar den lilla Jena-optiken Biometar 2,8/35 mm! Biometaren gjordes av Jena i öst för Contax II i väst, men snart så gjorde Västtyska Zeiss några egna 35:or och då va tiden överspelad för Biometaren! Jag fotade några rullar med Biometaren på Contax II, och nu sitter den på en digitalkamera!

Men det e en intressant konstruktion! Men kanske litet för tidig, de glassorter som fanns då räckte nog inte riktigt hela vägen!

.Test på full öppning med Biometaren! Bilden går nog att förstora litet!
Alltså, en intressant optik, tillverkad i en ganska lite serie! Och jag tycker den tecknar bra! I alla fall för mina behov som inte fotar tegelväggar utan bara kakelväggar! :)

De va de om det!
Å som sagt, Tårtan i morgon!
/BenganPostat 2017-03-14 17:28 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3668 / Min fru fick en sten i munnen när hon tuggade på en vegbiff! Äventyr på en lunchrast alltså! :)Å då kontaktade jag tillverkaren såklart! Men det skulle jag inte gjort enligt Konsumentverket! Men nu va det redan gjort, och Nestle/Hälsans kök tog emot den lilla stenen som min fru bitit på! Men efter en månad hade jag inte fått nå't svar, utan bara: "tack för att du väntar"  från Nestle i norra Tjeckien eller från Kibbutsen Lohamei HaGetaot ­belägen vid Haifa i norra Israel. (Så står det på förpackningen i alla fall)

Fattade då att Hälsans kök, som jag tyckte lät så himla svenskt, inte e så himla svenskt! ;)

Så ett konsumettips, kontakta inte tillverkaren om du biter på en sten i färdigmaten, utan gå till butiken! Så nu går jag till butiken med ett antal mail och bilder på stenen!

Men min fru sa, ta för jösse namn inte de här Quinoa-biffarna en gång till!
Traumatisk antagligen!

/BenganPostat 2017-03-14 09:40 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg