Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2294 / Russar på en Leica, en analog Leica alltså!

 

Och bilderna e av den litet moderna sorten, litet mörk-murriga, hårda och med ett inneboende och djupt existensiellt budskap! Å fattar ni inte det budskapet, då vet jag inte hur jag skall förklara så ni fattar det!

Å vad säger man då om Russaren? Kul optik om inte annat! Historiskt kul optik, men jag skulle nog inte köra nå'n längre tid med den här optiken, det e inget större fel på skärpan eller skärpedjupet! 
Men ljusstyrka 5,6...

De va de om de!
Ha en fin helg!
/Bengan

 

 

 

 Postat 2014-04-25 20:56 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 2293 / * UPPDATERAD! "Kan du inte släppa taget om det där gamla analoga fotandet?"

 

 


"Det tar ju ett nästan dygn att få fram bilder till bloggen tex! Å bland längre, för du lägger exponerade  filmrullar i kylen också, för å vänta på vadå? Godot kanske!"  ;)
"Fota digitalt i stället, så kan du lägga fram nya bilder, å många, många bilder, å de varje dag!
Det e den nya tiden fattat du väl!
Försök å häng med litet!"

 

* Uppdateringen! En till bild i bloggen alltså! Också det en semesterbild från Gotland! :)

Ha en bra dag!
/Bengan

Ps. Har även framkallat några bilder tagna med nya trendoptiken Russar! Kan komma i nästa blogg! :) 

 

 Postat 2014-04-25 08:10 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 2292 / Boxing is black and white!

 

 

 

Den boxningsträning jag fotograferar passar bäst i svartvitt! Det finns andra saker som också är svartvita! Det har nog att göra med hur man fotar! Och vad som är ändamålet!

Men tex matchbilder från boxning, som skall visas i press och liknande,
dom blir nog bäst i färg!

Här är det Contax G2 med Planar 45 mm på full öppning,
och Tri-X exponerad efter 800 ASA. (D-76)

/Bengan

 Postat 2014-04-24 22:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2291 / Snöskoterns utvecklingshistoria och bilodlingar mm!

 

 

 

På morgonen lyssnar nog de flesta på nyheter och/eller läser morgontidningarna. De nyheter som vi får till livs tidigt på morgonen e ofta inte så positiva, utan typ krig, katastrofer och brott, och jag tycker att det inte blir någon bra start på dagen med den läsningen, så jag försöker om möjligt ta just de nyheterna senare på dagen!

Så efter att ha skummat igenom två morgontidningar, men inte lyssnat på några "nyheter" på radio/Tv, så är det skönt att till sist komma till Namn och Nyttsidan i DN och få viktig morgoninformation för själen! ;)

Tex att läsa om utvecklingen av snöskotern, via förbudstavlor, eller hur man lyckas i sin bilodling, eller att man skall kolla sin fax oftare. Kriminalvården hade ju sänt ett fax till Bulgarien, ett fax som inte verkade ha kommit fram, då kan typ en lurifax ha hackat sig in i faxen! ;)

Och efter att ha läst Per Mårtensens lilla essä om "Samlarens värk" så känner jag mig som en del av ett större internationellt sällskapet, "Vi som har svårt att göra oss av med saker i garaget som är bra att ha!" :)

Ha en bra dag!
/Bengan

Ps. Och solskydd på,  om du skall vara ute!
Både kräm och solglasögon, för vårsolen e starkare än vad du tror!

 Postat 2014-04-24 08:03 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 2290 / Hur skall man bli en bra fotograf?

 

Det här tangerar nog en del andra frågor i tillvaron, ge mig ett bra piano, se'n skall ni få se på musik! Eller ge mig några penslar, se'n skall ni få se på målarkonst som heter duga! ;)

Nu är det här litet hårddraget, men jag tycker nog det finns en del sanning i det, även när det gäller vår fotografi! Och med de hjälpmedel som numera finns, så kan man säkert skippa både fotoskola, och annat tidsödande och onödigt på vägen mot målet!

Men jag tror ändå, även om man inte genomskådar det själv, för det e svårt att genomskåda sig själv, så gör andra den genomskådningen!

Men, det finns alltid men, om nu också bildbedömarna eller bildrecensenter gjort samma korta resa, då kanske ändå det går att bli fotograf snabbt! :)

Men det e nog så, för att få litet distans på det hela med fotografi, så vill nog inte så många bli bra fotografer, eller göra nå't större avtryck i fotohistorien, utan man fotograferar av andra skäl!  Man använder fotografin på ett kul och modernt sätt som de flesta andra gör! Och det e väl trevligt!

 

Roffe och jag har varit ute en vända i skogen, och Roffe e som de flesta killar, teknikintresserad, eller kalla det prylintresserad, så han ville absolut kolla litet på grävmaskinen vi gick förbi!

 

 

Och så har jag framkallat två filmer,  som nu hänger i tvättstugan, och nu er'e dags för en påtår!

Annars intet nytt på Västertun! (Så heter vårt hus)
/Bengan

Ps. När man blir äldre, så kan man börja jämföra saker man sett och upplevt tidigare! Den DN som jag hittade i garaget i går som va från 1985, jag "jämförde" den med dagens DN i morse! Det finns mycket att säga om den jämförelsen, men det tar jag en annan gång! ;)

 Postat 2014-04-23 11:15 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg