Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2018 / Med kameran som bildbevis!

 

Har använt min digitalkamera, min Canon G10, som bildbevis vid ett flertal tillfällen. De går ganska fort att aktivivera kameran och sedan ta en bild, och visar man upp en bild eller bilderna i en diskussion om vad som hänt, så brukar det inte bli någon längre diskussion!

Så i  förmiddags när jag står och diskar så ser jag något på tomten. Jag har ett fönster till höger om mig när jag står och diskar och brukar kasta en blick då och då ut på husets framsida. Och vad ser jag! Kolla i stolen!

 

Vi har en överenskommelse Roffe å jag, att stolen e min, och att mattan som ligger på gräset eller gräsmattan e hans!

 

Zoomar in för att få ett tydligare och bättre bildbevis! Stänger av kranen vid dikbänken, tar de fem stegen ut till hallen för att fråga vad er'e som e på gång!?

 

Morsning, nå'n har såklart hört mina steg under de här fem sekunderna det tog för mig att komma ut i hallen.  Tänkte först visa bildbevisen, men frågade i stället, "Va håller du på med?" 
"Håller vakt medans du diskar!"  (Han hade tydligen hört att jag diskade också!)
Jag frågade, "Vad då för vakt?"

 

"Jag spanar till höger..!

 

"Och jag spanar till vänster, hur så?"

Jag sa, "De va inget speciellt, men du ligger väl bara på mattan va?"  "De e klart, var annars skulle jag ligga?"   De kunde jag berätta för dig, tänkte jag säga, men man skall inte vara snarstucken eller långsint, jag får se fördelarna, han vaktar ju när jag diskar! Å de e nog mycket viktigt! :)

/Bengan

 

 Ps. Men det e i alla fall bra med en så'n här bildbeviskamera, här e en annan bild!

 

Roffe tar otillåtna platser när vi är upptagna, speciellt på morgonen, och se'n kan jag stå och harkla mig flera gånger innan han fattar vad jag vill!   Å då blir det nå't såhär,  "Ojdå, ursäkta, e jag här, himla konstigt?"

Ok, man får se det från en positiv sida, för det e väldigt trevligt och härligt med den här lilla Dansk/Svenska vaktposten, som ofta e litet morgontrött! :)

 Postat 2013-07-01 13:51 | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 

Tidigare blogginlägg