Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3052 / Det känns segt och mörkt i dag! Å de e fortfarande nästan mörkt ute!

Slussen

Bild från Slussen!

Och läser morgontidningarna!
Och ute regnar det!

Ha en bra dag!

/BenganPostat 2015-11-25 08:21 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3051 / Fuji X-E1 med Nikon SLR-optik!

När man vill ha trevligt fikasällskap, då ringer man åt Södertäljehållet! Då släpper en fotokompis allt vad han har i händerna på jobbet och kommer! Och tar med några Fuji X-E1 kamerahus och objektiv så vi har nå't att göra till fikat! :)

För de e det här med Fuji X-E1 igen! De e en liten smart kamera! När jag sitter och ställer in skärpan på kameran så kommer en tanke, kunde inte Leica göra nå't liknande på en fullformatskamera?
Alltså, en kamera som X-E1 men med fullformat! De vore grejer! Det smarta vore även att ha en  optisk sökare som vanligt på Leica, men med en liten inspeglad digital fyrkant mitt i sökaren för avståndet! Då försvann även problemet med fokusskift på vissa ljusstarka objektiv!
Hallå Leica! Hör nå'n det här?

Den här digitala avståndsinställningen med förstoring och det här crispiga som kommer när skärpan ligger rätt, funkar ju utmärkt bra på Fuji! (Jag har även den avståndsinställningen på min X100, men där e det ingen större finess med att ställa in avståndet manuellt, då kamerareglagens överföringar sker digitalt och e ganska okänsliga. Så det manuella i X100 e mest ett retropålägg)

.

Här e Ronny fotad med Fuji X-E1 och Nikon AI 2,8/35 mm och manuell skärpeinställning!
Det kändes bra att skruva in skärpan manuellt på Nikonoptiken, och se i sökaren när det krispiga kom. Och så finns det en skärpedjupsskala på optiken! De e bra att ha dagtid i bra ljus på sta'n tex! :)  

Så fotograferingen med Fuji X-E1 och Nikon SLR-optik funkar bra, och beror mycket på att Nikonoptiken kommer en bit ut från sensorn! Det blir annorlunda med Leica M optik!

Men tänker ändå försöka pröva Leica M-optik på Fuji X-E1! Så har nå'n tips på ett bra adapterfabrikat, eller har en M-adapter till utlåning alt, försäljning, så vore det intressant!

/BenganPostat 2015-11-24 15:58 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 3050 / Det finns talanger!

Säkert har några av er redan sett och hört det här musikklippet, men ni som inte gjort det, håll till godo! Och som André Rieu säger, nio år gammal!

https://www.youtube.com/watch?v=Yom-UzSDGmI

Å snart e det vinter! Hoppas jag! :)

God natt!

/BenganPostat 2015-11-23 23:51 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3049 / Vilken häftig grej på Gnesta julmarknad!

När man sett några julmarknader under åren så kan marknaderna kännas ganska lika, men i små orter finns det fördelar, man träffar människor man känner,  tex grannar,  människor från butiker, från företag och från Kommunledning! Och de e trevligt och intressant! Och idag såg jag också nå't nytt här i Gnesta!

.

Kolla här! Vilken häftig liten kaffebil!

.

Å en riktig kaffemaskin e de monterad baktill i bilen! Med kranar och handtag! Det kallar jag fordonsutveckling!

När vi ändå va nere i centrum så köpte jag en kavaj! (Svågern från Hudiksvall brukar också ekipera sig i Gnesta! De e ett lugnt köptempo här, säger han) 

Vi va också ute med Roffe (vår hund) i skogen några timmar innan, för Roffe skulle vara ensam när vi va nere på marknaden! 

.

Så här en bonusbild från morgonvandringen med Roffe! "Early Morning in the Universe" sa Roffe! (Han vill gärna citera idolen Jack Kerouac)  

Och kameran jag använt här i bloggen e den som jag ganska ofta använder!
Ni vet den där kameran som "riktiga fotografer" inte tycker e riktigt riktig! ;)
iPhone 4S! 

/BenganPostat 2015-11-22 14:13 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3048 / Den ständiga frågan, hur mycket skärpa behöver man?

Och den frågan har jag ställt mig förr, och jag kommer sannolikt att fortsätta med det! Ibland känns det som amatörfotografin sysslar med produktfotografering för en katalog! ;)
Det e väldigt mycket skärpa och väldigt många pixlar som gäller! 

Men Ok, e det produktfotografering det gäller, då ger jag mig! Där behövs ofta skärpa och även en förklarande text till bilden!

Och vad gäller annat i foto, och i amatörfoto, då kan man väl också ta sig friheten att fråga, vad lockar tex betraktarens fantasi när bilden har en tydlig rubrik? Tex, "Gammal ensam man sitter och tänker"  
Med en sådan text, så behövs det ju inte så mycket bild! ;)
 

De e en fin dag i Gnesta i dag!
Carpe liksom!
/BenganPostat 2015-11-21 10:03 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa 

Tidigare blogginlägg