Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3282 / Asocialt beteendet nu på morgonen, men senare blir det mera socialt!

För motsatsen till Sociala medier måste väl vara Asociala medier! Typ papperstidningar osv! Men jag tycker att det här asociala beteendet ändå har vissa fördelar! Jag upplever det så i alla fall! När jag läser tidningar så här på morgonen, så blir jag inte störd, utan jag får fundera i fred på det jag läser för tillfället!  Senare på dagen så går jag in i den andra världen, den Sociala medievärlden alltså!

Fast, litet konstigt e det att kalla det för sociala medier, när man ofta sitter instängd på sitt rum och "talar" med andra! Men de e nya tider, och nya begrepp! :)

När jag ändå håller på med otidsenliga saker,  så skall jag få hjälp med att uppdatera min X100 av Södertäljeavdelningen för X-kameror! Även om min Fuji X100 e fyra eller fem år gammal, så levererar den! Läste ni, leverera!  :) 
Modernt och trendigt ord! Hörde det på Tv i går!

Slut för nu!

/Bengan

Ps. Här e mera om det moderna och sociala!  The Brave New World! ;)Postat 2016-05-26 09:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3281 / Pensionärslivet e tempo hela tiden! Men klart självförvållat tempo! :)

När jag jobbade, tänkte jag inte speciellt mycket på pensionärslivet! Hade väl en aning om att det skulle bli litet mindre pengar, och kanske mindre att göra! Men oj vad jag bedrog mig, vad gäller att göra alltså! Men det e ändå Ok, för det mesta är det egna projekt på nå't sätt, tex att gå ut med Roffe, städa, handla, laga mat och fixa på tomten, läsa F&F och åka till återvinningen! Å så litet foto, mer läsande, och annat som dyker upp, å så va den dagen slut! :)

Men det gäller att hålla reda på mat och fikaraster, när det inte e lagstadgat! Och den här lilla tjugominutersvilan mitt på da'n inte att förglömma, men det gör jag ibland! Glömmer bort att ta den alltså! :)

Å vad vill jag säga med det här då? Jo att det e ganska rörigt, men trevligt att vara pensionär! Bara man får vara frisk, och de e jag i det stora hela!

Å idag skall jag försöka boka in en fikaträff med min privata serviceavdelning för Fuji X-kameror i Södertälje!  "No Man Is an Island!" (John Donne)

Å Roffe sover fortfarande!
Å idag skall det bli regn på em!

/BenganPostat 2016-05-25 08:54 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 3280 / De va ett dj-a skrivande om M Leica! Va e det för märkvärdigt med den då!!

Kameran e nog ändå litet märkvärdig faktisk, å när den kom på 1950-talet så va det en sensation! Ok, de va väl då de! Eller?  Kanske, och kanske inte! För av någon anledning så har många fotografer fortsatt att fota med den här kameramodellen ända fram till nutid och fortfarande! Även berömda fotografer! Å varför då? För att den sannolikt funkar utmärkt efter deras speciella behov! En ganska liten och nätt snapshoot, reportage och  gatufotokamera, med mycket bra och kompakta objektiv!

Men när den digitala M Leican kom så blev det ändå litet missnöje och gnäll, för den nya tekniken borde ju ge möjligheten till en något mindre kamera, och till ett hyffsat pris! Och de nya M-objektiven blev också litet större, sannolikt för att kompensera svårigheten med fullformatsensor på en mätsökarkamera! Så det som M Leica tidigare stod för, en liten och kompakt kamera, till ett någorlunda hyffsat pris, verkade rinna ut i sanden!

Och en del analoga M Leica ägare avstod nog från att bli digitala, sannolikt för prisets skull!  För till det priset fick man en japansk kamera som levererade lika bra bildfiler, båda snabbare och oftast billigare och med mycket bra optik!

Men längtan till en ny modernare digital M Leica fanns ändå kvar hos många M Leicafotografer! En liten kompakt snapshoot-kamera! En moderniserad M-Leica! Litet år CL-hållet! 

.

Men då kom den kameran, men hos Fuji,  med X100! Den "mätsökarkamera" som Leica  borde ha gjort! Å sannolikt hade det funnits utrymme för en så'n här modell hos Leica, med tanke på de olika digitala modeller Leica har, eller har haft under de här digitala åren, även i samarbete med andra företag! 

.

Så nu får vi se vad som kommer från Leica! Om det kommer nå't! Man kanske har lämnat det här mer kompakta tänket! Men har faktiskt sett ett patent på en digital mätsökarfunktion! Vi håller tummarna!

Om det nu inte är försent, för tiden har gått, och andra tillverkare har numera mutat in området, som Fuji tex!

/BenganPostat 2016-05-24 08:54 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3279 / Två bloggar efter varandra, ursäkta, men kunde inte låta bli!

De e inte mitt fel, de e Ronny's fel, (Södertälje) som sände en länk. Och rubriken på artikeln som länken leder till är, "Fuji is the Leica of the new Millennium"

De e såklart inga nyheter, så har jag tyckt ganska länge! Tyvärr måste jag också säga, för jag e uppvuxen med M Leica... 

Och som sagt, ursäkta massfabrikationen av bloggar idag! Less is more! ;)

/BenganPostat 2016-05-23 07:55 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 3278 / Den subtila, knappa och kanske intellektuella amatörfotografin finns den?

Firenze..

Och har man ont om färg, och få pannåer, så kanske man tänker sig för och planerar en del innan man målar en tavla! Man skissar, funderar igen på motivet man tänker fästa på en pannå, suddar kanske och skissar igen, för att till slut bli nöjd, och börjar måla tavlan färdig!

Det här sättet att arbeta på känns nog ganska väsensskilt från dagens bildtillverkning, eller kalla det amatörfotografi! Ett överskott på pannåer kanske man skall säga! ;) Är det nå'n nackdel då med att ständigt göra nya bilder hela tiden! Det beror på vad man e ute efter! E man ute efter bilder som stannar kvar i åskådarens medvetandet,  så kan det bli ett problem! Bra konst är ofta unik! Men inte unik för att den e många och ständig kommande! Det e inte unikt! 

Men det e nog tekniken som lockar och styr, och till stor del tagit över hos många bildmakare och bildtittare! Utan att man tänker på det! För det går ju att göra nya bilder hela tiden,och titta på nya bilder hela tiden!

Och som sagt, åskådarna tittar också på bilderna snabbare under kortare tid! De står inte utanför tiden! Man bläddrar igenom en hög med bilder så att säga! Det litet genomtänkta tittande hinner man inte med! Det är nog så, ursäkta, att bildtittandet på Facebook och liknande, har satt ribban, eller "lärt" oss hur tittar på bilder för att hinna med alla nya bilder!

Så det e nog en utmaning att göra bilder i dag! Som man inte bara bläddrar förbi!

Så lycka till! ;)

/BenganPostat 2016-05-23 07:34 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg