Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2036 / Varför besöka Gnesta-Planket?


Gnesta-Planket är inte bara bilder och en kameraloppis, utan här träffar du andra fotografer och bildintresserade. Och där det finns bildintresserade så kan du skapa kontakter!

Du kan diskutera bilder, titta på bilder men även ta med dina egna bilder för att visa upp för andra även om du inte är inbjuden! För det finns ett fritt plank! Men även om du inte hänger bilder på det fria planket, så kan du i samtal med andra fotografer ha med dina egna bilder att visa!

Det är så här man visar upp sig, får kontakter och kommer med på utställningar eller kommer med i fotogrupper eller får tips om fotojobb! För mycket av framgången i fotografi handlar om kontakter, på gott och ont!

Så planera för ett besök i Gnesta!
Välkommen!

/Bengan

 

Foto: Mattia Marchi    (Gnesta-Planket 2012)

 

 Postat 2013-07-23 09:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 2044 / Gnesta-Planket. Och kommer inte film att tillverkas längre? Och Bloggledighet!

 

Roulette 7.

Såg nyss att Magnus Fröderberg på FS skrivit om Gnesta-planket (jag har varit bloggledig några dagar) och att Fuji lägger ner en del av sin filmtillverkning och att det startade en dabatt här på FS via kommentarerna i artikeln.

Får väl börja med filmproblemet, som nog inte är nå't större problem annat än för några fotografer som inte fotar analogt? Verkar det som i alla fall...? ;)  För det kommer nog alltid att finnas film att köpa, fast i mindre skala såklart!  Alltså, som sagt, information för er som inte fotar analogt! ;)

Vad gäller andra konstiga saker, så satt jag nyss och talade med en 21-åring som samlar på vinylskivor och skulle in till Hornsgatan för att i några butiken handla på sig fler vinylskivor! Visst e det väl också konstigt när det finns så mycket digital musik! ;)

 

Vad gäller Gnesta-Planket, så är det någon eller några förändringar vad gäller deltagarna, återkommer till det och om kameraloppisanmälningar i senare blogg !

 

 

Och under bloggledigheten har jag bara fotat analogt eller kemiskt, som en del säger! Och visat några vänner och släktingar Stockholm under några dagar! Men det har varit en liten udda Stockholmsvandring.  Jag har lotsat vännerna via små nästan folktomma gator från Konditori Valand, in i Stadsbiblioteket, över Observatoriekullen, där vi fikade, och ned via spännande smågator till Riddarholmen, där vi gick genom några små prång för att hitta en nästan folktom utsiktsplats, med sittplats såklart, över Riddarfjärden, och en del annat.

Men vi va tvungna att korsa Drottninggatan vid två tillfällen, men det va spännande det med! Att bara behöva korsa den här gatan full med turister de e en speciell upplevelse! :)

Men som sagt, mera blogg om Gnesta-Planket kommer!

/Bengan

 

 

 

 

 Postat 2013-07-22 11:21 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2035 / Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig, men så är det! Om Gnesta-Planket alltså! :)

 

Siena..

Är just mitt uppe förberedelserna för Gnesta-Planket. Men bla en påminnelse till väggägarna, Färghuset och gamla Godsmagasinet, att nästa helg hänger vi bilder på er'a väggar! :) Och så uppsättning av affischer! På bästa stället på Biblan har jag två affischer, på Gnesta Strand och en och hos kommunen. Det här låter väl inte så mycket? Men det tar tid det här att gå runt i Gnesta, då jag hela tiden träffar människor att prata med! På Systemet, på Färghuset, på Medborgarkontoret, på kommunen, på Konsum, på Hemköp osv, osv, osv, och i näst vecka, en utflykt till Gnestas förorter för att sätta upp fler affischer! :)

Ha en fin helg!

/Bengan

 

Det var en gång..

 

 Postat 2013-07-19 15:57 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 2034 / Synpunkter på Contax G1! :)

 


Är det nå'n här på Fotosidan som fotat med Contax G1, och har tyckanden och synpunkter på kameran, så tar jag tacksamt emot dom! Jag har en fundering om Biogon 28 mm skulle kunna funka på en G1? Bla då det borde vara enkelt att fota hyperfokal via ratten med avståndsinställningarna som finns på G1:an. Litet enklare än på G2:an, där man ser avståndet bara på en display.

Och så litet andra synpunkter såklart om det finns!

Tack på förhand!  :)

/Bengan

 Postat 2013-07-18 23:20 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 2037 / Hur man blir en bra fotograf! Om man nu vill bli en bra fotograf?

 

Trappan 3

Eller, hur blir man e bra fotograf?  Jag har sett sådana frågor till och från i olika forum här på Fotosidan. Då får man börja med att fundera på vad är en bra fotograf? Och kommer sannolikt fram till att de flesta människor, eller fotografer, har olika uppfattningar om vem eller vad som e en bra fotograf! Så då kan vi nog sluta att fundera redan här! Klart, slut, lejontjut! :)

Men, för att fortsätta resonemanget en liten aning, ett viktigt grundpåstående är nog att det tar tid att bli en duktig fotograf! Eller att bli bra! Och att man målinriktar sig! Men visst va Leonardo från Vinci en allkonstnär, men sannolikt ganska unik i det fallet. Och så till en annan, och näraliggande fråga, kan man bli en bra fotograf här på Fotosidan, kanske, man kan i alla fall starta här! Och det är ofta mycket trevligt att vara här!

Som sagt, man kan säkert starta på Fotosidan, men se'n måste man nog gå vidare om man vill utvecklas! Å inte bara blogga, eller lägga upp bilder så kompisarna på FS kan ping-ponga, fin bild! Å du tar också fina bilder! Å den här bilden va fin! Fin bild! Osv, osv! ; ) :)

Men det e inget fel att ping-ponga på Fotosidan, det är ofta trevligt, om det är det man vill med sin fotografering!

Och hur skall man då gå vidare, om man nu funderar på att gå vidare och utvecklas? Den som vill utvecklas hittar ofta vägen själv, de e inte svårt, så det behöver jag inte skriva om här! De här fotograferna känner själva när det e dags att gå vidare, och vet oftast vägen!

Men visst kan man  vara kvar på Fotosidan under tiden, helt klart!  Men för att ingen skall missförstå mig, jag gillar Fotosidan, annars hade jag inte varit kvar här!

/Bengan

 

Roulette

 

 

 Postat 2013-07-17 12:04 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa 

Tidigare blogginlägg