Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2835 / Det är ett svårt ljus på Kocksgatan 24

.

Mörka hörn och ojämt uppsatta starka lysrör blandat! Färger blir konstiga, så därför passar svartvitt bra här! Svartvitt passar nog bra till boxning för övrigt också!

De flesta bilderna med digitalkameror tar jag dock i färg och tar sedan bort färgen i PS.

.

När jag fotar analogt med Tri-X, då e det här redan klart! Det svartvita renodlar ofta i en bild, och bilden kan även bli litet mer dramatiskt!

.

Vad gäller att fota när det är snabba rörelser så är det svårare! Ofta är det rörelser, som man kanske kan ana att dom kommer, men hinner ändå inte med via kameran! Ofta ser man efteråt att det blev bra! Så det gäller att slösa med bilder, men jag har svårt för den typen av fotografering, men jag tränar på det! ;)

Å ni som inte vet, jag var här och tränade i den här lokalen åren 1963-65, och är nu åter, men nu fotar jag bara! Och lokalen är i stort oförändrad!

.

Har använt litet olika kameror under de här åren på 2000-talet! M Leica, Leica IIIf, Contax S, Contax G2, Fuji X100, Canon G9 och iPhone 4 S! De äldre kamerorna va mera som testprojekt, men va kul och gav en känsla för hur det va förr att fota i en så'n här lokal med litet svårare grejer!
Fuji X100 har fungerat bäst i nutid! Peka och skjut liksom!
Analogt är det Contax G2 som fungerat bäst med sin autofokus!

.

De va det om det!

/BenganPostat 2015-05-28 20:02 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2834 / Inga nyheter e bra nyheter! Om M Leica alltså!

Läste ett mail nu på morgonen, med en länk till en text:
"Leica Camera would like to inform you that the Leica Monochrom (Typ 246)'s DNG files are currently incompatible with Apple's 'Photos' App in Mac OS X Yosemite causing the library to crash and potentially lose all existing image files in the Apple Photos library."

Nu kanske inte det här e så allvarligt, men tycker en analog M Leica känns tryggare! ;)  :)

Men Ok, nå'n annan som har funderingar? E det här allvarligt? Eller e det så att vet man om det, så e det inga problem? Eller använder väldigt få Leica-ägare Apples Photos app?

http://www.dpreview.com/articles/5386990162/leica-s-red-dot-forum-warns-of-crash-risk-with-monochrom-raw-files-in-apple-s-photos-app

/BenganPostat 2015-05-28 09:09 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 2833 / De va passfoto, cykelfoto och Kocksgatan 24! Med olika kameror!

(Fotat med iPhone)
Åkte in till sta'n vid tretiden och väl inne hos Gert så ville Gert att jag skulle jag ta ett passfoto på honom med min kamera!? Frågade om dom inte hade några egna kameror i fotobutiken! ;)  Gert skulle visst ut och göra en seglats på nytt vatten och behövde ett slags passfoto! Ok då sa jag och fotade  och Mattia fixade sedan framkallningen i datorn!

Sedan iväg till ett annat labb på Maria Prästgårdsgata för litet snack om Gnesta-Planket!

.

(iPhone)
Se'n till Cykelfiket i fd Skatteskrapan. Började med att kolla på Girot. Men de va åkning på platten idag, inga berg i sikte, så det blev i stort sett bara aktiv vila på cykel i stora grupper! Och så litet spel för galleriet så kommentatorerna fick höja rösterna!
"Mycket väsen för ingenting", så kan man nog sammanfatta den här etappen! ;)

.

(iPhone)
Ägaren till cykelfiket  va mycket trevlig, avspänd och gjorde bra kaffe, och vi hann prata litet cykel mellan kunderna! Det blir fler besök i den här intressanta cykelreparationsbutiken, helt klart! 

Hörde att en annan fotograf brukar fika här också!

.

Och nu foto med Fuji X100! Kocksgatan 24.  Ny trend, ett smycke för riktiga män! ;)

.

Mera Fuji X100 på Kocksgatan 24.  Porträtt mot en källarbetongvägg!
Straight Photography!

.

Å sådana här dagar e det lyxigt att komma hem litet sent, för då e middagen klar! Även om det blir litet sent ätande, 21.00 c:a! Men jag försöker gottgöra det här så gott jag kan de dagar då min fru arbetar!

I morgon bara litet trädgårdsarbete, handla, diska, och på fredag radioutsändning och efter det Eriksdalshallen på kvällen! Det va nog femtio år sedan sist jag va i Eriksdalshallen i det här ärendet!

Men nu e det definitivt godnatt!
/BenganPostat 2015-05-27 23:15 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2832 / Bruce Gilden och Elliott Erwitt!

Fotograf

I går va det ett bra program på Tv! De e väl som att säga, "Idag va det inga förseningar på SJ!
Nåja, smaken e olika, och tur e väl det, men jag började att titta på Rapport i alla fall, men insåg att det här e inte ett nyhetsprogram längre, och vad det är numera, det har jag inte riktigt kommit på än!

Så i stället så "slog jag över" till ett program om fotograferna Bruce Gilden och Elliott Erwitt! (Bör gå att se på SvtPlay) och det programmat va sevärt!

Jag fastnade nog mest för programmet med och om Elliott. Och det känns som att bra bilder, aldrig kommer att åldras eller bli för gamla eller otidsenliga! Även om förespråkare för den "moderna fotografin" ibland kanske försöker påstå det!  Men jag tror man blandar ihop tekniska landvinningar med bra fotografi! Men Ok, tekniskt bättre bilder kanske det blivit, om det nu är det viktiga! 

Hittade en liten snutt på Youtube om Elliott Erwitt

Men även en om Bruce Gilden

/Bengan

Ps. Å använd nu inte för skarpa objektiv, för då måste ni kanske skriva undertexter i bilderna! ;)Postat 2015-05-27 08:17 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2831 / Kocksgatan 24

.

Ibland kommer jag själv med på bilder från Kocksgatan 24!  Rena turen kanske? ;)

.

.

.

Hur som helst,
nu måste jag i alla fall ut med Roffe på sista pinken!

God natt!
/Bengan.Postat 2015-05-26 22:10 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 9 Nästa 

Tidigare blogginlägg