Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3381 / Som sagt, det får bli två kameror i stället för en digital M Leica!

Ni som inte fotat med en M Leica sedan tidigt 1960-tal har nog svårt att förstå mina återkommande funderingarna om en digital M Leica. Men så är det ofta, har man inte upplevt en sak, så kan det vara svårt att förstå!

Och fick klämma på en digital M Leica igen igår! Sanningen är såklart att jag har svårt att låta bli att klämma på den digitala M Leican när tillfälle ges! :) Och visst e det vackert med mässingen som tittar fram, och se'n igenkännande ta i kameran, titta i sökaren och höra ljudet av slutaren när man trycker av! Tung kamerakänsla liksom!

.Men jag hade tyvärr Fuji X100-sökaren att jämföra med,  då blir  sökaren i den digitala Leican inte riktigt i topp längre! Man kan väl undra varför inte Leica gjort någon liknande sökare som på X100 på någon av sina egna "enklare" digitalkameror? Fujis kombination av optisk och digital sökare är något enastående!
Men visst känns Leican som en trygg "pansarvagn" jämfört med Fuji, men å andra sidan, med litet försiktigt handhavande så tror jag att en Fuji kommer att fungera i ett antal år den också! Annars får man köpa en ny X100! En begagnad X100 kostar nog som en service på en Leica M9?! ;)

Å visst vore det intressant att köra mina äldre Leicaobjektiv på en digital M Leica i fullformat! Å förresten, jag har sett flera M9:or till salu nyligen! Å priserna går ner! Å det beror nog på att en M9 blir inte tekniskt yngre med åren, och service kan ofta tillkomma på en äldre kamera!

Nu säger kanske nå'n att en Leica behöver sällan service! Nåja, men ifall man behöver litet service, för kameran e gammal, eller om olyckan e framme, då e det Tyskland som gäller!
Med tyska priser priser och väntetider därefter! ;)
(Den analoga Leican fixade Werner på LP-Foto)

Och som sagt, tekniken i en Leica M9 är nog litet omodern numera, det vågar man väl påstå? En Fuji X-E1 levererar nog "bättre" bildfiler än en Leica M9 gör i dag!
Så med viss vånda, å det e med mycket känslomässig vånda alltså, så e det X100 och X-E1 som gäller numera! Om det e bilderna som e viktiga och inte nostalgikänslan!

.

Och när suget efter att använda ett Leicaobjektiv på en digitalkamera blir för stort, så går en X-E1 mycket bra att använda! Det blir ungefär som en Leica M8, fast med bättre bildfiler som sagt!

Och som sagt, jag undrar hela tiden varför Leica inte gjorde nå't liknande som Fuji X100?
För en X100 e ju en Leica! :)

/Bengan

Ps. Som sagt,  fotat M Leica sedan tidigt 1960-tal, därför detta skrivande! ;)Postat 2016-09-01 11:56 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 ... 10 11 

Tidigare blogginlägg