Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2463 / Multitasking och nostalgi!

 

 


Juletid e läsningstid! Tycker i alla fall jag! Å nostalgitid såklart! Tex att titta på samma gamla filmer igen på Julaftonen! Och maten skall såklart vara som den va förr! Och så gamla sporthändelser på Tv! Om och om igen! De e kanske vår nationella trygghet som det handlar om, att uppleva våra spännande händelser om och om igen!

Å så raketer på nyår! Inga nyheter, eller nykonstigheter här inte!
Skönt att det blir vardag så man kan börja blicka framåt igen! ;)

Läste i en ny undersökning som slår fast, eller tar död på myten, att man kan inte göra flera saker samtidigt! Om man vill göra det på ett bra sätt alltså! Med kvalitet! Som att måla med ena handen och spika med den andra, men visst går det...!

Och det här ser jag varje dag när jag kör bil, om bilen framför vinglar, trots att den har fyra hjul, så sitter föraren och talar i telefonen! Ingen högoddsare att gissa det!

I en forskningsstudie om det här med Multitasking, så hade man 56000 bilister, och det blev många missar när man talade i telefon! Det va nog bara föraren som tyckte att allt gick bra!

I en annan rapport så tittade man på människor som kollade på Facebook och  studerade!
Samma där, om man frågade studenten, så går det alldeles utmärkt! ;)

Så om man skall vara riktigt fräck, nu talar vi ofta om en se'n fredagskväll, då skall man inte tala i telefonen eller SMS:a samtidigt! Om man vill få några fler chanser! ;)

Nåja, nu e det här en fotosida, så det får inte bli nå't konstigt ämne, som kanske Multitasking! Bara ordet låter ju litet...!?  Nå'n kan bli stött i sin tro! Jag menar såklart, sin tro om det här med Multitasking! För vetenskap och tro har det alltid svårt ihop!

Tillbaka till nostalgin, så hittade jag en halv rulle film, Tri-X såklart, i en Canon P för några dagar sedan! Så nu blir det litet nostalgiande! ;)

Ha nu en fortsatt fin start och en bra fortsättning på 2015!

/Bengan

 

 

 

 Postat 2015-01-02 16:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2462 / Spännande, men litet skrämmande bild, om man nu inte visste vad det var!

 


Vi tog en tur till Gnesta flygplats timmen före 24.00 i går! Det kändes skönt att se och höra smällandet så här på litet håll! Roffe gillar det på håll också! Vi hade litet matsmåplock med oss, och satt och lyssnade på radio! Det var årssammanfattning, dikt och klockringning! En avspänd, trevlig och litet annorlunda avslutning på året 2014!

Och en önskan till er alla om en god fortsättning på det nya året!
/Bengan

 Postat 2015-01-01 10:41 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8 

Tidigare blogginlägg